В СУ има Икономика и Стопанско Управление. Тук е най-много математика и не е за всеки. Пък и много хора не се кефят на обучението в СУ, защото го смятат за непрактично и с трудна реализация след това. Аз бих избрал СУ заради математиката, но съм забелязал, че много малко хора мислят като мен.

За УНСС не оставам с добри впечатления от финансите, но там просто нивото е такова. Може и да се бъркам, не уча там, водя се по това, което са ми споделяли. Но, ако човек е сериозен, може и да ти бъде полезен ВУЗ-а. Все пак студентсвото е 90% самоподготовка. Икономика с чуждоезиково според мен е по-удачен вариант.

За ВИНС-а нямам мнение, но не ми вдъхва особено доверие, защото обират тези, които не са влезли в нещо по-престижно или им е далече.

В Свищов си им държат юздите и не е чак толкова лошо. Доста от компанията ми отидоха там и им харесва.

В заключение ще кажа, че ако искаш да станеш сериозен икономист, мълвата е, че СУ е мястото. По-теоритично е, по-трудно е, но ако имаш акъла да го приложиш след това, там е мястото.