- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Приятелката ми замина...
Здравейте.
Ще ви помоля, да прочетете всичко, което съм написал, за да добиете пълна представа за проблема ми.
Приятелката ми замина за друга държава за 3 месеца. Заедно сме от почти година, но се познаваме от много преди това. Нещата при нас стоят така, че имаме връзка от разстояние, защото сме от два различни града. Но колкото и странно да се стори на някои хора, се обичаме страшно много и живота си не мога да си представя без нея. Верни сме един на друг и смело мога да кажа, че сме от тези двойки, които истински се обичат.
Проблемът ми е следният :
Въпреки, че сме от различни градове и се виждаме от време на време за по седмица и т.н., няма значение, потдържаме си връзката, сега тя като замина и още от първите дни аз изпаднах в някакви ненормални състояния, депресии и т.н. Ходих на психиатър и той ми постави диагнозата " Анестезия Долороза Психика ", което означава болезнена безчувственост към близки хора, което според него е често срещано. Неговата теза беше, че зареди това че е заминала, аз го талкувам като, че ме е изоставила, защото ми предстоеше операция и т.н. Просто, не съм искал да зминава, а тя въпреки всичко е заминала.
Пия вече лекарства за това, за да ми се повиши нивото на Серотонин ( хормонът на щастието ), защото съм 80% от деня депресиран и тъжен. И незная, дали е от това, че се обвинявам постоянно, че не си чувствам постоянно приятелката като хората и я чувствам често чужда. Или че просто ми липсва страшно много. Чуваме се през ден, през два, чатим си, но на мен не ми е достатачно. Чувствам как искам да я докосна, целуна, помириша, усетя до мен. А го няма това в момента и страдам. Не зная.
Моля, споделете вашите мнения по моя проблем. И моля ви, нека не превръщаме темата в глупава подигравка, защото наистина страдам в момента и съм страшно объркан.
Благодаря.
" Ядро на депресивността е един симптом наречен „анестезия долороза психика” – психична болезнена анестезия, преживяване на мъчителна безчувственост спрямо близки хора. Болните преживяват болезнено тази отчужденост и хладност, страдат от това, че нямат чувства към близките. С влошаване на депресивното състояние афектът върви в посока към тази болезнена безчувственост. Все пак степента на засягане на емоциите е важен, но не основен симптом – депресията в най-голяма степен е чувство за безпомощност и липса на активност.
Важен елемент от депресията е и „чувството за вина”
Сметнах, че е нужно да го разясня...
Всичко си набиваш сам. Че това са 3 месеца. Ей сега ще минат. Има двойки, при който единия е на кораб за по 6, че и повече месеца. Не трябва да се затваряш, просто мисли положително, приеми го като изпитание за връзката ви. Ако се върне и всичко е наред, значи през много неща ще минете с лекота.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
Знам, зор е в началото. И аз заминах за Германия да си надграждам немския за 2 месеца, мн ни е тежко и на 2мата, но просто го приемаш! И да си в депресия, и да се самосъжаляваш, и да се самообвиняваш, и да ревеш, и да се самоубиеш, квото и да правиш ще се видите след 3 месеца. Приеми го просто ! Така става номера. Тежко е в началото, но след 2,3 дни ще си добре. При мен трая 2,3 дни от както пристигнах. Беше ми мъчно за нея, за семейството, но просто се свиква, и го приемаш. Тва е![]()
На теория разлика между теория и практика няма, но на практика има.
Всичко ок. Но последното ти изречение, изпитвам страх от него. Ако ме разбираш какво имам предвид. Има едно АКО....Първоначално написано от marin4itu
Не ти трябва психолог, а голяма доза тестостерон за състезателни коне. Жените се отблъскват от такива болно влюбени натегачи като теб. Най-вероятно тва ти е първото сериозно момиче, сигурно и първото, с което си правил секс, ако въобще си правил. Приеми го така, че след нея ще имаш и други и е много малко вероятно тя да е жената на живота ти. Няма смисъл от толкова нерви. Разбираш ли, че ако психическото ти състояние продължи да бъде такова, каквото е сега, толкова ще я отблъсваш, че накрая ще те зареже. Остави я да подиша. И не просто да се преструваш, че си уравновесен в чувствата ти, а наистина да си, вътрешно. От преструвки файда няма, а и се усещат. Не казвам да не я обичаш или пък да й изневеряваш, просто погледни безпристрастно на ситуацията и бъдещето й и ако искаш то, бъдещето, да е в твоя полза, просто си регулирай емоциите. Излизай с приятели, ходи на някакъв спорт, учи. Недей по цял ден виси на компа да чакаш да си пишете и на всеки ред да и обясняваш колко прекалено много я обичаш и с нетърпение очакваш да се върне. Най-малкото се губи тръпката, ако не е вече изгубена.
Знам, че няма да ме послушаш, защото болно влюбените се окатилват и не мислят трезво, а живеят в сляпата надежда нещата да са така, както на тях им се иска.
Накратко, ако искаш да я изгониш, продължавай да се държиш така, като пу'тка. Ако искаш да остане и на теб да ти е по-добре мозъка, ме слушай.
Temet Nosce
벨야카
Погледни го от добрата страна, имаш 3 месеца само за теб!
Лято е > плаж? Нова прическа? Нов стил?
Разнообрази! Хвани тен,опитай неща,които не си опитвал! Времето е само твое! Самоусъвършенствай се, а след тези 3 месеца, изненадай приятно приятелката си с новото аз![]()
ла-ла-ла
По-добре започни да мислиш за някакви по-хубави неща, вместо да преживяваш всеки един ден без нея. Примерно помисли, че и на нея сигурно страшно много й липсваш и че може да й направиш някаква невероятно яка изненада като се върне. Помисли каква, помисли какво ще ти трябва за това и как ще организираш цялата работа. Мисли за отсъствието й като удобен момент, в който да организираш тази изненада. Това ще ти помогне да мислиш и да се чувстваш по-позитивно.
Може в това време да й правиш и други изненади, свързани с нея, с които хем да чувстваш присъствието й в себе си, хем да й показваш, че мислиш за нея. Например, хващаш един фотоапарат и отиваш и снимаш всички места, на които сте били заедно. Или всички места, на които искаш да я заведеш. Или теглиш снимки от цял свят от Интернет. След това намираш някоя ваша яка снимка, изразяваш ви вас двамата и слагаш за фон тези яки снимки. Правиш ги в албум и й го пращаш с някакво яко послание, че нямаш търпение да се върне.
И всякакви такива креативни нещица. На мен много ми повдигат настроението![]()
I have the thin line between
destruction and creation
drawn through me.
For that
I am cursed to never feel the peace in rest
and to find
new begginings in my restless soul.
I will never get the approval of the people
that are close to me,
but I hope to get it from a greater power.
For that
I accept myself the way I am today
and hope to find
the strenght to do the same tomorrow.
Първоначално написано от uFko
Усмихвайте се ! : )))
~
Ибягвай да мислиш че 3 месеца са много време. Когато се върне след 3 месеца просто чуството ще бъде много готино.
И моят приятел заминава утре, няма да се виждаме 1-2 месеца, тегаво ми е, и на мен ще ми липсва адски много... Но аз съм спокойна, защото въпреки разликата винаги си има телефони, скайп, ала бала, не е като да нямаш никаква вест от нея! Погледни на това като положителна точка. Бъди оптимист, гледай по-положително на света3 месеца минават много бързо, няма и да се усетиш как отново ще е тук и ще сте заедно
За сега се постарай да не мислиш за това колко много ти липсва, излизай с приятелите си, семейството си, прекарвай повече време сред други хора, а при всеки възможен случай и се обаждай или и пиши, да видиш как е, какво прави... Ще свикнеш, просто не му мисли. Пробвай за това време, както Josefinne предложи, да и измислиш някаква изненада.
Във всяка връзка винаги ще има някакви пречки, нищо не може да е перфектно. Но знай, че тя е там, ти също и липсваш, и много скоро отново ще сте заедно.![]()
С моя приятел сме заедно от близо 2 години и никога не сме се разделяли за повече от 2 седмици. Но ето,че дойде и този мил момент. Отиде да работи на морето а все пак знаеш ( лято, жени, море) разбираш... в нашата връзка също цари разбирателство и наистина страшно много се обичаме. Да ти кажа честно аз също от време на време се чувствам като теб, е.. не до такава степен, тъй като нещата са малко по-различни.. почти всеки ден съм в тях, с техните и имам връзка с него всяка вечер, но въпреки всичко усещам липсата му. Периодът в който няма да го има е същият- 3 месеца, половината време вече мина и то почти неусетно. Спри да се самоизмъчваш и да си задаваш въпроси от сорта на "ами ако ми изневери, ако се върне променена.." ако любовта ви е наистина както казваш силна, всичко ще мине бързо и пак ще сте заедно!![]()
Всичко е въпрос на подсъзнание и зависи от теб как ще го преодолееш, психолозите няма да ти помогнат особено, ако ти сам не преустановиш проблемът ти!
Успех!
"Никога не хващай ръката ми, ако възнамеряваш да разбиеш сърцето ми.. ! "