.
Затворена тема
Страница 1 от 4 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 89

Любов и образование ... как да постъпя?

Здравейте
    Ами проблемът ми е следният. Тази година завърших и кандидатствах медицина в Плевен,София и Варна.
    С приятелят ми сме заедно от година и 5 месеца. Всичко е супер, разбираме се много добре. Той кандидатства дентална медицина в София и Варна. Винаги сме си говорили колко ще е яко като отидем да учим в София двамата, даже той се размечтаваше повече от мен. Минаха ни изпитите и резултатите излязоха .. оказа се обаче ,че балът ще ми стигне за Плевен и за Варна, но за София не, а на него му стига и за двете места. Много кофти му стана като разбра, за първи път го видях с насълзени очи и побърза да се прибере, а вечерта не посмя да ми пише. В никакъв случай нямам намерение да го моля да ходим във Варна при условие ,че денталната е по –добра в София, макар че май му минават такива мисли през главата.
    Чудя се обаче къде да запиша. И Плевен и Варна са далеч от моя град- Плевен на 300 км ,а Варна на 500. Имам по-големи симпатии къ Варна, но в Плевен ще съм по-близо до него . Той мн добре знае ,че ще предпочета Варна и ще ме подкрепи да отида там, но каква перспектива би имала връзката ни … а съм толкова щастлива с него.
    Как мислите, кое е по-правилно да запиша Плевен- по-близо до него или Варна.
    П.С. Ако някой е запознаат и с нивото на обучение в двата университета, моля да сподели
    Благодаря предварително за мненията =]

Re: Любов и образование ... как да постъпя?

Варна!
    Ще може да се виждате - да, по-рядко, но все пак ще се видждате и чувате. Ако скъсате ще съжеляваш, че си 'провалила' бъдещето си, избирайки по-ниско квалифициран ВУЗ.

Дали ще си в Плевен или във Варна е едно и също (все няма да сте в един град).Избери това,което ТИ искаш. Иначе ако дойдеш в Плевен ще сме колежки

както смятъш за правилнууу

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    след като ти си готова да избереш по- "лошото" заради него и той, предполагам, ще е готов на това, трябва да поговорите по въпроса
    П.П. Не казвам, че той трябва да не идва в София, но просто говорете и обсъди това с него, не с нас, във форума )

И двамата отидете във Варна, иначе се получава ... доста кофти.
    Постъпи грешно... с правилното момиче.

Супер фен Аватара на cunt
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от mrazqkindergarten
    Що пича трябва да си прецаква бъдещето заради нея?
    Better to be king for a night than schmuck for a lifetime.
    L'homme est n

Ако сте в различни градове, връзката ви много трудно ще се просперира. Но ако отидете и двамата в един и същи град, а после се разделите, пак много ще съжалявате.
    Не може ли да изчакаш за 2-ро и 3-то класиране, може и да те приемат?
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Абе какво прецакване бе.. Вие нормални ли сте? В България няма нито свестни гимназии, нито ВУЗ-ове.. Че и на бъдещето.. Може пък бъдещето им да е да са заедно.. То е ясно, че ще има компромис от едната страна. Седнете и решете заедно какво да правите. Ти на второ класиране за София не можеш ли да отидеш?
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Супер фен Аватара на BrainDamage
    Ти избери Варна.. Така му даваш възможността той сам да избере заедно ли да сте. При теб положението дали Плевен, дали Варна е все тая.. пак няма да се виждате толкова често.. но ако той реши може да бъдете постоянно заедно. Не го притискай. Остави го сам да реши какво да прави. Пък и не вярвам образованието в Плевен и във Варна да е на едно ниво, така че и това гледай малко или много. Айде успех.
    Everybody has been through some shit,
    whether it's drastic or not so drastic.
    Everybody gets to the point of "I don't give a fuck".

Цитирай Първоначално написано от cunt
    Що пича трябва да си прецаква бъдещето заради нея?
    Ако толкова я обича, надали ще му се стори прецакано, че вместо в голяяямата София, учи във Варна при нея.Ако той е в София, тя във Варна, нали разбираш, че са дотук с отношенията им?

Град
    Варна/Русе
    Ако учат в различни градове, дали ще прекратят отношенията си зависи от тях двамата. Не сме хората, които да правят заключения дали връзката им ще приключи.

Мега фен Аватара на gummybear
    ВАРНА!Ако той реши да се обучава в София ,ти отиди във Варна .. мисля ,че във Варна е по-добро обучението .. :P

theo <333

Мега фен Аватара на Hilary_
    Избери Варна .. а колкото до него хубаво (желателно) ще е да дойде при теб, но дори и да е в София, ако запише задочно ще можете да се виждате .. (:

Цитирай Първоначално написано от marin4itu
    Ако учат в различни градове, дали ще прекратят отношенията си зависи от тях двамата. Не сме хората, които да правят заключения дали връзката им ще приключи.
    Ами виж така е, но разстоянието между София и Варна е 400 км, те ще се виждат супер рядко, а по някакъв начин трябва да се поддържа тази любов.Особено ако няма шанс и по-натам да живеят заедно например, някакси ми се губи смисъла.Иначе съм имала връзка от разстояние (което е по-приемливо от горепосоченото) и не е невъзможно, но смятам, че тук става дума за наистина голямо разстояние и не знам как биха издържали честно казано.. Аз не бих, дето съм имала такава връзка, пък на тях ако им е за първи път не знам ...

Всичките ми познати, които по неволя записаха в Плевен, след това до един се върнаха във Варна.
    Това е изпитание за връзката ви. Ще видите дали си е струвало. Ако не издържите - по-дорбе, че сте го разбрали от рано.
    Може пък и да успеете с взаимни усилия.
    Но най-важното според мен е да наблегнете на ученето, където е по-добре за всеки един. Защото днес сте заедно, ама утре ако се разделите, да не съжалява нито единият, че е направил компромис с образованието си заради другия. А и ако се скарате без да иска единият ще каже "аз заради теб записах еди-къде-си"... и тогава ще стане грозно. А когато човек си изтърве нервите е много възможно да изтърси подобна глупост, за която да съжалява.
    Тъй чееее... 1во изберете независимо един от друг къде ще учите... и след това се разберете как ще действате. Ако той е в София, а ти във Варна - ще ходите лятото на плаж, а зимата на ски. Екстра е, ако питаш мен.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Град
    Варна/Русе
    Цитирай Първоначално написано от marin4itu
    Ами виж така е, но разстоянието между София и Варна е 400 км, те ще се виждат супер рядко, а по някакъв начин трябва да се поддържа тази любов.Особено ако няма шанс и по-натам да живеят заедно например, някакси ми се губи смисъла.Иначе съм имала връзка от разстояние (което е по-приемливо от горепосоченото) и не е невъзможно, но смятам, че тук става дума за наистина голямо разстояние и не знам как биха издържали честно казано.. Аз не бих, дето съм имала такава връзка, пък на тях ако им е за първи път не знам ...
    И в други теми съм споменавала, че и аз имам връзка от разстояние, но съвсем скоро ще заживея с приятеля ми. Но те вече имат връзка, познават се един друг и това е един вид изпитание породено от много важни избори и за двамата. Ако наистина се обичат ще намерят начин да се виждат.Има връзки на хиляди километри, които оцеляват. Има двойки при които един от двамата е на кораб, връща се и пак са си заедно. Всичко е до нагласата и желанието. Е, разбира се, че е най-добре да заживеят заедно, да минат едно ниво нагоре във връзката си, но това пак зависи от двамата.

Пак питам авторката, няма ли как да отидеш на второ класиране във София? Какви са ти сроковете за записване във Варна и Плевен? Пресметни си..

anonymous708973
    Guest
    Всеки да отиде там, където е най-добре за самия него.

Темата хем е много сложна, хем не съвсем.
    Появява се въпросът "Любовта или бъдещето", а вие като опция искате "И двете". А то не става току-така - няма пълно щастие. Има голяма вероятност да нямате и двете, а да трябва да избирате.

По-добре не говорете много по тая тема, за да не се получи манипулиране или нещо такова. Може би просто трябва да обсъдите всеки ЧЕСТНО и ИСКРЕНО какво би избрал на този етап - любов или бъдеще. Тъкмо да сте си наясно - защото напр. ти може да разсъждаваш в полза на любовта и да направиш избора си въз основа на възможността да се виждате, а той да е по-склонен да гледа просперитета си и да направи избора си за ВУЗ съгласно "елитността" на ВУЗ-а и обстоятелства, които нямат нищо общо с връзката ви.

За теб конкретно... Варна или Плевен? Аз мисля, че Варна е по-добре : ) Живея във Варна и виждам че доста подобриха Медицинския, базата му и т.н. А съм родом от Плевен и това е един прекрасен и много красив град, но досега не съм чула кой знае какво за университета там.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Повече от фен Аватара на NoMore

...

И в двата случая няма да сте заедно така че Варна или всъщност, което по ти харесва. Относно другите коментари той да дойде с теб за да ти покаже колко много те обича не съм съгласна! Образованието е много много важно нещо и ако случайно се разделите просто ще съжалява! Не го карай ако той реши супер,но в никакъв случай не му го поставяй като въпрос. Ако се обичате наистина много ще издържите няколко години в различни градове Успех
    In a mad world , only the mad are sane...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Можеш да се прехвърлиш, така че сега ще си в Плевен или Варна, накрая може да се окажеш в София.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Фен Аватара на SeXyMaCka
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka
    Можеш да се прехвърлиш, така че сега ще си в Плевен или Варна, накрая може да се окажеш в София.
    Много удачен вариант! Караш една година в един от тези два града, и после се прехвърляш при приятелят ти в София. Все някакъв ще издържите 1 година да я карате от разстояние

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    ами разбира се, нали вече куцо, кьораво и сакато се мъкне тук, като не си изкарала подобаващо изпитите- стой си или в Плевен, или във Варна, пък той ако държи на теб, ще се съобрази с теб, защото ти си в неизгодната позиция, а той все пак има право на избор

Повече от фен Аватара на peace95
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch
    ами разбира се, нали вече куцо, кьораво и сакато се мъкне тук, като не си изкарала подобаващо изпитите- стой си или в Плевен, или във Варна, пък той ако държи на теб, ще се съобрази с теб, защото ти си в неизгодната позиция, а той все пак има право на избор
    Ха , грубо .. София е града с най - много ВУЗове и все пак е столица и по - добре развит град от другите , много хора мислят , че там ще получат по - добро образование .. Не разбирам защо това е проблем за теб , всеки има право на избор все пак

По темата - трябва да говориш с него , най - удачно е да отидете и двамата във Варна , но само при взаимно съгласие.И не пиши Плевен само , защото ще сте със 200км по - близо , отколкото , ако си във Варна - пак няма да се виждате често.Пробвай 2ро класиране , но и двамата трябва да внимавате к`во правите , защото от това зависи бъдещето ви , трябва да го съчетаете и с бъдещето на другия , за да може да се развива и връзката ви .Няма да ви е лесно.
    Усмихвайте се ! : )))
    ~

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си