.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 49

Тинейджъри в...

Бе интересно ми какъв е живата на тинейджърите в другите страни(САЩ,Обединеното кралство,Германия и т.н)може да споделяте не само за тинейджърите стига да са някакви интересни факти от живота на хора от по-далечни страни!

Само знам, че е по-яко д аси тийн в САЩ отколкото тийн в Bg
    Mitko Lowe youu

Супер фен Аватара на Djuff
    Цитирай Първоначално написано от mimybiby
    Само знам, че е по-яко д аси тийн в САЩ отколкото тийн в Bg
    това го знае всеки

Супер фен Аватара на bloodymirror
    Всеки случай е в пъти по-интересен,отколко на българчетата.[/b]

честно да ви кажа, нз как е на други места в Америка и каква представа имате за живота там, но в Чикаго е доста трудно...
    не можеш да ходиш в мол сам ако нямаш навършени 18,нито да сядаш на кафета...абе в Чикаго....
    всъщност аз още не съм била там,но родителите ми и сестра ми са там и сестра ми не е особено впечатлена....но всеки трябва да го опита

Колко от вас са били в САЩ, че решиха, че живота им е по як, не всички са във филма и на сякаде, ако искаш да ядеш работиш.

Цитирай Първоначално написано от Noja
    Колко от вас са били в САЩ, че решиха, че живота им е по як, не всички са във филма и на сякаде, ако искаш да ядеш работиш.
    +1

Голям фен Аватара на SkyEatsAirplane
    Град
    Dreamland
    аз съм в Германия от месец и половина. Тук интересното е, че постоянно имат партита за щяло и нещяло. Например парти за започване на учебната година, парти, че сме почнали годината, парти защото после ще има много за учене и докато има много за учене чуваш как другите купонясшат из общежитията хахаха, но е яко пък
    (#) ...thats a cookie...

Супер фен
    Град
    Germany
    И аз съм в Германия.Тука всеки тийнейджър където ги видя са с цигара в ръката ;х около даскало,по центъра даже..да не кажа че дори пушат повече от тийновете в бг.Поне съм останала с такова впечатение..
    Иначе да видиш някой в супермаркета на нашата възраст е почти невъзможно.Всички са с родител или с някой възрастен..

Голям фен Аватара на SkyEatsAirplane
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от ch0c0late44
    И аз съм в Германия.Тука всеки тийнейджър където ги видя са с цигара в ръката ;х около даскало,по центъра даже..да не кажа че дори пушат повече от тийновете в бг.Поне съм останала с такова впечатение..
    Иначе да видиш някой в супермаркета на нашата възраст е почти невъзможно.Всички са с родител или с някой възрастен..
    съъщата работа, но иначе се имат за много надути
    (#) ...thats a cookie...

Аз съм в Дубай. Тук трябва да си на 21 за да пиеш, пушиш и ходиш по дискотеки, само че на никой не му пука особенно. Тийнейджърите са масово разлигавени хлапета които на 18 получават коли които само мутрите в България карат. Има купони всяка седмица, и по няколко на седмица, където има маси алкохол, музика и 'списъци с гости.' Трябва да си в списъка за да минеш през вратата, която я вардят винаго поне двама набити младежи на които отделно им се заплаща. Купоните са в огромни къщи с басейни, където като че ли никога няма родители. Понякога са на частни яхти, или в хотели. Има традиционна 'трева' която се води 'доха' и е легална. Всички я пушат. Накои си купуват и трева, но не се намира лесно и е доста по скъпа от в Европа. Момчетата обичат да се състезават със спортни коли по огромните магистрали (по пет платна във всяка посока), обикновенно става в ранните часове сутринта когато няма кой знае колко джижение, и все пак е опасно, остави за тях но и за който е на пътя през това време.

Няма проблем да влезеш в многото барове и дискотеки, само си плащаш към 150 лв за да ти направят фалчива лична карта, и имаш вход където искаш. Постоянно има концерти, например Мадона, Бритни Спиърс беше тук миналата седмица май, и Дейвид Гета беше идвал.

Децата ходят в частни училища. Рядко се срещаш с някой който не е с подобна финансива ситуация, защото къде живееш, учиш и се забавляваш зависи от това колко пари имаш. Аз живея във gated community kоето значи много къщи с 24 часа охрана, и басейн и парк за безплатно ползване. Яко е, лято цяла година, плаж постоянно... но и снега и БГ ми липсват. Но се връщам сяко година така 4е няма проблем.
    This is your life and it's ending one minute at a time!

Sticking feathers up your butt does not make you a chicken!

Fight Club <3

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    Аз живея в Канада от 3 годишна , винаги редом с англиския и фернския съм учила и бългтарски . Тук тинеиджарите са много различни , не са като в България . Всички са страшни глезьовци , не ми прави впечетление . Тук примерно събота и неделя няма никми домашни , цял ден се размотаваш Абе общо взете като хо филмите е По големите само чакат мама и тате да отидат някъде и вдигат яки купони . Пък по малките балет художествена гимнастика акробатика - дори и аз тренирам
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Голям фен Аватара на mrankoniiii
    [quote="iiinaaa"][quote="Noja"]Колко от вас са били в САЩ, че решиха, че живота им е по як, не всички са във филма и на сякаде, ако искаш да ядеш работиш. [/quo

Да , но примерно в Канада се делят на богати квартали така казано и
    средна класа . Аз примерно живя в богат квартал и е като горе доло като при филмите къщитите бяла ограда съседи
    Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Голям фен Аватара на Leticcia
    Цитирай Първоначално написано от Noja Виж мнението
    Наистина, не е като по филмите, тинейджърите в СAЩ не водят здравословен начин на живот и мисля, че са много нещастни.На мен в Италия си ми е добре
    По-добре да си обичал и загубил, отколкото никога да не си обичал...

Мега фен
    Град
    Earth...
    mrankoniiii,

Стана ми интересно. Я разкажи малко повече за сънищата си. Какво точно разбираш под "богат квартал" и съседите не викат ли полиция като се вдигнат тези така наречени купончета? Вярно ли е че на 16 години можеш да караш кола сам?

Супер фен Аватара на daq96
    Град
    Русе
    В САЩ може да караш кола на 16 и то сам.
    А това което го дават по филмите не е точно така. Повечето от тях ядат McDonald's сутрин, обед и вечер.
    I'm beautiful in my way....

Повече от фен Аватара на windowlicker
    Цитирай Първоначално написано от daq96 Виж мнението
    В САЩ може да караш кола на 16 и то сам.
    А това което го дават по филмите не е точно така. Повечето от тях ядат McDonald's сутрин, обед и вечер.
    Виждам че си доста запозната с начина на живот на младите американци. Колко време си живяла тук?

Повече от фен Аватара на kriisskaa
    Град
    Varna
    az sled mesec zaminawam w germaniq da jiweq pri maiika mi na 13 sum...nz kak jiweqt tam skoro shte razbera i shte pisha
    Момиче съм!!!

Аз съм в Италия. Какво да ви кажа.. ако трябва да се върна назад и да избера отново къде да получа своето образоване, няма да се замисля- отново бих избрала Италия. Горе виждам, че са писали за пълнолетие - 18 , но ако имаш 16 можеш да си купиш цигари, алкохол, да ходиш на дискотека и т.н. (почти всичко, което в България се прави след 18 ). Хората са любезни, учениците- същите като тук, но може би малко по-малко филмирани.. :d

Цитирай Първоначално написано от FataMorgana Виж мнението
    ..и по няколко на седмица, където има маси алкохол, музика и 'списъци с гости.' Трябва да си в списъка за да минеш през вратата, която я вардят винаго поне двама набити младежи на които отделно им се заплаща. Купоните са в огромни къщи с басейни, където като че ли никога няма родители. Понякога са на частни яхти, или в хотели. Има традиционна 'трева' която се води 'доха' и е легална. Всички я пушат..

звучи ми като някой епизод от Клюкарката ;д
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Голям фен
    Цитирай Първоначално написано от Leticcia Виж мнението
    Наистина, не е като по филмите, тинейджърите в СAЩ не водят здравословен начин на живот и мисля, че са много нещастни.На мен в Италия си ми е добре
    kyde w Italia? Az sym v Milano..

Супер фен Аватара на lubovvv
    Обикновенно си имат бавачки
    Заместител на любовта, има ли кажи ми сега?
    Заместител на болката, която чувствам в мойта душа...
    Заместител на любовта от който да не ме боли...
    Заместител на болката....има ли кажи???

аз също живея от 8 месеца в Германия и е много по различно от в бг. Училището е много по готино, учителите са супер почти всяка седмица ни пускат да гледаме някакъв филм по английски например или пък научен по природа. Тук спорта е на на много по - високо ниво отколкото в българия. Аз поне не познавам някой на моята възраст, който да не ходи да тренира нещо. Така е при мен, защото аз съм в gymnasium, това е най-елитното училище след 4ти клас. В gymnasium задължиело учиш 2ри чужд език. Аз уча английски и латински (и немски). На мен много ми харесва всичко тук и ако трябваше да реша дали да се върна в бг, бих си останала в Германия.

Цитирай Първоначално написано от iiinaaa Виж мнението
    +1
    Всеки мисли че извън BG е рай, ама не ....

Аз съм на 16 години(юли 17) и живея в Чехия от 2 години. Тук е много по-добре спрямо България.Уча във военно училище,програмата ни е много по-различна от нормалната..Имаме много самоотбрана,физически тренировки,всякакви неща в гората(ориентиране по карти,с ГПС,с координати,нощно ориентиране,преспиване в гората,правене на лагер и т.н.)Много по-интересно е и тийновете тук са много по дрюжелибни.(По-лесно приемат нови хора).Всеки се занимава с спорт,всеки има ски/сноуборд и кънки..Всеки кара много добре някое от трите.Полицията и армията е на ниво.Училищата и всичко е перфектно.

Миналата година бях в частно училище ориентирано за полицаи/адвокати.Всеки учених си имаше шкафче в което в началото на деня си сменя обувките и си слага чисти пантофи/джапанки.Имаше чип на вратата и всеки ученик имаше чип.В първата седмица на учебната година отидохме на едноседмичен курс (seznámovaci kurz)Целта му е новия клас да се опознае.През целия курс имахме задачи,бяхме разделени на групи,спахме в малки къщички по 3 човека.Имахме инструктори-войници.Имахме нощно ориентиране в което войниците симулираха нападание по произволно време в ориентирането с пейнтбол оръжия.Доста беше забавно.

Това е от мен,още някой има ли в Чехия? Аз живея в Prostějov.
    Kefi6 me

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си