.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 6 от общо 6
    Град
    World Web

Специалности

Здравейте! Приеха ме във ВТУ, специалност История и География. Въпросът ми е каква друга професия предлага тази специалност, освен учител.

Предлагат богата обща култура.
    Ако си мислиш, че каквото завършиш, това ще работиш...
    в дооооста голяма грешка си. Я имам 3-ма колеги, които ще работят по специалността си, я не. От 35 човека.
    Сам прецени дали това, което учиш, ще е обвързано с бъдещата ти професия пряко.
    Косвено със сигурност ще ти е много от полза. Важно е какви са ти интересите и в каква област "извънкласно" ще се развиваш.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Мега фен Аватара на Petrow
    Град
    Барселона
    азз това не го разбирам.. учиш учиш учиш нещо няколко години и после.. няма да го работиш?! Е защо си го учил тогава??? Ей така да си кажеш че си учил нещо.. как го мислите незнамм ;х

Цитирай Първоначално написано от Petrow
    азз това не го разбирам.. учиш учиш учиш нещо няколко години и после.. няма да го работиш?! Е защо си го учил тогава??? Ей така да си кажеш че си учил нещо.. как го мислите незнамм ;х
    +1
    и според мен е глупаво да учиш каквото и да било само за да си вишист или за да изкараш студентските си години. За мен това е излишно хвърляне на пари на вятъра. Ако някой иска да изживее студентските си години и затова реши да учи нещо, което да не го натоварва много, то наистина ще се забавляваш, ще се кефиш на живота, но това ще е само 4 години и после...... после ще се чудиш как да издържаш семейството си, да помагаш на родителите си и изобщо ще се чудиш как ще се справяш в живота и той ще ти се вижда толкова труден и гаден и тогава ще разберете приказката учи за да сполучиш.
    Затова си подбирайте хубаво специалностите, защото е срамота да завършиш висше и да работиш например като магазинер (което е можело да работиш и без висше). То тогава по-добре изкарай някакъв курс за няколко месеца (за фризьор, кондуктор, козметик и т.н.) и по-голяма полза ще имаш отколкото да загубиш толкова време да изучиш някаква измислена специалност в някой пропаднал университет.
    По-добре учи и знай какво правиш и какво искаш от живота докато са студентските ти години, за да може след това да си добре, отколкото обратното- да щракаш с пръсти докато си студент и после цял живот да си по мъките на живота

Мега фен Аватара на Blab
    хората са фенове на lifelong learning-a, ти се чудиш какъв ще станеш, ако завършиш това или онова...

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    Учим, защото ни е интересно. Всеки си има нещо, което го влече и е нормално да иска да се развие натам и да знае повече. Никакъв курс или четене на книжки по интернет не могат да ти обяснят материала толкова подробно, колкото лекциите.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си