.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 58

Тема: SEKTA! Секти!

Banned Мега фен

SEKTA! Секти!

Някой срещал ли се е с такива хора? Виждал ли ги е по-форуми или на живо да примамват хора. Като говорят против християнство и налагат своите си вярвания.... които довеждат в крайна сметка до полудяването на ,,хваналия'' се човек, които заблуден е привикан от тях...

Аз преди известно време попаднах на ТЯХ.

Ерес - название, с което християнската църква характеризира религиозните учения, отклоняващи се от официалната догма.
    Аз не правя изписаните в първия пост неща, но въпреки това съм еретик и се гордея с това.

Честито.
    Току що се натъкнахте на мен.
    (:

// Вие изглежда не сте знаели истинското значение на думата. Думата която търсите е "секта", макар че не всички секти имат за цел да източат ума и банковата сметка на членовете си.

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Ако говориш за сектанти, да виждала съм някои от тях - звънят по вратите на хората и раздават някакви листовки - вече не си спомням от коя точно секта бяха, но около половин час се опитвах да им обясня, че така или иначе съм атеистка и не се интересувам от техните предложения. Бяха доста нахални и имах чувството, че изобщо не слушат какво им говоря, иначе по улицата напоследък много често ги виждам. Пробвали са да ми продават календарчета, даже една ми пробутваше някакво есе.

Мега фен
    ^На такива - ае чупката и кръгом. Като им се обясняваш по-зле става.
    Много пъти съм срещал ,да. И като ги видя с етикетчетата по ризките направо им се смея в лицата ,било то някоя християнска или друга секта.

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от ScarlettS
    Ако говориш за сектанти, да виждала съм някои от тях - звънят по вратите на хората и раздават някакви листовки - вече не си спомням от коя точно секта бяха, но около половин час се опитвах да им обясня, че така или иначе съм атеистка и не се интересувам от техните предложения. Бяха доста нахални и имах чувството, че изобщо не слушат какво им говоря, иначе по улицата напоследък много често ги виждам. Пробвали са да ми продават календарчета, даже една ми пробутваше някакво есе.
    Да . Обърках се.
    И при мен преди време в старото ми училище през голямото междучасие идваха на улицата и раздаваха на децата книжки и им обясняваха някакви неща...
    Във фороми също съм виждал , спорил... ама е не възможно да спориш.. затова почнах да псувам... и да обяснявам на хората ,че не бива да им вярват за нищо казано от тях!

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    виждал съм, а в интерес на истината и доста харесвам да си дискутираме разни неща

едно моме примерно ме хвана веднъж в 280 да ме индоктринира и разговора завърши с това че тя се отказа от сектата (така и не разбрах каква беше) още ме избива на смях
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Banned Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    виждал съм, а в интерес на истината и доста харесвам да си дискутираме разни неща

едно моме примерно ме хвана веднъж в 280 да ме индоктринира и разговора завърши с това че тя се отказа от сектата (така и не разбрах каква беше) още ме избива на смях
    Сигурно още не е била станала напълно секта .. -брао на теб. :Д

Тука вече излъга братле много яко....яко тесли меташ бате....освен ако не си си бил с лап топа и не сте си чатили...

всъщност не.
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

всъщност не.
    В интерес на истината може и да си прав понеже сектантите са повече надъхани и претръпнали отколкото начетени и подготвени с опит

ми доста тъпичко беше момето да

The Bird of Hermes

Имал съм сблъсаци....
    Има една сектичка - адвентистите от седмия ден....говорил съм с главаната(нямаше какво да правя)....горкия много заблуден...тъпче на едно място с всяка дума! Каквото и да го попитам, отговора беше един и същ...жалка история!
    Че и от тази секта пробутваха и един филм в читалището...смешна картинка!
    Един комшия(така вярващ) се беше записал там...и го карали да си излива ракията в миФката. Там ти избират мома или момък за който да те оженят, без да питат дали е съгласен! Пари някФи ги карали да дават А шараните пък не се опъват!
    Опитват и да зарибяват с листовки и тн....
    Абе галфонска историйка!
    Im back...

Banned Мега фен
    За тва трябва хората да са знаят какво е секта и как промиват мозъци...

Цитирай Първоначално написано от loveca777
    За тва трябва хората да са знаят какво е секта и как промиват мозъци...
    Там е работата, че масата са роботи, с промити мозъци...лесно манипулирани/контролирани и доста глупави...зомбиранеееее....
    Im back...

Днес както си отивах за към парка минах по една закътана уличка.. По едно време от една къщурка се чуваха ебати мрачните песни... Много хора се чуваха как пеят вътре в хор... Над прозореца пишеше "Адвентистите от седмия ден"

А всъщност на какво се надяват тея хора в сектите?...
    You me at six

Мега фен
    ^на нищо ,нямат цел в живота. Поне така си мисля. Не ми трябва да разбирам

Цитирай Първоначално написано от xxxmyheroinexxx
    Днес както си отивах за към парка минах по една закътана уличка.. По едно време от една къщурка се чуваха ебати мрачните песни... Много хора се чуваха как пеят вътре в хор... Над прозореца пишеше "Адвентистите от седмия ден"

А всъщност на какво се надяват тея хора в сектите?...
    Еми просто когато хората са слаби психически или в момент на слабост, или просто са глупави биват лесно манипулируеми или търсят подкрепа....И сектите им дават "подкрепата"....
    Im back...

Мега фен Аватара на Colouring
    Преди известно време имаше едни,които обикаляха къщите,за да привлекат хора..
    Иначе съм позната,която работи в един хотел,и ми беше казала,че специално са ходили там да изнасят някаква презентация,пак за да приобщят хора.

Не знам за евангелизма дали и те си правят такива схемички,но до колкото съм запознат с тях,мога да кажа че са обикновени хора,които просто намират цел в живота да служат на Бога и да бъдат в Рая.Вследствие на това всичко друго остава преходно,излишно и непотребно...Та основния ми въпрос е:Адвентистите,калвинистит е,баптистите и те ли са протестанти?И ако са,това прави ли и евангелистите като тях-манипулатори,зашото аз съм останал с други впечатления.

ПС:Нямам предвид теле-евангелистите в Америка,тях знам що за стока са...Имам предвид пасторите и въобще тези църквите в България дали правят някви схемички?

Цитирай Първоначално написано от playy
    Не знам за евангелизма дали и те си правят такива схемички,но до колкото съм запознат с тях,мога да кажа че са обикновени хора,които просто намират цел в живота да служат на Бога и да бъдат в Рая.Вследствие на това всичко друго остава преходно,излишно и непотребно...Та основния ми въпрос е:Адвентистите,калвинистит е,баптистите и те ли са протестанти?И ако са,това прави ли и евангелистите като тях-манипулатори,зашото аз съм останал с други впечатления.

ПС:Нямам предвид теле-евангелистите в Америка,тях знам що за стока са...Имам предвид пасторите и въобще тези църквите в България дали правят някви схемички?
    Като цяло християнството си е една голяма секта...но бидейки най-голямата, давайки корен за другите, не е наричана по този начин...но на пракитка си е така! Евангелистите също си влизат в това число - секта! Познавам една жена ходи на евангелистка църква...еми баш секта си е!
    Im back...

Голям фен Аватара на ScarlettS
    Днес точно видях някаква църква на адвентистите и ако не го пишеше с табела отпред, щях да реша, че е жилищен блок.

Да. Тия от Пентекоста (петдесятната църква) са отвратителна секта, фанатици, крадци на органи и... църковни бизнесмени!

Нямат чуваемост, повечето последователи имат шизофрения, техният бог не е БОГ, а Иисус, издигат го в някакъв култ и "всички колене да паднат пред Иисус"... ужас. А ако тръгнат да те евангелизират... не БОГ, а някой който ще действа да ти е на помощ.

Отвратителна секта.

Оня ден ми звъняха на вратата обаче аз не отворих добре че беше заключена и почнаха да бутат вратата да я отворят мн се опаших мислех да се обадя на полиция но едва ли ще помогнат..

Мега фен Аватара на Concussion
    Цитирай Първоначално написано от dinqta
    Оня ден ми звъняха на вратата обаче аз не отворих добре че беше заключена и почнаха да бутат вратата да я отворят мн се опаших мислех да се обадя на полиция но едва ли ще помогнат..
    Олее, бутали са вратата ви. Да дойдат тука да я бутат...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си