.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 21 от общо 21

ПГИ Благоевград...Помогнете ми

В момента съм 8 клас искам да уча мениджмънт, икономика, счетоводство,банково дело ... нещо от сорта и по тази причина избрах ПГИ (Професионална гимназия по икономика) Благоевград... та искам да ви питам трудно ли е влизането, много високи оценки ли се искат и понеже съм от София как е положението с пансьона (общежитието) ... много ви благодаря предварително !!!
    OnLy GoD cAn JuDgE mE !

Мега фен Аватара на bloodyF
    Град
    Heaven
    чувала съм, че ако имаш желание ще научиш
    но да си предупредена: в ПГИ, строителен, електрото и нхг повечето хора са отишли там колкото да запишат някъде,така че ще те потискат един вид (не става въпрос за всички, а за повече от половината)

друго..влизането е на средно ниво,.не е като за пмг или ег примерно изискванията, но не е и много лесно (трябва подготовка)

общежитие не зНам, но квартири в тоя квартал може да намериш за 50тина лева (стая и баня да кажем)
    градския транспорт в благоевград е сравнително евтин, а и ще ти трябва, ако искаш да ходиш към центъра (далеч е от там)

друго...такситата не са скъпи, цените за хранителни продукти и стоки са като навсякъде ..
    за месец, ако не се разпускаш много много, да кажем около 350лв биха ти били достатъчни

*за информация-общежитие до интерната (което теб не те устройва, т.к. е на другия край на града) с ток и вода е 45лв май : )
    Нека спрем войната по пътищата заедно. /В памет на Милена Б./

Влизането е лесно... стига да имаш добри оценки..Аз влязох след 8 клас с диплома 5.94 (пустата химия.. имам 5 :д ).Общежитието...ми как да ти кажа...пълно е с помаци.И повечето от моя клас са или на квартира или в общежитието на някое др даскало.
    Sometimes people cry not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long...!

Благодаря ви много

значи само това с общежитието и с помаците не ми хареса, щом има и квартири близо до училището е добре :P
    OnLy GoD cAn JuDgE mE !

а тези квартири (стая+баня 50лв.) - Това цена за месец ли е ?
    OnLy GoD cAn JuDgE mE !

Мега фен

Re: Благодаря ви много

Цитирай Първоначално написано от gabkasladka
    значи само това с общежитието и с помаците не ми хареса, щом има и квартири близо до училището е добре :P
    Това явление го има във всяко училище.

Иначе, доколкото знам, ПГИ имат общежитие в жк. Еленово, което не е особено дълеч от училището, на около 20 - 30 мин. Освен това винаги можеш да си намериш квартира в района на училището.

Благоевград е не особено дълъг град (направо къс да кажем), затова такситата също не са особено скъпи. Градският транспорт е с цена 0,80 лв което е почти приемливо на фона на други градове.

За влизането не се притеснявай, попринцип в областта тенденциозно баловете падат надолу, много малко училища удържат на висок бал, т.е. шанса да влезеш с оценки "Среден 3"/ "Добър 4" го има при 95% от училищата.

И един въпрос ? В София има доста по-добри училища, защо си решила да дойдеш от големия град в малкия?

това което искам да уча и това което предлагат в ПГИ като специалности в София го има или само след 7 клас или само частни училища и по тази причина избрах това училище.

Дипломата ще ми е между 5.00 - 5.50 все още не знам и много се притеснявам дали ще ме приемат ...
    OnLy GoD cAn JuDgE mE !

Цитирай Първоначално написано от Lucho
    Това явление го има във всяко училище.

Иначе, доколкото знам, ПГИ имат общежитие в жк. Еленово, което не е особено дълеч от училището, на около 20 - 30 мин. Освен това винаги можеш да си намериш квартира в района на училището.

Благоевград е не особено дълъг град (направо къс да кажем), затова такситата също не са особено скъпи. Градският транспорт е с цена 0,80 лв което е почти приемливо на фона на други градове.

За влизането не се притеснявай, попринцип в областта тенденциозно баловете падат надолу, много малко училища удържат на висок бал, т.е. шанса да влезеш с оценки "Среден 3"/ "Добър 4" го има при 95% от училищата.

И един въпрос ? В София има доста по-добри училища, защо си решила да дойдеш от големия град в малкия?
    с една поправка...цената на градския транспорт е 0.70
    Не се притеснявай...ще влезеш
    Sometimes people cry not because they’re weak. It’s because they’ve been strong for too long...!

а нещо да кажете за учениците ... както навсякаде ли са разглезени кифли и кифльовци или тук са по-интeлигентни хора
    OnLy GoD cAn JuDgE mE !

оууу момичетата са нещо уникално (то и аз см момиче ама...).Незнам дали знаеш ама имаме униформа.. и полите се носят буквално до над гъза...толко к*рвенски истории има че чак свят да ти се завие А момчетата са по малко ...е има и по някои дразнещ индивид ,но г/д биват..

Град
    Heaven
    около 50тина лева на месец, да
    а училището забравих май да спомена, че са го направили страхотно-с лични шкафчета и новичко е вътре..супер са ми казвали че е

кити, полата си я режеш колкото ти искаш.. предполагам момичето не иска да се 'предлага' , така че ще и е добре и естествената дължина : )

благодаря ви много, а през зимата пак ли са поли - униформите ?
    OnLy GoD cAn JuDgE mE !

Еми униформата има и панталон и пола.. с което предпочиташ ти с това ходиш.Няма да видиш пола с естествената дължина , защото е дълга до коляното.А иначе наистина ни е мноого хубаво вътре както казаха и по-горе
    http://pgiblg.com/uchebna_godina.aspx
    тук можеш да видиш униформите
    http://www.uniforma.bg/en/nashite-uc...ivaniliev.html

Мега фен

Цитирай Първоначално написано от kitti123
    Не говори наизуст

ИНФО: http://www.blagoevgrad.eu/94613.html всички цени са повишени, считано от 01.05.2011

оууу момичетата са нещо уникално... и полите се носят буквално до над гъза...толко к*рвенски истории има че чак свят да ти се завие
    Тука н3ма грешка

Цитирай Първоначално написано от Lucho
    Не говори наизуст

ИНФО: http://www.blagoevgrad.eu/94613.html всички цени са повишени, считано от 01.05.2011

оууу момичетата са нещо уникално... и полите се носят буквално до над гъза...толко к*рвенски истории има че чак свят да ти се завие
    Тука н3ма грешка
    ok извинявам се за билета

Супер фен
    В момента съм 8 клас искам да уча мениджмънт, икономика, счетоводство,банково дело ... нещо от сорта и по тази причина избрах ПГИ
    Като разбереш какво учиш, тогава се засили за друго място.

а да ви питам повечето от Благоевград ли са си или има и доста от други градове ?
    OnLy GoD cAn JuDgE mE !

Град
    Heaven
    ^е скъпа, това е относително, но мисля че повечето са оттук
    а и какво значение има? нали искаш да учиш основно?

Повече от фен Аватара на bloodyred
    а да ви питам повечето от Благоевград ли са си или има и доста от други градове ?
    Малко назад е тая тема, но нещо случайно попаднах, та .. както ти казаха е доста относително, има и от други градове, естествено.. но да кажем 30% горе-долу, повечето са си от тук, или примерно от съседните градове, като Симитли и си пътуват всеки ден .. тях не ги броя.
    Сигурно вече си приета, тая година ужасно нисък бал .. иначе в момента ПГИ е най-елитното училище в Благоевград.. имам и позната учителка от ЕГ, например, която ми го е казвала, тия от училището не ги броя хаха ;D
    Относно общежитията, в класа ми има 5 човека, които са на квартира и нито един на общежитие.. така че, ти си решаваш.. но според мен на квартира е по-изгодно, стига да си имаш съквартирант .. примерно някоя приятелка .. или не знам ;д
    Да съм казала, че отказвам се?!

Град
    Heaven
    иначе в момента ПГИ е най-елитното училище в Благоевград.

хехе, бягай бе
    как пък ли ПГИ е най-елитното..
    половината ученици от механото, електрото, икономиката и нхг са отишли там щот на друго място не са ги приели..
    ако това го смяташ за елитно училище .. ок.. ама иначе

мгто и егто водят класациите в момента
    все пак се вижда и на кой резултатите от матурите са най-високи нали така..

Повече от фен Аватара на bloodyred
    Цитирай Първоначално написано от bloodyF
    иначе в момента ПГИ е най-елитното училище в Благоевград.

хехе, бягай бе
    как пък ли ПГИ е най-елитното..
    половината ученици от механото, електрото, икономиката и нхг са отишли там щот на друго място не са ги приели..
    ако това го смяташ за елитно училище .. ок.. ама иначе

мгто и егто водят класациите в момента
    все пак се вижда и на кой резултатите от матурите са най-високи нали така..
    мгто особено са на толкова ниско ниво в момента, че .. имам познати с адски, адски нисък бал и там, и в ег.. докато в пги е малко по-високо нивото, така че .. не че уча там, изобщо не го обичам училището, но съм останала с такива впечатления.. а и мнението на хората е масово такова.
    Да съм казала, че отказвам се?!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си