- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Любов и образование ... как да постъпя?
че няма място за софиянците, това ми пречи, аз ако бях от друг град, щях там да си кандидатствам, а не да заемам излишно място по другитеПървоначално написано от peace95
нищо лично към никого от провинцията
Ами , ако някой е изкарал по - висока оценка от софиянец , що пък да не си влезе човека ? И така , както го казваш хората в селата , където няма университети , въобще не трябва да учат висше ли ? И не всичко , което не е София е провинция ..Първоначално написано от therichbitch
Усмихвайте се ! : )))
~
ами университетите си имат имена СОФИЙСКИ, ВАРНЕНСКИ, РУСЕНСКИ, КАСПИЧАНСКИ и т.н. , що пък тези от Русе да не си ходят в Русенския, тези от Варна да си ходят във варненския и всичко ще е по- добре разпределеноаз пък тук не виждам нищо лошо..;\
В Русенския няма медицина, така че пак стигаме до там хората от Русе, желаещи да станат лекари, да учат в Стара Загора/Пловдив/София- СУ и МУ/Плевен/Варна. Не можеш да задължиш населението в Русе /и където и да е другаде! Свикни с тази мисъл/ да са все инженери или икономисти.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Защото в Русенския са добри инженерните специалности, в Свищовския икономическите, в Софийския стопанските, във Варненския медицината и така и сега какво като съм от Русе трябва да си стоя тук и да уча за инженер много глупаво разсъждавате. А що се отнася до момчето ако завърши в София ще може да се реализира по-лесно след това защо да се мести във Варна след като са го приели във възможно най-добрия университет в България (ако въобще има такъв).
therichbitch да не си мислиш, че Софийския университет е създаден само за Софиянци и освен това хората от провинцията?????? Аз съм от Русе да не съм от провинцията? Ти като не можеш да влезеш в Софийския си е лично твой проблем! Не са виновни хората от другите градове може би са по-умни от такива като тебе! Аман от софиянците с голямото самочувствие. А до авторката всеки има право на избор София е най-добрия избор според мен! Измислете друго решение не го карай да се мести при теб (не че си искала де то въпроса ти беше дали във Варна или в Плевен)) Успех и дано намерите правилното решение
![]()
In a mad world , only the mad are sane...
Вие луди ли сте? Просто е. Скъсайте и всеки да отиде там, където може да се развие най-добре. Да всички ВУЗ-ве в България не става, но едни стават малко повече от други. Скъсайте и всеки да се развива по своя път. Така е най-добре.
Мноо ти е лесно да им кажеш да скъсат, ми те като имат сериозни намерения за бъдещето си и наистина държат да са заедно?Първоначално написано от aks13v
Към авторката: Можеш ли да отидеш на второ класиране във София?
Иначе ти си решаваш. Аз това бих направила...
Ако не стане, отиди във Варна.
Да бе да. Абе, драга, кво значи "няма място"? Ако ще някой от Мелник да дойде, ще влезе преди Софиянеца (пиша го с главна буква, защото явно за теб това е особена прослойка от обществото), ако е изкарал повече. Нямало място... то да не става с билети.че няма място за софиянците, това ми пречи, аз ако бях от друг град, щях там да си кандидатствам, а не да заемам излишно място по другите
Но евала. Няква пикла от София измисли по-добра система от тази, която съществува от десетилетия. *поклон*
Девойко, осъзнай се малко. Държавата ни е една, градовете не са частна собственост, всеки може да си ходи където си поиска, ама то ние българите сме си така, само гледаме да се настройваме едни срещу други и вместо да сме обединени и да се подкрепяме си търсим причини да се делим. Представи си ти да решиш след време да ходиш в чужбина и някой от там ти каже "А бе, ти нали си българка, я си ходи и си стой там, само ни заемаш място в държавата." Няма да е мн яко, а?че няма място за софиянците, това ми пречи, аз ако бях от друг град, щях там да си кандидатствам, а не да заемам излишно място по другите
нищо лично към никого от провинцията
Иначе към авторката... не прави компромис с бъдещето си, нито карай приятеля си да прави такъв. Ти си иди във Варна (ако не те приемат на 2ро или 3то класиране в София), нека той да е в София... Както казаха и преди мен, след една година кой знае, може и да успееш да се прехвърлиш, а тази година през, която сте раздели ще е като проверка на връзката ви - ще разберете дали наистина се обичате и можете да останете заедно и в трудните моменти.
No man for any considerable period can wear one face to himself and another to the multitude, without finally getting bewildered as to which may be the true.
Епично! Да живее социализма от преди 20 години! Много зле разсъждаваш, нищо лично...Първоначално написано от therichbitch
По темата - гледайте къде ще е най-добре за всеки от двамата от гледна точка на качеството на образованието и възможностите за по-нататъшно развитие и реализация. Ако наистина се обичате толкова силно, любовта ви ще издържи. Ако обаче единият направи компромис и после стане така, че се разделите (в никакъв случай не ви го пожелавам!), ще стане много грозно... Да, сега ви е трудно да си го представите, но мислете в перспектива. А както казах, истинската и силна любов би устояла на разстоянието. Успех!![]()
http://www.facebook.com/pages/You-kn...86848838030860 You know you love me, my page --> LIKE
therichbitch, забеляза ли как издразни всички? Ако беше от някое забутано село, нямаше да разсъждаваш така. Нас ПРОВИНЦИАЛИСТИТЕ ни остави да се оправяме както си искаме, става ли?
Съжалявам, но не се сдържах. Иначе по темата казах достатъчно.
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
...и ако живееш в Долен Крайник, а там няма университет, си лишен от възможността да учиш, така ли?Първоначално написано от therichbitch
Няма място в СОФИИИИИЙЙЙСКИЯ за софиянци, защото това, че си роден там не те прави по-качествен от някой роден в Габрово.
Ама то да беше х/й да ти го набият, пък то акъл.![]()
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
той нали е писал София и Варна (или пак нещо не съм разбрала)
Защо и двамата не пишете Варна??
No driving, no sleeping
Live it up like it's the weekend
When the DJ play the right song
Gon' drink, gon' party all night long...
Party all day, party all night
Say you wanna party
Let's party alright
Защо той да си претакова образованието само за да бъде с гаджето си, с което може и да не бъде след 2 години, а той много да е искал да учи именно в София, защото смята, че е по-доброто място за него?Първоначално написано от magita
Ако са женени, вече семейство, тогава ок. Да си жертва мястото в София заради това във Варна. Ама тия гаджески истории... докато не мине на по-високо ниво в обвързването нямат кой знае каква тежест. Днес сте заедно, утре не се знае.
Трябва просто да си преценят приоритетите... Това са супер субективни решения. Ако смятат, че да са заедно е по-важно от това къде учат - 'начи отговорът е ясен. Въпросът обаче е дали е така.
Разорена съм, но щастлива
Бедна, но мила
Висока, но здраво стъпила на земята
Нормална, но обсебена
Загубена съм, но пълна с надежда.
Единствено той е човекът,който решава дали да сте заедно или не.Ако те обича толкова ще дойде при теб във Варна!А ако откаже не унивай!Ще срещнеш друг.![]()
Леле, баси безумията сте изписали.
Няк'ва набор 94 говори за социализма преди 20 години, като сигурно и кур не знае за него.
Някакви други хора приобщават принадлежността на даден гражданин само към университети, които са в родния му град.
И някакви други хорица вкарват ПЪЛНИЯ ШИТСТОРМ е така от нищото. Лол.
1) Пренатрупването на София е крайно кофти и нежелателно, но няма добре изградена инфраструктура в смисъл на това, че да има НЯКОЛКО, а не един центрове на държавата, които да са от културно, социално и икономическо естество. София просто е един неизказан метропол едва ли не и побира в рамките си всичко, което трябва да е разпределено между ПОНЕ два-три града, за да има баланс.
2) По темата : Образованието ти е по-важно от любовта, защото любовта е променливо понятие. Ти си избираш как да си процедираш и ще е оправдано да действаш в полза на любовта, защото емоциите са нещо прекалено силно, но в общия случай важи първото.
ЧиърЗ.
Влезнала съм си от раз и то не с тройки и четворки като повечетоПървоначално написано от NoMore
Именно затова го изказвам мнението, че веднъж като дойдете в София, започвате да се имате за голямото нещо (което противоречи на мнението ви от др страна, че София си е град каро град, което е така), започвате да имате много претенции и карате всички да се съобразяват с вас
"Хайде днес да нямаме еди каква си лекция, пък после ще я наваксаме", защото едната щяла да си ходи в Каспичан, другат в Петрич, третата не знам си къде... И после аз ще трябва примерно по Коледа да ходя да наваксвам еди кво си заради претенциите на някого си, който е решил, че трябва да дойде "на Софията", за да станел нещо повече и да имал по- големи възможности в бъдеще. Това беше само един пример за факта, признат от тоолкова много хора, че другите като дойдат в София, започват да вършеят с нахалството и наглостта си.
П.П. Под няма място нямах предвид университетитеВ тях има място вече за всякакви отрепки (включвам и Сф, и другите градове, спокойно)
А оная в телефонната кабина, по- полека с епитетите, мисля, че съм доста по- наясно от теб със системата и както каза xBadxApple, ако тази система, в частност инфраструктурата, беше различна, нямаше София да е 2 милиона и да продължава да расте.
И не знам защо всички толкова много се издразниха, нали са важни резултатите (за което съм напълно съгласна) Подчертах, че като не е изкарала добре изпитите, не трябва да идва в София, където според вас "е най- добрият университет за специалността" Нали такава е и вашата гледна точка : кофти резултати- кофти университет
^Ама е факт, че злобееш по особено неприятен начин. Едва ли не се чувстваш нещо повече.
Да, и аз съм от голям град, в който идват хора от по-малки градове, но никога не съм се изказвала за тези хора все едно са нещо по-малко от мен, едва ли не с презрение, "че са напълнили" града ми - в свободно общество сме, миграциите са свободни, никой не може да ги ограничи. Хората искат да просперират и да изковат едно стабилно бъдеще, защо се смееш на това им желание и подхождаш презрително.. Ти нямаш ли същата амбиция?
А и не е казано, че щом ти си влязла с 6тици, значи хората от по-малки градове не са влезли и те. За справка на повечето олимпиади печелят 1вите места хора от селата. Дулово чувала ли си го? А знаеш ли къде е? Защото не помня коя година, ама дете от гимназията там беше спечелило 1во място на олимпиада по руски. Много често хората от градове, различни от София, са 1000 пъти по-амбициозни и си постигат целите, влизат с пълни отличия във ВУЗовете и т.н. Обикновено се посрещат презрително от сноби като теб. Имам такъв съученик, варненец, и той такъв сноб. На истинното твърдение че "селяните" мн. често са в пъти по-амбициозни и способни, той с презрение отвърна, че там нямали кво да правят и затва учели толкова много. А това е просто една завист към по-способния пришълец от самия теб.
Да, говоря положителни неща и съзнавам, че не всички провинциалисти са толкова добри и пр., но все пак арогантното ти отношение е дразнещо.
А това за резултатите - виждам, че си редактирала - всеки има право на шанс. Тя може да е изкарала по-слаби резултати, което не значи "кофти", иначе нямаше да влезе във Варна, но на 2ро може да успее да влезе в МУ-София и да се бори наравно с всички други. Тя има право на този шанс. Извинявай, но не всичко опира до резултатите, особено когато не са супер слаби. Аз напр. едва-едва влязох в гимназията, в която съм - бях пред-пред-последна по бал от всички в класа ми. Сега съм една от най-добрите ученички в класа ми, и станах такава още от 8 клас, а другите с по-високия бал ги видях колко умеят и какво що... Стига си оправдавала дискриминационното си мислене!
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Мм съгласна съм, като изкарали, да влязат, ама това дава ли им правото да нахалстват и да са нагли? И мога да ти кажа, че тази наглост произтича именно от факта, че се чувстват нещо повече от съгражданите си, защото са успяли да се доберат до София.. (това е арогантността, не моето)
Общо взето пак ми казваш същото! А това,че те дразни как хора от други градове идват в София и се мислят за нещо велико направо не мога да си го обясня? София е град като град! С кое да се гордея? Мразя града, не харесвам и хората в него дори се моля да минат годините, които ще уча там да се преместя! Варна и Русе ми харесват повече от София никога няма да тръгна да се хваля, че уча в СОФИЯ! Както и да е не ми се спори не искам да развалям темата на момичето. Тя има проблем и определено не й помагаме! До авторката аз си поддържам мнението, че образованието е по-важно от любовта поне на този етап от живота ви![]()
In a mad world , only the mad are sane...
Хахаха как говорите за София все едно е нещо много голямо.Село като село.Нито е уредено , нито нищо.Мръсно,претъпкано.А и относно тази richbitch ли каква е,ти говориш за арогантно поведение от хората от другите части на страната , а не осъзнаваш , че точно ти се държиш по този начин.Както и да е, вървете в чужбина и се осъзнайте.Всеки човек с амбиции и възможности не отива да учи в София , а в чужбина където образованието е сто пъти по-добро от тук.
Не всеки може да си позволи медицина в чужбина , пък и авторката не е кандидатствала там , така че този отговор не помогна.И няма никаква гаранция , че като завършиш в чужбина ще те вземат на работа по специалността тиПървоначално написано от Vondrel
![]()
Усмихвайте се ! : )))
~
имам доста добър поглед в/у образованието в чужбина, мога да ти кажа, че в някои области изобщо не си струва да учиш там, а относно медицината там, ако мама и тате могат да дават по 2000евро такса, да дават...
Първоначално написано от sh3_1s_7h3_0n3
Е, нали и двамцата са ги приели във Варна... и двамцата отиват там
No driving, no sleeping
Live it up like it's the weekend
When the DJ play the right song
Gon' drink, gon' party all night long...
Party all day, party all night
Say you wanna party
Let's party alright