Мда, ужас, анатема ! Не знам откъде ти идва проблема на тебе...не е от майка ти явно, щом и тя самата не го приема...Но имаш проблем със сигурност. На тези години да имаш такива разсъждения за живота и хората и да си тоооолкова ограничена...не е нормално определено. Не може всички да сме еднакви и да имаме едни и същи интереси, това е ясно, но проблемът е в теб, не в другите. Ти си тийнейджър, а на нормалните такива им се живее, купонясва, бушуват хормони...а ако си достатъчно умна, както твърдиш, ще можеш да съчетаваш това и с ученето. И на учителите не им пука за тебе, повярвай. И 2 и 200 са видяли и едва ли си най-гениално умното същество за годините си, което са срещали.Първоначално написано от TheBeatles
Имам си понятие от гореизброените предмети. Ходя на уроци по Биология, защото искам с това да се занимавам. Майка ми е физик и цялата къща е пълна със записки, учебници, помагала по висша математика и физика. А относно децата, не са ме мразели от първия ден. Едно момиче ме заговори и се запознахме, после незнайно защо това момиче започна да ми говори зад гърба, както и всички останали.Първоначално написано от Rebirthing
Ти си ебати смотаната да пускаш такавива теми и да говориш такива глупости
Първо тва не е блог туитър или кошче за душевни отпадъци
Второ явно няма кво да праиш така че да обясняваш колко си над от останалите е малко смешно
Трето земи се стегни малко, щото отстрани е смешничко.
п.с. Никой не ти е виновен че всички се съмняват във тва че си наред.
Ти сама си ги накарала да си мислят така
И защо беше нужно да обиждаш? Не съм обяснявала, че съм над останалите. Първо прочети. И другото нещо е, че това е сайт за споделяне. Има ли нещо лошо в това да споделя моята история, както всички други правят?Първоначално написано от MuRocLaW
Абе момиче и Бийтълсите са били пушачи и четирамата още от тийнейджърска възраст ! Това ще те спре ли да ги слушаш ?!
Това, че някой пуши не значи, че е чумав. Ти не пуши като не искаш, аз също не искам канцерогенни вещества в тялото си и не пуша, но хората около мен пушат, това не ми пречи да си общувам с тях.
Като цяло си ужасно тесногръда, ти като не искаш да си помогнеш, ние няма как да ти помогнем.
Миличка, малко се превземаш за това с учителите. 6-ти клас си. Не си видяла още нищо от якото учене, нито пък имаш кой знае какво да споделяш с учител, различно от нормална тема от ежедневието.
Нормално е да завършваш с 6.00 в шести клас. Ела след 4-5 години пак, ето тогава е зорът.
Да, Бийтълс са пушили, и наркотици са взимали, не го отричам. Но товя няма нищо общо с музиката. Както и да е, мисля, че темата е за ключ. Не искам да се карам с вас. Все пак благодаря на всички, направили си труда да ми изчетат темата и да пишат.Първоначално написано от Rebirthing
Първо се стегни! Не се интересувай от мнението на другите хора.И аз съм имал подобен проблем - Всички момчета от моя клас бяха тотални идиоти.Е,аз бях по-въздържан от тях (не го разбирайте,че съм бил някакъв задръстен смотльо),затова всички ми се смееха.Беше ми малко гадно за това,но сега се ядосвам на себе си, че съм им обръщал внимание.:P
Не им обръщай внимание и стани по-отворена,по-нахална.Защото от това което прочетох за теб си добивам представа,че се държиш супер задръстено и тесногръдо![]()
Чакай сега .
Ти дори не полагаш усилия за нови контакти, приятелите няма да паднат от небето. Ако се запознаеш с някой със същите хобита, но пушач - ще го зарежеш. Очевидно има много неща у теб, които не се нравят на околните, но защо поставяш такива бариери около себе си , през които не може да мине никого? (да не е пушач, да не пие, вероятно да няма по-слаба оценка от 5.99 и още 101) Това, което няма единия ще намериш у другия - затова човек обикновено има кръг от приятели. Сигурно дори се притесняаш да питаш някого в автобуса коя е спирката или да си купиш пица ..
Love is everything!
Темата наистина се изчерпа, при положение че всеки следващ ще ми каже същото. Къде видя да НЕ приемам критика? Не отричам нищо казано от Rebirthing. Не съм казала, че всички трябва да са на моето мнение. През всичките тези години съм приела повече критика от всеки друг - било то за външен вид, интереси или учене.Първоначално написано от aras97
Нямам проблем да се сприятеля с някой имащ по-ниски оценки. Просто не съм намерила такъв човек. Всички ме обиждат. Не искам да се сприятелявам с пушачи и пиячи, по простата причина, че не искам да съм в такава компания, за да не стана и аз като тях. Междудругото няма как да питам някой за нещо в автобуса, защото не пътувам с автобус. Аз съм затворен тип. Не излизам никъде, освен до училище и до магазина, за да напазарувам.Първоначално написано от SladkaZagadka
Може би това,че от малка си сама е причината да си внушаваш,че не си нормална. Напротив. Ти си абсолютно нормално момиче. И ако нещо не ти е нормално,то това е че от малка си внушаваш такива неща. Намери си поне една приятелка. Нямаш ли някоя съседка? Или някое момиче от приятелско семейство? Нямаш ли хобита? Спорт? Защо не се запишеш на нещо, може и да намериш там приятели. Сигурна съм,че ако пожелаеш ще си намериш връстници,с които да споделяш и забавляваш. Сега ще си 7 клас, ще кандидатстваш. Може би в новото училище ще намериш приятели и всичко ще се промени. Но ще успееш само,ако повярваш в себе си и излезеш от черупката си. Не знам ти дали приемаш идеята на майка ти за психолог,но ако ще се почувстваш по-добре-отиди. Все от някъде се започва.
Ми, като не говориш с тях... Както казах - отношението ти е причината. Струва ми се, че имаш котка/и.Първоначално написано от TheBeatles
Шегувам се...
Пробвай се да разговаряш с някой туземец(поне с такова впечатление останах, че според теб са такива). И аз си падам леко аутсайдер между съучениците ми, но поради простата причина, че не са ми приятни. И те го знаят... Но това не ме спира да не говоря с тях... Говоря с тях като нормален и зрял човек, може и ти да пробваш, няма никой да те изяде.Вярно, че като наблюдавам по-малките и се стряскам от тяхната наглост и напереност, че имам случаи, в които съм удряла шамари на лигли и лигльовци, които са тръгнали да се бият и обиждат в училище... Всеки с номера си, някои и с пълна програма...
С майка си говориш ли? Смисъл, споделяш ли? Тя добре мисли за лекарска помощ, но все пак, трябва да имаш някой близък, с който да споделяш...
Nothing to do, nothing to say... fade away...
Не, не споделям. Поне не с майка си. Тя знае, че нямам приятели и ме обиждат, но аз никога не споделям с нея. Споделяла съм с учител, защото ме попита на какво се дължи това, че нямам приятели. Учителката ми предложи да ме заведе при училищния психолог, като избора е мой дали да отида. Не отидох, защото нямаше какво ново да науча, ще ми каже да бъда по-комуникативна и да се опитам да се сприятеля с някого.Първоначално написано от TrickyAngel
П.С. Не ти схващам логиката... Според теб съучениците ми ме обиждат, заради това, че аз не им казвам нито дума...
Момичето има предвид,че те ще те тъпчат докато ти не направиш нещо. Те виждат,че нищо не им казваш и продължават да те тормозят.Първоначално написано от TheBeatles
^ и това, че се държи различно, освен това, че не им отвръща...
Ами,според мен трябва да почнеш да споделяш с майка си... Аз без да споделям с някой не мога да живея...
Колкото и банално да ти се строри, майка ти е най-добрият ти приятел, по-добър приятел няма да намериш... Седнете на вечеря примерно и ѝ кажи това, което сподели с нас тук...
Nothing to do, nothing to say... fade away...
Миличка според мен си мислиш че си над останалите..Може да не го казваш гласно,но според мен е така..незнам защоо..Може би и това което ти е казала учителката още повече те е дигнало в небесата..Слез малко долу и се осъзнай че и колкото и хубави оценки да имаш сега и по-нататък ако имаш хубава работа и пари,ако нямаш приятели дори само един няма да си щастлива.Просто хората сме така устроени ние сме социални същества.Виждам че наистина искаш да имаш приятели,но само с искане не става.И аз да бях и аз нямаше да ти бъде приятелка,може да не си надута,но как да разберат останалите???Ти не показваш какъв човек си,показваш някакъв образ,който сама си си изградила и само ти може да промениш..Премести се в ново училище и започни всичко начисто и бъди истинска..не бъди свита и затворена..бъди усмихната и разговорлива...и един съвет като говориш с хората недей да говориш само за даскало..развивайте и др теми..училището може да е началото на темата а не целия разговор(просто доскучава).А и за това,което учителката ти е казала да не се местиш-според мен въобще не я слушай,премести се и да не ти пука..да не мислиш че ти е някаква приятелка или нещо подобно или пък че си някакъв гений..Заблуждаваш се!!Трудният материал е нагоре![]()
Да не би с учителките излизате на кафе или си ходите на гости и си бъбрите че ги мислиш за приятелки
..А и за това за децата от квартала..защо хлапетата да не са свестни ??Това че пушат или пият бира не ги прави лоши хора>Опитала ли си се да говориш с тях някога??
Много си малка, а си осъзнала някои неща, които не са за твоята възраст. Животът като цяло е гаден, но можем да си го направим по-поносим, но изцяло зависи от нас самите, как ще го моделираме. Трябва да намериш хора със сходни интереси, които ще наречеш приятели след време евентуално. Ти си сега 6-7 клас евентуално и като гледам останалите ти съученици не са на интелектуалното ти ниво просто. Ами стискаш зъби и след 7 клас се изнасяш в някое училище, където ще намериш приятели евентуално. Няма лошо в ученето като цяло, но и една приказка казва, че трябва да бъдем умерени с всяко нещо в живота.
+++Първоначално написано от Rebirthing
Познавам такива хора и съжалявам,че ще ти го кажа,но ме дразнят.Тъпо е,учиш всичко наизуст,изкарваш някви 6ци,кажи ми какво помниш от всичко,което си назубрила досега?
Отделно целия клас бягаа, ти оставаш.Да,никой не те кара да оставаш,но така ти се делиш от тях.Някой ден може и ти да не си учила и да ти се иска да избягаш и никой няма да те подкрепи![]()
Илизат на закуска,а ти оставаш сама в стаята?
Според мен си си виновна сама![]()
Авторке,кво да ти кажа.Ми няма кво да ти кажа.Очаквала била пред годините нещо да се промени,ама нещо по въпроса направи ли?Не говорила с никой,ми пробвала ли си да говориш?Били тъпи,не знам кви били,едва ли всичките ти съученици са такива.И едва ли може да твърдиш това за тях,без да си говорила с тях,само на база гледане от чина.Тръшнала се да се самосъжалява по форумите.Ми за тва не ви увожавам,не за друго,имайте си хубави оценки,ще влезете в елитни университети,и кво-нищо,самички винаги.И какво казаха над мен,явно е че смяташ всички за по-нисши от теб.Ама поне сме щастливи.
Брях,брях
Въобще не се шашкай, напълно нормална си, просто си малка. Не очаквай, че всичко ще ти се случи на 13 години и че каквато си сега, винаги ще си такава. Това е една ОГРОМНА заблуда. Като стоиш и се оплакваш тук, няма да ти стане по-лесно. Съучениците ти очевидно ти завиждат, но може би и просто не те разбират, защото нямат контакт с теб. Опитай се да говориш по-често с тях. Не е сигурно дали ще има успех (факт е, че са си злобарчета, подкрепям те напълно), но поне опитай.Хайде, седми клас ще поучиш доста, все пак имаш изпити, но в 8 клас я се нахакай едно хубаво и бъди отворена към другите - говори с тях, намери си нови приятели. Когато си в нов калс и ново училище, нещата много, много се променят и това може да е едно ново начало за теб. Наистина опитай да разшириш кръгозора си, ще ти олекне, вярвай ми. И никога не се отказвай да търсиш приятели!![]()
ОМГ все едно гледам и слушам себе си от най-лошия ми период! Знаеш ли аз тъкмо завърших 8 клас и повярвай това беше най-тежката година в живота ми. Съучениците ми не ме харесват особено и сами правили и по-гадни неща от тва да ме обиждат. Всеки, който ме познава не би казал, че съм глупава дори напротив, но това не ми попречи да завърша с 4 двойки втория срок и то само по мат... Чувствах се отвратително на това място обаче успях да открия много нови приятели. Или по-точно да ги преоткрия. Започнах да излизам с бившите си съученици и разбрах какви страхотни хора са. Разбираш ли, приятелите не са само от даскало... Посъветваха те и по-горе-запиши се на нещо. От личен опит знам, че ще се чувстваш много по-добре, ако, въпрреки всички обиди и подигравки знаеш, че извън пределите на училището им някой, който те харесва такава, каквато си... Заеби компютъра, истинския живот е навън. И се отпусни малко, не всички хора са толкова гадниБТВ ти си зодия рак нали
Първо, за психолога, тези в даскало са някакви педагози, които ще ти говорят врели некипели. Те просто се стараят да изглеждат умно в твоите очи, а като се замислиш говорят пълни глупости.
Отиди на психолог, но на истински такъв. Няма нищо страшно. Преди 2 години също имах нужда от човек на когото да споделя, защото преминавах през един ужасен период, без да преувеличавам. Депресия пълна.
За щастие, имах приятели на които можех да доверя всичко, и така.... както казват, времето лекува всичко. И е истина.
Не си мисли, че като идеш на психолог, това значи че си ненормална. Няма такова нещо. В днешно време дори стана модерно да ходиш на такива сеанси.
Второто което е, опитай се да завържеш някакъв разговор. Съгласна съм с по-горните мнения, че проблема ти в общуването се дължи на това, че вероятно вътрешно, се мислиш за повече от другите, и вероятно, въпросната учителка която ти е казала колко си умна, много е спомогнала за това. Кажи си, че от новата учебна година ще си съвсем различен човек. Подстрижи се, може би някоя нова прическа, нови дрешки, отвори се малко, говори с всеки без да ти пука. Трябва да си непукист. Успех.