.
Затворена тема
Страница 1 от 8 12345 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 197

Тема: Ключ!

Голям фен Аватара на TheBeatles
    Град
    София

Ключ!

Здравейте! На път съм да напиша доста дълга история за мен. Изливам си душата - който иска да чете.
    Аз съм момИче на 13 години. Имам проблем - различна съм. И не ме разбирайте погрешно - не пиша темата за да търся съжаление или нещо такова. Та така, по темата... Винаги съм била различна, и може би, затова и отхвърлена от обществото. Всичко започна в първи клас. Така и не можах да се сприятеля. Всички говореха зад гърба ми. Мислех, че всичко ще премине в по-нататъшни години. Уви, не стана така. Годините минаваха, а аз нямах нито един приятел. И ето ме сега - сама, без никой до мен. Никога в живота си не съм имала приятел. Нито един. В училище не говоря с никой (не преувеличавам, наистина, в училище не говоря с АБСОЛЮТНО никой, освен учителите). Винаги съм била самотник. Лошото е, че съм както всички ме наричат "зубър". Винаги съм била много прилежна в ученето, и мисля, че това е единственото, което ми се отдава. Най-слабата ми оценка в живота ми е четворка, а ще ставам седми клас. Всички учители винаги са ми се възхищавали, и те са единствените хора, на който имам доверие. Бих споделила ВСИЧКО с учител, но АБСОЛЮТНО нищо на дете на моята възраст. Винаги съм имала доверие на тези хора, както и те на мен. Всички учители са ми имали ОГРОМНО доверие през годините. Класната би ми поверила всичко. По време на часовете погледа ми не се отделя от учителя. На тестове всички искат да им подсказвам. Вече шеста година завършвам със 6,00. Не знам защо, но въпреки че не говоря с никое дете на моята възраст, и всички ме обиждат, никога не съм мразила някой. През големите междучасия оставам сама в класната стая, всички други са навън. Когато класа бяга от час, аз никога не бягам - 2 пъти ми се е случвало да съм САМА в класната стая и учителя да преподава само на мен. Постоянно отнасям обиди и за други неща. Всички ми викат "старомоден зубър", по простата причина, че не съм като тях. Винаги съм била старомодна във всяко едно отношение. Слушам музика САМО от 50-те, 60-те и 70-те. Понякога съм плакала за човек, починал преди да се родя. Никога не слушам "нова" музика. Същото е и с филмите. Обличам се със тениски и дънки или с анцуг за физическо. МРАЗЯ гримовете, червилата, токчетата, дълбоките деколтета, рокли, поли и подобни. Никога не бих се гримирала. Ужасявам се от днешното поколение - в шести клас си развяват ци*ите, целите гримирани. Някой имат пиърсинг. Друго нещо е, че винаги съм се разбирала с възрастни, както споменах горе. Мога с часове да говоря с баба си и да не ми омръзват нейните разкази за едно време. Със дете на моята възраст е НЕВЪЗМОЖНО да се разбера (не че въобще говоря с някой). С учителите също се разбирам перфектно. Друго нещо е, че НИКОГА в живота си не съм си позволила да пиша на латиница. Винаги съм уважавала родния си език. Единствено си позволявам, когато пиша нещо на английски.

Може да ме попитате относно родителите ми. Ами, те са разведени. Никога не съм имала баща до себе си. Майка ми и баба ми ме отгледаха. Майка ми иска да ме води на психолог, заради всичко изброено по-горе. Казва ми, че не съм нормално дете. Ами така си е. Никога не съм била нормална. Винаги съм била отхвърляна от децата на моята възраст. Родителите ми винаги са се държали добре с мен и са ме приемали, каквато съм. Е, майка ми го приема доста трудно.
    Та, това е моята история. Някои от вас може да кажете, че историята не е истинска или на тийнейджърски език - "фейк". Ами истинска е.

Супер фен Аватара на ccdesigns
    И аз се разбирам по-добре с по-възрастните попринцип, но имам и приятели на моята (и твоята) възраст, които също са много свестни. Просто наистина си малко различна, а лидерчетата на класа винаги с обиждането на такива хора като теб се занимават в училище. Не си избивай комплекси заради това. По-натам ти ще изкарваш хиледарки на месец, а те ще ровят по кофите. Спокойно. Учи, но научавай, а не зубри. Добре е, че имаш доверието на учителите. Те могат да те научат на много повече от хората на твоята възраст. По-добре бъди приятелка с тях, отколкото с тия от класа.
    "Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."

Разбирам как се чувстваш, защото и аз преди бях в подобно положение. По пиринцип не мога да общувам с всички хора и трудно си допадам с някой, но във всеки клас е имало поне 1-2 човека, с които да си пасвам, и които също са различни по някакъв начин. Сигурна съм, че и ти ще намериш такива. Това, че можеш да си говориш свободно с възрастните е много добре и може да е само в твой плюс, но все ще се появи и някой на твоята възраст, с когото да се сприятелиш. Мога да ти дам съвет да не бъдеш толкова крайна и да не отписваш веднага някой, защото не ти харесва как се облича или каква музика слуша. Не съди за другите така, както не искаш да съдят и за теб. Опитай се да опознаеш хората и да намериш общи теми с някой по-свестен, който ти допада. Не може да няма такива, просто се огледай. Трябва да се научиш да не ти пука какво говорят за теб сульо и пульо и да цениш мнението само на важните за теб хора. Не плащаме данък обществено мнение, така че няма защо да ни пука за хора, на които не им пука за нас. Може сега да не ти изглежда така, но някой ден нещата ще се променят в положителна посока.

Още си малка и не можеш да разбереш някои неща. Винаги ще има хора, които да те отхвърлят. Иначе добре правиш, че залягаш над учебниците и не ти пука много какво мислят другите. Свикнала си явно. Също така е хубаво, че не умееш да мразиш. Това е доста лоша черта според мен.
    Харесва ми това, че не си като другите с 1 кофа фон дьо тен и т.н. Имаш умствен багаж и ако продължаваш да се развиваш един ден живот и здраве ще станеш един уважаван човек.
    И все пак ... опитай като отидеш в ново училище да не показваш каква си всъщност още в началото. Отпусни се малко, намери общи теми за разговор с някого. Сигурна съм, че ще намериш такъв човек. Вярно, че след набор 92 е много малък процента на свестните хора, но трябва да се подкрепяме. Нали така?
    Също можеш да се запишеш на нещо. Кеф ти шах, плуване, баскетбол...

GIVE... but don't allow yourself to be USED..
    LOVE...but don't allow your heart to be ABUSED..
    TRUST... but don't be NAIVE..
    LISTEN... to others but don't lose your OWN VOICE.

Голям фен Аватара на Rza
    Град
    Бръснарницата
    Не си ти различна,те всички са еднакви просто Няма смисъл да си приятел с някой насила,защото това си е лицемерие и ще те научи и теб на това.Няма нищо лошо в това да си надраснал годините си,за музиката има много хора,които слушат стара музика....просто си на такива години,че не можеш да искаш много от връстниците си...те са си деца,които са заблудени,че са нещо повече от другите,а всъщност 1005 съм сигурен,че живота им е много по-лош от твоя спорта помага,там се намират приятели или се запиши на китара

Хубава музика слушаш значи. Както и да е, според мен това твое отношение към връстниците ти е провокирано лично от теб, ти си си избрала да бъдеш такава. Негативното отношение на околните сигурно идва от твоето отношение към тях. Затова за да се промени отношението им към теб, трябва да промениш собственото си отношение към тях, ако, разбира се, това искаш... Всичко е въпрос на възприятие на дадено нещо, било то предмет, учител, съученик, родител и прочие. И не знам за оценките ти, но правописа ти е отвратителен.. Наблегни върху и/й..
    Nothing to do, nothing to say... fade away...

Град
    София
    TrickyAngel, прегледах си поста и открих само една грешка. Не знам къде видя че правописа ми е отвратителен... Както и да е, не съм съгласна с поста ти. "Негативното отношение на околните сигурно идва от твоето отношение към тях" - ами как да идва от моето отношение към тях, като аз дори не си говоря с тях. Те постоянно ме обиждат. Аз никога не обиждам. Не съм им казала нито дума, а те не престават да се заяждат и да обиждат.

Мега фен Аватара на Goddess
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от TheBeatles
    TrickyAngel, прегледах си поста и открих само една грешка. Не знам къде видя че правописа ми е отвратителен... Както и да е, не съм съгласна с поста ти. "Негативното отношение на околните сигурно идва от твоето отношение към тях" - ами как да идва от моето отношение към тях, като аз дори не си говоря с тях. Те постоянно ме обиждат. Аз никога не обиждам. Не съм им казала нито дума, а те не престават да се заяждат и да обиждат.
    Там ти е проблема. Отделно на няколко пъти в поста ти прочетох, че с твои връстници не можеш да общуваш (нищо че не си опитвала дори), което показва, че едва ли не се имаш за нещо повече от тях. Вярно е, че днешното поколение е от просто по-просто, но...са деца, като теб. Това с обидите, подигравките, аутсайдерите и зубарите винаги го е имало и ще го има. Но и според мен не се държиш нормално за възрастта ти. Ти си нещо като 13 годишна пенсионерка, че и по-зле. И занапред ще бъдеш отхвърляна от обществото, никой не обича сухари, залухари и книжни плъхове. Ти може и да си най-енциклопедично умния човек на света, но като не можеш да се социализираш...на кой му пука с колко си завършила училище...
    Майка ти хубаво се е ориентирала да те заведе на психолог (психиатър едва ли), имаш нужда.

П.П. И имаш повече от една грешка, но това са подробности, а и за 13 годишна правописът ти е ок.

Град
    София
    Там ти е проблема. Отделно на няколко пъти в поста ти прочетох, че с твои връстници не можеш да общуваш (нищо че не си опитвала дори), което показва, че едва ли не се имаш за нещо повече от тях. Вярно е, че днешното поколение е от просто по-просто, но...са деца, като теб. Това с обидите, подигравките, аутсайдерите и зубарите винаги го е имало и ще го има. Но и според мен не се държиш нормално за възрастта ти. Ти си нещо като 13 годишна пенсионерка, че и по-зле. И занапред ще бъдеш отхвърляна от обществото, никой не обича сухари, залухари и книжни плъхове. Ти може и да си най-енциклопедично умния човек на света, но като не можеш да се социализираш...на кой му пука с колко си завършила училище...
    Майка ти хубаво се е ориентирала да те заведе на психолог (психиатър едва ли), имаш нужда.
    Никога не съм се смятала за нещо повече от другите. Учителите от друга страна винаги ми казват, че съм на много по-високо ниво от другите. Винаги съм им отговаряла, че искам да ме поставят наравно с останалите.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    Съгласна съм с Goddess и aras97.

Ти изобщо опитвала ли си да общуваш с тях ?! Заговаряла ли си ги ? Не може още от 1-ви клас и от първия ден да са те намразили и да не сте си разменили нито една дума.

Честно казано, поста ти наистина създава впечатлението, че си надут човек. Опитай се да завържеш контакт с простосмъртни.

Град
    София
    Съгласна съм с горните две мнения, в частта им, че самата ти малко или повече допринясяш за такова отношение . Мълчанието ти и нежеланието ти за контакти с останалите ученици могат да бъдат наистина възприети от тях и като надувка от твоя страна, и като някаква демонстрация на превъзходство, и като показател за странност. А всичко това отблъсква.Затова в предходния си пост те посъветвах да потърсиш начин да се сближиш с нови хора, които не те познават и нямат предубеждения.
    Фактът, че ходиш с дънки и тениски, че не се гримираш, че си ученолюбива и залягаш над книгите, че слушаш друга музика, не е достатъчна причина да нямаш приятели.. Има много хора, които също се вписват в тази категория, но са общителни и си имат достатъчно контакти с връстници.
    Както казах, никога не съм се имала за нещо повече от другите. От друга страна обаче, учителите винаги са ме смятали за човек на много по-високо ниво, и едва ли не като най-умното дете в училище. Винаги съм им казвала да ме поставят наравно със съучениците ми. Даже миналата година имах намерението да се преместя в друг клас, но класната ми не ми позволи, защото цитирам "Не ми трябва да съм в клас на малоумници, защото аз съм повече от тях и не трябва да падам на тяхното ниво." Това бяха думите и.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Rebirthing
    Съгласна съм с Goddess и aras97.

Ти изобщо опитвала ли си да общуваш с тях ?! Заговаряла ли си ги ? Не може още от 1-ви клас и от първия ден да са те намразили и да не сте си разменили нито една дума.

Честно казано, поста ти наистина създава впечатлението, че си надут човек. Опитай се да завържеш контакт с простосмъртни.
    Добре, кажи ми как да завържа контакт, като в класа няма човек, който да не ми се подиграва и обижда.

ти си наред..

Супер фен Аватара на Djuff
    Това, че слушаш стара музика, гледаш стари филми и не носиш 'готини дрешки' не те прави старомодна.Това, че нямаш приятелства с деца на твоята възраст си си го направила сама.Може да си отлична ученичка, да си слушаш и гледаш старите работи да си обличаш анцуга и да си имаш куп приятели[все още има святсни деца...предполагам!?].

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от aras97
    Ами ако е така, смени училището.Не знам. Нормално е учител да похвали ученик за конкретно постижение, за добра работа по принцип , но не и да го изкарва някакъв гений, несравним по умствен багаж с останалите. Подобни приказки отстрана на преподавател, особено ако ги изрича на глас и пред съучениците ти, допълнително усложняват нещата за теб. Никой не обича да го изкарват малоумник и непрекъснато да му изтъкват предимствата на друг.Този друг, в случая ти, неминуемо става обект на присмех и недолюбване. Като се добави и твоята неконтактност, нещата съвсем се объркват.
    Не, тя не го каза пред класа, просто един ден отидох при нея в коридора и казах, че имам желанието да се преместя. Не е казвала това на съучениците ми. Само на мен. А що се отнася до смяната на училище - никога няма да стане. След 7 клас разбира се, че ще се преместя, но само тогава. Проблема е, че никога не съм се местила, нито в друг клас, нито в друго училище и се ужасявам от мисълта да съм на ново място, с хора, който не познавам.

Голям фен Аватара на SladkaZagadka
    Град
    София
    Искам да ти разясня някои неща, но не се обиждай.
    Това за ключа на стаята и дневника, дето "представяте ли си? ": да, представям си, класната винаги разпорежда някой зубър да го прави, защото няма кой друг да се навие, а не защото има егати доверието .
    И освен това "учителите винаги са ме смятали за човек на много по-високо ниво, и едва ли не като най-умното дете в училище" , мила, лъжеш се жестоко . Ти си само 6ти клас, а това, че имаш 6.00 въобще не значи, че интелектът ти е висок. Гледай си сега изпитите, обаче спри с това зубрене - едно момиче така беше, цяла година само 6, зубреше яката по всички предмети, особено по БЕЛ и математика. Аз учех по БЕЛ и математика. Е, нямах 6 по всичко през годината, но завърших с 6.00 и изкарах по-високи оценки на изпитите и по двете от нея.
    Мислиш, че си по-добра от другите в очите на учителите, може и да е така, но нали знаеш какво казват - Най-лесният начин да бъдеш измамен е да се считаш за по-добър (или по-хитър) от другите, каквото ти правиш.
    Имаше едно момиче като теб в моя клас, но тя самата си изгради това впечатление за нея. Нямаше приятели, но когато някой я заговореше (обидеше), тя не се държеше дружелюбно, а псуваше. Какъв е проблема точно да отидеш в съседния клас и да се заговориш с някого ? Няма смисъл да натрапваш на другите своите убеждения и своя намин на живот, но приемай и различното. И между другото - коя зодия си? И плюс това.. стига с този ужас от това да си на ново място, да имаш нови приятели, да правиш нови неща. Понякога промените са ключът към успеха.
    Love is everything!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от Djuff
    Това, че слушаш стара музика, гледаш стари филми и не носиш 'готини дрешки' не те прави старомодна.Това, че нямаш приятелства с деца на твоята възраст си си го направила сама.Може да си отлична ученичка, да си слушаш и гледаш старите работи да си обличаш анцуга и да си имаш куп приятели[все още има святсни деца...предполагам!?].
    Аз до сега, 6 години в училище, такова дете не съм видяла да има.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от SladkaZagadka
    Искам да ти разясня някои неща, но не се обиждай.
    Това за ключа на стаята и дневника, дето "представяте ли си? ": да, представям си, класната винаги разпорежда някой зубър да го прави, защото няма кой друг да се навие, а не защото има егати доверието .
    И освен това "учителите винаги са ме смятали за човек на много по-високо ниво, и едва ли не като най-умното дете в училище" , мила, лъжеш се жестоко . Ти си само 6ти клас, а това, че имаш 6.00 въобще не значи, че интелектът ти е висок. Гледай си сега изпитите, обаче спри с това зубрене - едно момиче така беше, цяла година само 6, зубреше яката по всички предмети, особено по БЕЛ и математика. Аз учех по БЕЛ и математика. Е, нямах 6 по всичко през годината, но завърших с 6.00 и изкарах по-високи оценки на изпитите и по двете от нея.
    Мислиш, че си по-добра от другите в очите на учителите, може и да е така, но нали знаеш какво казват - Най-лесният начин да бъдеш измамен е да се считаш за по-добър (или по-хитър) от другите, каквото ти правиш.
    Имаше едно момиче като теб в моя клас, но тя самата си изгради това впечатление за нея. Нямаше приятели, но когато някой я заговореше (обидеше), тя не се държеше дружелюбно, а псуваше. Какъв е проблема точно да отидеш в съседния клас и да се заговориш с някого ? Няма смисъл да натрапваш на другите своите убеждения и своя намин на живот, но приемай и различното. И между другото - коя зодия си? И плюс това.. стига с този ужас от това да си на ново място, да имаш нови приятели, да правиш нови неща. Понякога промените са ключът към успеха.
    Ти въобще прочете ли предишните ми постове? "Както казах, никога не съм се имала за нещо повече от другите. От друга страна обаче, учителите винаги са ме смятали за човек на много по-високо ниво, и едва ли не като най-умното дете в училище. Винаги съм им казвала да ме поставят наравно със съучениците ми. Даже миналата година имах намерението да се преместя в друг клас, но класната ми не ми позволи, защото цитирам "Не ми трябва да съм в клас на малоумници, защото аз съм повече от тях и не трябва да падам на тяхното ниво." Това бяха думите и." Е, хайде сега ми кажи, как да не ме смятат за нещо повече?

Голям фен Аватара на SladkaZagadka
    Град
    София
    Знаеш ли, една от шестте грешки на човека ( http://diploma.bg/index.php?p=view&aid=1982 ) e ..
    Твърдението, че нещо е невъзможно, защото ние не сме способни да го направим.

Животът не е само училище, че само там да са хората, от които трябва да се учиш.

П.П. Какво толкова? Да, прочетох ги ! Виждаш ли, казах ти да не се обиждаш, а ти тръгваш с леко заядителна нотка. Мхм, ясно защо си нямаш приятели. Като не се имаш за нещо повече, защо все изтъкваш какво ти казал някой ? И на мен са ми казвали такива неща, много по-силни от онези на оная учителка, те ме радват, но не е нужно все да ги даваш на показ.
    Love is everything!

Ми като не общуваш с тях няма как да разбереш.Пък и някой които не са отличници и се обличат модерно също са свястни.Проблема е почти изцяло в теб.

Град
    София
    Знаеш ли, една от шестте грешки на човека ( http://diploma.bg/index.php?p=view&aid=1982 ) e ..

Животът не е само училище, че само там да са хората, от които трябва да се учиш.

П.П. Какво толкова? Да, прочетох ги ! Виждаш ли, казах ти да не се обиждаш, а ти тръгваш с леко заядителна нотка. Мхм, ясно защо си нямаш приятели. Като не се имаш за нещо повече, защо все изтъкваш какво ти казал някой ? И на мен са ми казвали такива неща, много по-силни от онези на оная учителка, те ме радват, но не е нужно все да ги даваш на показ.
    Не мисли, че се заяждам или нещо подобно. Нямам намерението да ти се карам. Просто исках да видиш за какво ме смятат учителите.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от aras97
    Ти на практика и сегашните си ученици не познаваш. Щом не си говориш с тях...Не твърдя, че местенето е решение , просто предложих вариант при положение, че всички те подиграват.
    Истинското решение обаче си е в самата теб, независимо в кое училище и в кой клас ще си. Трябва да преодолееш тази бариера и да контактуваш с хора на твоята възраст. Като те опознаят, може и да те харесат.Може и ти да ги харесаш.А може и да не стане номерът с харесването.Но без да пробваш, няма да разбереш.
    Търси приятели навън, имам предвид идвън класа ти. Седми клас ще бъдеш през новата учебна година, освен на училище не ходиш ли и на нещо странично - непример английски, спорт, школа някаква? В квартала нямаш ли връстници, които да не са от твоя клас и с които да можеш да завържеш някакъв контакт?
    Ходя единствено на английски, но не във група, а със частен учител. Във квартала има много деца на моята възраст, проблема е, че на няколко пъти ги хващам да се събират на групички пред блока със шише бира в ръка и кутия цигари. Не искам да се сприятелявам с такива хора.

Не мисли, че се заяждам или нещо подобно. Нямам намерението да ти се карам. Просто исках да видиш за какво ме смятат учителите.
    Така е, защото изкарваш отлични оценки.Не си нещо повече от другите

Наистина умните и успели хора никога не се смятат за нещо повече от другите, или поне не трябва да е така, за да не отблъскват другите от себе си. Скромността краси човека, както са казали. И има разлика между това да учиш много и това да си природно интелигентен човек, който може и да не е отличника на класа, но знае как да се справя в живота. Хубаво е другите да те хвалят, но никога не трябва да се взимаш прекалено насериозно, защото изглеждаш надут, даже и да казваш, че не си такъв. Не е добре да се имаш за нещо повече и да мислиш, че никой не е достоен за твой приятел, само защото не прилича на теб. Има и други свестни хора, които може да имат коренно различни интереси от твоите, но пак да си допадате. Промяната и новите запознанства ще са ти от полза. Всичко хубаво е трудно в началото, но човек не трябва да се отказва. Аз на твое място щях да искам да се махна час по-скоро от клас, в който, както казваш, всички те мразят. Може да си намериш приятели от други места, никой не е казал, че трябва да са ти съученици. Когато не говориш с някой и не се опитваш изобщо да общуваш, хората те мислят за превзет и надут, от опит мога да ти кажа. Така че гледай да не се изолираш от всички като отидеш в новия клас. Завържи още в началото разговор с няколко човека и ще видиш, че с течение на времето ще се сприятелиш все с някой.

Мега фен Аватара на Rebirthing
    Град
    София
    А аз те питам как е възможно 7 годишни деца да те мразят от първия ден ? Обясни ми ?!

Ти едва си завършила 6-ти клас, учебниците ти са още с детски картинки и учите предмети като "Човека и природата" , имаш да учиш още толкова и навярно предмети като физика, химия и философия в момента са ти непонятни ! Не знам как някой учител ти е лепнал етикета "най-умното дете в цялото училище" !

Ако очакваш да срещнеш човек с абсолютно същите интереси като своите ще останеш разочарована.
    Като се преместиш след 7-ми клас първото нещо което трябва да направиш на първия учебен ден е да се заговориш с някого. Ти явно не полагаш никакви усилия да завържеш контакт. Едва ли целият свят те мрази.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си