Ако наистина си умна, а не просто ученолюбива, ако си бъдещо интелигентно девойче, би трябвало да осъзнаваш, че дори и най-простият, посредствен твой връстник може да притежава някое чудесно качество или да те научи на нещо хубаво в живота.
Много е важно да се научиш да не съдиш хората. На 13 едва ли ще ме разбереш, но това означава да не мислиш лошо за човека и да не го отхвърляш дори да е най-шарената курветина, която си виждала.
И аз като теб обожавам стара музика, стари филми, обичам да чета много и съм израснала предимно сред по-големи хора, но това не ми пречи да съм много социална и да завързвам лесно приятелства.
Не мрази гримовете и "посредствените" забавления. Ако си достатъчно умна, не могат да ти попречат ако ги ползваш. Могат само да ти доставят удоволствие, защото него го има и в не толкова възвишените неща.
И не на последно място... в това училище вече по смъртно няма да успееш да завържеш приятелство. Като отидеш в новото, постарай се да приемаш съучениците си и да си приветлива с тях. Дори да не искаш, подобри си малко външния вид. Даже да се облечеш с проста карирана ризка, дънки и евтини гуменки, пак е симпатично и нормално. И НЕ осъждай хората, както правиш сега... защото иначе никога няма да имаш нормален социален живот.