мило момиче ..мн ти съчуствам и те разбирам какво си преживяла ... това с обидите е ужасно и знам как може да повлияе на един човек.Другите ,които ти казват да се промениш и понятие нямат какво си преживяла.То да не става толкова лесно .... външната промяна,прическа и т.н да лесно е тук се говори за вътрешна промяна ,защото както разбрах на теб проблема ти е ,че си затворена ... и това се преодолява МНОГО трудно ... аз също съм доста свита и притеснителна ... имам приятели ,но п-вечето не са от моя клас.Таа малко се отплеснах искам да ти кажа ,че за съжаление незнам какво точно да те посъветвам за да се социализираш ,но искам да ти кажа друго. Не позволявай да те обиждат , а си потърси правата . Майка ти нали знае за проблемите ти .... тя ТРЯбва да отиде в училището и подаде жалба ... да говори ако трябва с директора.Ако училището е по-строгичко ще предприемат нещо.Ако не има по-висша форма от тях нарича се регионален инспекторат.Приятелите някога ще ги имаш ,но по-важна е психиката ти.Аз също съм търпяла обиди мн време и от СТРАХ нищо не правех .... но един бърз разкавор от наште и директорката и .... Казвам ти направи го.Не бива тези хора да те обиждат.Аз сега съм добре ,но знам ,че обидите остават трайна психика за детето.Та това е моя съвет. Колкото за приятелите остави ги от твоя клас казах ти гледай просто да не те обиждат и да те оставят на спокойствие.После като отидш в новото училище се опитай да си по-контактна ,зам че друдно но врявам ,че ти ще се справиш успех миличка