.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 8 от общо 8
    Мега фен Аватара на SuNsEt
    Град
    California,Los Angelis,Sofia,Amsterdam,Bern понякога и в New York :P

Кои специалности са за мен?

Имам още една година докато реша,но все пак не мога да не попитам най-вече студентите...

От София съм и искам да следвам след 12 клас.Ще ми се да кандидатствам за редактор(българска филология) или журналистика(писане на статии във вестници и т.н.). Общо взето искам да е свързано със български език и литература,но и да е до колкото може доходно.Гадното е че при филологията ако не успея да стана редактор ще трябва да работя като учителка,а това определено не е за мен.

Пиша стихове,харесвам литературата ...Мога да използвам въображението си и да бъда креативна.Това до някаква степен ме довежда до мисълта за реклама,но не съм сигурна.Също така ми харесва философията.

А езиците...ами английският ми се отдава доста(но трябва да си го упражнявам по-често) и уча немски,с който не съм особено на Ти,но бих могла и по-добре да се справя.

Имате ли някакви предложения?Или някакви сайтове,които могат да ме ориентират?

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Честно казано се сетих за книгоиздаване. Има си го като специалност, но до колко е доходоносно си зависи само от теб.

Мега фен Аватара на Chacho
    Заеби тва книгоиздаване. Журналистиката е вариант, ако ти се пише и има реализация. Друг е въпросът, че може би не е точно такава работата, каквато си я представяш. А филологията е малко повече от ученето на някакви правила в българския език. Ако искараш магистратура журналистика, можеш да си продължиш в тази насока.

А замисляла ли си се за английска филология? А за работа в чужбина?
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    Не мисля,че ще се справя с някакъв друг вид филология освен българската,а колкото до чужбина...нямаме такава възможност.

Някой ще ми обясни ли на по-прост език какво ще рече логистика и каква е реализацията с нея?Четох доста неща,но това,което разбрах е че един вид помагаш на дадена фирма да има по-добри продажби,да е представена в по-добра светлина пред потребителите,когато фирмата има проблем с цените и потреблението(примерно) логистът предлага нестандартно решение,което да удовлетвори както фирмата,така и потребителя и разни подобни...Един вид нещо между реклама и мениджмънт ли ?? Четох от тук http://www.unwe.acad.bg/?page_id=6&s...u=3&spec_id=19 ,но не можах да разбера какво е това снабдяване,опаковане и тн и също така прочетох това http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%...B8%D0%BA%D0%B0 от тук ми стана по-ясно горе долу.

И за рекламата има ли някаква специалност,която е без рисуване?Нещо като рекламен мениджмънт ? Примерно да рекламирам дадена фирма на потребители като ги занимавам със разни факти,статистики,презентац ии и тн ?

Общо взето се грижиш един продукт да се пакетира, да се превози, да се пази като хората, да стига до крайния потребител (купувача), т.н. , каквото е описано в специалността. Снабдяване и опаковане е това, което четеш - да се опакова в кутия една ютия и да се прати до Кауфланд. Специалността е малко по-всеобхватна и от тази гледна точка е по-мениджърска, защото ще разпределяш отгоре подробностите, няма собственоръчно да увиваш в хартия баничките.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Град
    Мхм...значи отговарям за някакви стоки...ами рекламата? Търсих рекламен мениджмънт,обаче не ми излиза нищо кой знае какво.

Ами Маркетинг(реклама и PR)?

Е точно де, рекламата е маркетинг. А реклама без PR няма днешно време.

anonymous708973
    Guest
    Мани я тая българска филология, няма реализация.
    Знам какво говоря.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си