.
Отговор в тема
Страница 3 от 3 ПървиПърви 123
Резултати от 51 до 58 от общо 58

Тема: SEKTA! Секти!

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    не е теза ами факт.

дадох в негова подкрепа 31 метода с хиляди обзервации (без дори да споменавам научния консенсус по въпроса), а ти не даде нищо.

nada, null, кypец

нито обори моите, нито даде свои

просто мизерия

Лъчезар, не искам да споря, благодаря. Не претендирам, че съм запозната - познавам толкова, колкото съм чела и учила в училище, знам няколко книги от новия и стария завет, както и бегло съдържанието на останалите, все пак от осем години ми коват върху тях...

Не се опитвай да ми наложиш световъзгледи и ако нямаш какво повече да кажеш лично на мен, недей. Защо се дръжиш грубо след като нищо не съм ти направила на теб? Виждам, че адвентната църква ти е болна тема, аз вече съм се примирила с положението, така че няма да бъркам повече в раната...

Първо сподели, че си наясно, а сега обратното. Виж, нямам нищо против теб, подразни ме, че изказваш недостоверни твърдения, но все пак си личи, че си интересуващ се, търсещ човек. Адвентизмът не ми е болна тема, никога не съм посещавал църквата им, разгриначавам се от тях по някои становища, но и със самите адвентисти ми е приятно да провеждам разговори, да спорим на различни теми. Друг пример е, че самоопределяйки се като лявополитически настроен, нищо не ми пречи да комуникирам с пръвърженици на дясното. Бил съм атеист и пак съм общувал с християни, макар че смятах, че религията е опиум на народите, чя тя придържа към власт и контрол, към запазване на статукството. Това е вяра, не е задължително да бъде доказана, а дори и да е опровергавана с факти, пак съществува.

Мале, колко глупости са изговорени за един ден...
    Не разбирам аФтУрката на тази история, защо защитава адвентистита...това, че дЕдо ти и баба ти са адвентисти не прави сектата по-малко секта...и не случайно е наречена секта!
    Im back...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от gandalfepi4
    Цитирай Първоначално написано от Lychezar
    Arclight, това са заповеди, дадени от Бога от старозаветното време, лично дадени от Моисей по времето на правенето на скинията.
    горе-долу в този период и яхвето казва че който е с повредена пишка или топки отива в ада нали?

Защото това са били хора, които са имали общо със скинията, а скинията е свято място, там са се правили старозаветните причастия, наречени жертви за Бога.
    ааа когато са "слагали" греховете си (изнасилване, убийства etc) на животни и после са ги убивали и изгаряли нали?

сигурно е било много готино тогава да си бог, понеже той много харесва да мирише вонята която се разнася когато сланината около бъбреците на животното, започне да изгаря нали?

когато е дал и инструкции за това как да го разкъсаш и как да поръсиш вътрешностите му с кръв, за да му харесва най-много?

баси пича е бил бог тогава

Това са събития от старозаветно време, след идването на Исус той не отрече всичките тези заповеди, но добави една нова, която е валидна до свършека на този свят, а тя е "да се любите и обичате така, както аз ви възлюбих".
    мисля че и малко позаобиколно казва "който не е с мен е против мен" и "който не ме обича го доведете пред мен и го заколете" и "не съм дошъл да нося мир, а сеч - ще изправя брат срещу брата..." и някакви подобни лайна

Gandalfpi4, мерси, че ми помогна да се изразя правилно.
    за нищо пич. не забравяй да си носиш костенурка, която да убиеш за някоя жена в семейството ти когато започне да ѝ тече кръв от шундата (както е по божията воля)
    кое е по-добре в случаите на невъздържание?, да бъдат убивани хора или да се яде месо от/на животни?, да бъдат осакатявани хора или да се прави безвреден секс?, да бъдат ограбвани хора или да се пие малко вино?, и т.н..... истината е че още през старозаветният период Бог е посочвал по-добрите варианти, така че Бог отначало (се вижда че) е Праведен, сиреч, ако някой не може да се въздържа, то по-добре невъздържанието да е по отношение на ядене на животинско месо, правене на безвреден секс, малко пийване на вино, и пр., отколкото де се вършат убийства, насилие, терор, грабителства, и пр. против/в ущърб на други хора, плюс това не само тогава, но дори и сега в съвременните кланници, обикновенно животните са убивани по-възможно най-безболезнен за тях начин, но разбира се че е Добре да бъде проповядвано количеството на приеманото месо да бъде ограничавано до максимум, примерно да се свежда до не повече от два пъти седмично както и един от големите авторитети в областта на храненето препоръчва,

а що се отнася до досадните подробности свързани с секса, те вече отдавна са отживелица, още от преди 2000 години когато истинският Бог Отец унищожи всички несъвършенни заповеди от старият завед чрез своят Син истинският Господ Исус Христос и Те двамата ги замениха с техните съвършенни еквиваленти, сиреч, с много по-съвършенните заповеди

Матей 5:38-48 "Чули сте, че е било казано: "Око за око, зъб за зъб"(една от старозаветните заповеди). А пък Аз ви казвам(ето го Новозаветният еквивалент, с който е заменена старата): Не се противете на злия човек; но, ако те плесне някой по дясната буза(т.е. ако някой ти причинява зло), обърни му и другата(т.е. ти му прави само Добро). На тогава, който би поискал да се съди с тебе и да ти вземе ризата(т.е. ако няко иска да те съди), остави му и горната дреха(т.е. ти го Благославяй в името на истинският Господ Бог). Който те принуди да вървиш с него една миля(т.е. който иска от тебе да вършиш Добро), иди с него две(т.е. прави Доброто с усърдие). Дай на оногова, който проси от тебе; и не се отвръщай от оногова, който ти иска на заем. Чули сте, че е било казано: "Обичай ближния си, а мрази неприятеля си"(още една от старозаветните заповеди). Но Аз ви казвам(ето го Новозаветният еквивалент, с който е заменена и тази): Обичайте неприятелите си и молете се за тия, които ви гонят; за да бъдете чада на вашия Отец, Който е на небесата; защото Той прави слънцето Си(т.е. Живота Си) да изгрява на злите и на добрите, и дава дъжд(т.е. и дава Пречистване и Благодат) на праведните(т.е. на вярващите) и на неправедните(т.е. и на невярващите). Защото, ако обичате само ония, които обичат вас, каква награда ви се пада? Не правят ли това и бирниците? И ако поздравявате само братята си, какво особено правите? Не правят ли това и езичниците? И тъй бъдете съвършени и вие, както е съвършен вашият небесен Отец.",

Римляни 7:4-6 "И тъй, братя мои, и вие умряхте спрямо закона чрез Христовото тяло, за да се свържете с друг, сиреч, с възкресения от мъртвите, за да принасяме плод на Бога. Защото, когато бяхме плътски, греховните страсти, които се възбуждаха чрез закона, действуваха във вашите телесни части, за да принасяме плод който докарва смърт; но сега, като умряхме към това, което ни държеше, освободихме се от закона; тъй щото ние служим по нов дух, а не по старата буква.",

Ефесяни 2:13-22 "А сега в Христа Исуса вие, които някога сте били далеч, сте поставени близо чрез кръвта на Христа. Защото Той е нашият мир, Който направи двата отдела едно, и развали средната стена, която ги разделяше, като в плътта Си унищожи враждата, сиреч, закона със заповедите му изразени в постановления, за да създаде в Себе Си двата в един нов човек, и тъй да направи мир, и в едно тяло да примири и двата с Бога чрез кръста, като уби на него враждата. И като дойде благовествува мир на вас, които бяхте далеч, и мир на тия, които бяха близо; защото чрез Него и едните и другите имаме своя достъп при Отца в един Дух. Затова вие не сте вече странни и пришелци, но сте съграждани на светиите и членове на Божието семейство; понеже бяхте съградени върху основата на апостолите и пророците, като е краеъгълен камък сам Христос Исус, върху когото всяко здание, стройно сглобено, расте за храм свет на Господа; в който и вие се вграждате заедно в Духа за Божие обиталище."

Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Мале, колко глупости са изговорени за един ден... :D
    Не разбирам аФтУрката на тази история, защо защитава адвентистита...това, че дЕдо ти и баба ти са адвентисти не прави сектата по-малко секта...и не случайно е наречена секта!
    Защо разни хора продължават да ми слагат думи в устата, при положение, че всичко от мен е написано в прав текст, черно на бяло?

Не защитавам адвентистите, и не ми е приятно, че роднините ми са сектанти. Трябва ли да се повтарям като олигофен за да разберете, че не споря, а изказвам мнение? -_-

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Цитирай Първоначално написано от playy
    Та основния ми въпрос е:Адвентистите,калвинистит е,баптистите и те ли са протестанти?И ако са,това прави ли и евангелистите като тях-манипулатори,зашото аз съм останал с други впечатления.
    От тези, които изброи, само "калвинистите" и баптистите са протестанти и то само тези, които се водят по старите вярвания. (1689 Baptist Confession of Faith/1646 Westminister Confession of Faith) Всяка нова "протестантска деноминация", особено тези създадени след 1844 г. нямат нищо общо с Реформацията.

Моля да не бъда слаган (като протестант) в един дол с Адвентисти, Йеховисти, Мормони и подобни "секти".

Поздрави на Гандалф, който все още пише тук, за моя изненада.

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    ^ salut, па с тебе какво стана бе солус?

остави форума в ръцете на оня смешко неймлес (от скоро наричан "затапения" или "тапата" за кратко) и ми замина кефа

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си