.

Виж резултатите на анкетата: Има ли висше съзнание?

Гласували
26. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

16 61,54%
  • Не

8 30,77%
  • Не съм мислил/ла за това

1 3,85%
  • Не ми пука

1 3,85%
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 69

Има ли съзнание?

Почти всеки човек вярва във съществуването на някаква сила... нещо, което е по-голямо и могъщо от нас. Нещо недостижимо и невъобразимо.

Някой я наричат съдба, други я наричат бог, трети я наричат хаос, четвърти - силата.
    За мен няма значение как я наричате. То си е за вас.

Питам ви само едно - "Тази сила има ли съзнание?"

Ако вярвате че "висшата сила" е нещо като феномен, облак, въздух, природно явление, светлина и подобни, тогава значи вашият отговор е "не".
    Ако смятате че е хаос, тогава също отговорете с "не".

Ако смятате че е предопределена съдба, или бог, тогава отговорете с "да". Ако смятате че е нещо друго, което също може да мине за нещо съзнателно, тогава пак отговорете с "да", но добавете и пост в който да обясните какво е то.

Приятно писане.
    (:

Аз самия отговарям с "не".

Вярвам че има сили които не можем да обясним с науката си и най-вероятно никога няма да можем, но не вярвам че те са съзнателни.

Няма да обяснявам в какво точно вярвам. То си е за мен.

Кажи в какво точно вярваш .... Сподели с нас....

Цитирай Първоначално написано от SomeRandomDude
    Защо?
    Интересно ми е !!!

Е и?
    Пука ли ми?

Е и?
    Пука ли ми?
    На мене може да ми пука бе пич. Но както си прецениш. ако не ти се лафи за тва остави....

Това е нещо лично. Не го казвам на всеки.
    Това е.

А лично вярвам в съществуването на висш разум и бих го нарекъл Бог и въобще вярвам че има нещо духовно,защото не мисля че всичко е една физика и химия.Сега не мога да приема идеята,че ако не спазваш определени морални канони и заповеди,не слушаш Бог и не се молиш,нито пееш на Бог ще отидеш в Ада,защото все пак ние сме негово творение-WTF?Кои родители,биха пратили децата си в подобно място,ако не ги слушат?Аз самият стигнах до такова заключение след прочитането на някои книги и доста мислене от моя страна и това ме удовлетворява. Все пак ние сме свободни същества и имаме правото да вярваме в каквото пожелаем,нали...?

С други думи вярваш в бога, но не и в църквата.
    Правилно ли те разбрах?

Вярвам в Бог,но не точно този образ който е описан в Библията,нито Корана,нито която и да било свещена книга.

Значи си като повечето хора които познавам.
    (:

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Аз не вярвам в някакъв разум или нещо съзнателно, не мога да си обясня как то се е появило, защо е по - висшо от нас, дали може да контролира живота ни, и просто възникват прекалено много въпроси, ако изобщо има нещо. В съдба също не вярвам, пък и би било прекалено депресиращо, всичко да е предначертано и да не можеш да промениш живота си. Освен, че няма доказателства, не виждам и смисъл и нямам нужда да вярвам в бог, съдба или някакъв разум.

Banned Мега фен
    Aз вярвам, че аннунак и неговата империя от висши извънземни аннунаци съзнателно и подсъзнателна управляват човечеството! Ние сме роби!

Ама наистина, авторе, в какво вярваш? Изгарям от интерес да разбера.

по темата: не.

Еми примерно, има много раси...които са много по-висши от нас...следователно - по-висш разум...и е съзнателен!
    А както се спомена за природни явления, физични закони и от този род....мм ние си мислим, че нямат съзнание...но това не е съвсем сигурно...така че тука не може да се каже и отсече!
    Im back...

Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Еми примерно, има много раси...които са много по-висши от нас...следователно - по-висш разум...и е съзнателен!
    А както се спомена за природни явления, физични закони и от този род....мм ние си мислим, че нямат съзнание...но това не е съвсем сигурно...така че тука не може да се каже и отсече!
    Това ми хареса.
    Мисленето ти е доста разчупено.
    Не само приемаш че може би има висша сила, но и приемаш че надали е само една.
    Също така приемаш че има неща които не знаеш, вместо да се опитваш да знаеш всичко.
    +10 респект.

vpowerrr
    Ммм...
    .........
    ...не.

Наистина не е важно.
    Просто приеми че не вярвам в нито една от познатите религии, но не съм и атеист.

Това ми хареса.
    Мисленето ти е доста разчупено.
    Не само приемаш че може би има висша сила, но и приемаш че надали е само една.
    Също така приемаш че има неща които не знаеш, вместо да се опитваш да знаеш всичко.
    +10 респект.
    Е естествено, че не знам всичко! Дори и посветените в тайното познание не знаят всичко!
    А и както (не помня кой беше казал...някой от ранга на Сократ(ако не е той)) е казал - Колкото повече знам, толкова повече осъзнавам, че нищо не знам!
    Im back...

Да...
    Аз съм го чувал в друг вариант.

Познанието е като сфера в пространството. Колкото по-голяма е тя по обем, толкова повече допирни точки има с неизвестното.

Да...
    Аз съм го чувал в друг вариант.

Познанието е като сфера в пространството. Колкото по-голяма е тя по обем, толкова повече допирни точки има с неизвестното.
    Точно! И аз така щях да го обясня, ако някой беше се заял...само, че с окръжност...но е все едно! Дори мисля, че като бях много малък и на мен на подобен принцип ми го обясняваха...
    Im back...

Повече от фен Аватара на GunSnSteelflowers
    Град
    София/Русе
    Значи си като повечето хора които познавам.
    (:
    А на теб ти харесва да бъдеш различен?
    Sometimes I feel
    Like I don't have a partner
    Sometimes I feel
    Like my only friend
    Is the city I live in
    The city of angels
    Lonely as I am
    Together we cry ..

Харесва ми да бъда себе си.
    От някои хора съм различен, от някои не... зависи по какво и как се сравнявам.

Голям фен Аватара на jumpin
    Град
    In my happy place
    Добре само,че това отначало леко расистко прозвуча.Няма висша раса.

Повече от фен
    Разбира се че има висш разум и той се нарича Бог. Бог е добрият разум.
    “Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”

Фен Аватара на luda4et0o
    Град
    Асеновград
    Човека е най-висшото същество няма по-висши същества от човека

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си