Като започнем от това, че чисто зодиакално пише, че ще имаме много проблеми и стигнем до различията между нас.
Голям праз! И аз вярвам в цялото това чудо със зодиите, но няма да позволя чистият шанс и разположението на някакви си глупави планети да ми кажат с кого да бъда. Това би било валидно само когато всички везни са еднакви и всички раци са еднакви. Сигурно имаш приятели/познати Везни, толкова ли сте еднакви?

Мисля пораженчески, ама реално си е така - явно хората въпреки че ме привличат, не ме привличат чак толкова, че да впрегна всичките си усилия и да им вляза под кожата.
Това е проблемът. Хората не те привличат толкова, че да си впрегнеш всичките усилия. И този момент ще дойде.

Не е необходимо да излизате в голяма компания, за да пиете бира. Наистина си го взела много насериозно цялото това нещо. Просто сядаш и му пишеш "Хайде утре да пием бира еди-къде-си". Наистина не мога да повярвам, че досега не си го правила. Направи го 2-3 пъти, поупражнявай се и ще видиш как ще претръпнеш. Все има теми, в които си силна, все си гледала нещо супер интересно, за което да му разкажеш - Паранормални явления, например :Д Или пък книга?

Относно проблема с теглото... Никакво мнение не мога да дам, докато не съм те видяла, но защо не попиташ майка си? Моята, примерно, е супер обективна и супер перде и грам не й дреме да ми каже "Пак си качила". И аз нямам никво желание за спорт, с триста зора правя 10-минутни упражнения. Пф.

Съгласна съм с mArMaLaDkA и особено с частта за душевния мир. Допреди известно време и аз се притеснявах какво аджеба ми има, че не мога да излизам толкова често с хората от класа си и защо се чувствам толкова не на място с тях. Ти го каза:
Просто не знам за кво да си говоря с тях.
Отговорът беше прост: "Гледаме в различни посоки, интересуваме се от различни неща". Мисля, че "рецептата за щастлив живот" е вътрешната хармония. Не се коси за неща, които не зависят от теб. Едва ли си този социален инвалид, който описваш.

Не ми се старае за приятелствата, искам да стават естествено или просто да ме харесат по бързата процедура, а не да се налага да гледам всички серии на Саут парк, да слушам същата музика и да ползвам същия сленг, за да вляза в тия редици. Просто хем си струва усилието, хем не.
Тук си толкова права, но сама не го осъзнаваш! За приятелства/започване на връзки не трябва да се полага старание. Просто или има химия между хората, или не. Това е. А това за слушането на същата музика е ... детската градина. Лично аз предпочитам да съм близка с човек, който е различен от мен - точно заради обмяната на опит, гледни точки, та дори и песни

Струва ми се ,че не в неспособността ти да се 'впишеш' или да 'изпъкнеш' е проблемът ,а в собственото ти мнение ,че непременно трябва да го направиш ?
Точно. Ти си решила, че ТРЯБВА да се социализираш, защото ... ами, всички така правят, защо ти трябва да си сбърканата и да не можеш.
Грешка.
Следвай себе си, вътрешната си хармония. Ако наистина не можеш, добре. Но не се навивай, че трябва, защото е правило. (Като "Трябва да имам ноктопластика на бала, защото всички имат").

Като усетиш вътрешното удовлетворение и започнеш да се харесваш, ще харесват и другите, или поне част от тях.
Дам

И евала, че написа темата. Наистина.