.
Затворена тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 89
    Мега фен Аватара на Priceless
    Град
    Варненска чайка
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch
    ами университетите си имат имена СОФИЙСКИ, ВАРНЕНСКИ, РУСЕНСКИ, КАСПИЧАНСКИ и т.н. , що пък тези от Русе да не си ходят в Русенския, тези от Варна да си ходят във варненския и всичко ще е по- добре разпределено аз пък тук не виждам нищо лошо..;\
    И кой е варненския бе, кифло ?
    Ей такива като тебе най-обичам. И коя си ти, че да казваш кой къде да учи ? И какво му е нахалното да се бориш за образованието си, било то и на нищожно ниво ?

защото са успяли да се доберат до София
    То е много трудно, нали ?
    Селска пикла.
    Не ми пука за мнението на обществото, шото за мене едва ли му пука на някой от обществото ; ))

Hilary_

КФ'О КЪТ ГЛААТА МИ Е ПРОСТЪ, НАЛИ УГЪВАМ ЛОСТЪ..!!

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Нахално е таква селянка като теб да дойде и да се опитва да се разпорежда, давайки акъл, не да учи. Само по обидите си личи каква селяндурка си (селяндур =/= селянин). Ми да съм казала, че е трудно да се добереш??! Ама научете се- София не е разтегателна, няма как да стане 5 милиона.. Не се напъвайте повече.

Град
    Варненска чайка
    Както в София, така и в един малък град си има и селяни и културни хора и изобщо всякакви. Сега се постави на мястото на човек от провинцията, който по нищо не прилича на селянин, но друг ТИПИЧЕН селяндур се има за нещо много повече от него, само защото географски живее на територията на София.
    Спокойно, не съм тръгнала да идвам в София, нямам такива амбиции, не мисля, че е за гордост
    Едит: "Всичко, което е далеч от морето, е провинция." Хемингуей.
    Не ми пука за мнението на обществото, шото за мене едва ли му пука на някой от обществото ; ))

Hilary_

Град
    Sofia
    Като ми цитираш Хемингуей, се съмнявам да си имаш и най- малка представа кой е, какво е написал и с кое произведение е свързан този цитат, така че по- полека с интерпретациите и буквализма в думите, не си дорасла до Хемингуей

Град
    Варненска чайка
    АЗ ли не съм дорасла ?
    Хайде, ако обичаш, като не ме познаваш да не ми говориш за порастване, става ли ?

Hilary_

Град
    Sofia
    Тя още запетаи не знае къде се слагат, за Хемингуей ще ми говори. Изхвърляте се, дечурлига- в устрема си да се направите на интересни.

Град
    Варненска чайка
    Миличка, на 20 години съм. Не мисля, че ти си човекът, който ще ме слага в графата "дечурлига" .

Hilary_

Повече от фен Аватара на NoMore

...

therichbitch не виждаш ли как дразниш всички? Никой не мисли като теб! Затова спрете да разваляте на момичето темата, а ти спри да дразниш хората!
    In a mad world , only the mad are sane...

Град
    Sofia
    Нормално, хората се дразнят, когато не им изнася..
    Никой не мисли као мен, защото не се настъпва по улиците всекидневно с придошли от всички краища на Бг и не попада всеки ден в задръствания, защото градът му е претъпкан..

Доста се очудих като видях 5 страници ... но половината не са по темата... Нямам намерение да се включвам в спора ,който сте заформили,не е тук мястото. Благодаря отново за съветите ви
    Малко след като писах, приятелят ми ми се обади да отидем двамата във вилата им извън града. Явно най-после предстоеше да говорим. Целият ден не обели дума, сякаш нищо не е станало, но и аз не го притисках и вечерта като легнахме сме говорили с часове. Каза ми ,че ако съм съгласна е готов да се запише във Варна. Обяснх му ,че не мога да го лиша от мечтата му за дентална медицина в София, макар и да съм част от нея ... все пак именно амбицията и борбеността му бяха едни от качествата, които ме привлякоха в него. Беше готов да спори, но ме разбра, защото и той не иска да ме спира за Варна. Ще помислим за варианта с преместването, макар че там са нужни така наречените дарения за университета. Може би сме доста наивни да мислим ,че връзката ни може да оцелее ... но времето ще покаже.
    Днес се записах и той също дойде с мен, а утре отиваме към София ,за да се запише и той
    Няколко човека ме попитахте за второ класиране в МУ-София ... имам някакъв мн малък шанс, но обикновено там балът на следващите класирания пада незначително и най-вероятно няма да стане.

...

Чакай малко... ти говореше за университетите сега стана за града е моля те говори само за едно нещо! Освен това дразниш хората, не защото не им изнася, а защото мисленето ти е елементарно!

...

Браво! Надявам се връзката ви да продължи. Щом се е замислил за Варна значи наистина те обича. И браво на теб затова, че си му позволила да следва мечтата си! \/

Град
    Sofia

Re: ...

Цитирай Първоначално написано от NoMore
    Чакай малко... ти говореше за университетите сега стана за града е моля те говори само за едно нещо! Освен това дразниш хората, не защото не им изнася, а защото мисленето ти е елементарно!
    Елементарнта си ти, защото съдиш по себе си и веднага заключи, че аз съм прецакана (като например, че не съм успяла да вляза някъде си), за да имам това мнение, а още в началото говорех по принцип, не за университет !!! Че няма място в Сф- да, не ми е приятно, още малко Витоша ще се насели..
    Има една много хубава поговорка: Не е важно какво ти казват, а кой ти го казва, която перифразирана, ще е: не е важно как действаш на хората, а кои са те, в този случаи никои. Ако самата ти имаше достатъчно самочувствие, нямаше да обръщаш внимание на коментарите ми.

П.П. Към авторката: ако балът ти е не повече от половин единица далеч от минималния, имаш реален шанс за влизане, а преместването не мисля, че става по начина, по който ти си описала, става с определен успех за годината, който в медицината, предполагам, ще е доста висок.

Re: ...

Цитирай Първоначално написано от NoMore
    Браво! Надявам се връзката ви да продължи. Щом се е замислил за Варна значи наистина те обича. И браво на теб затова, че си му позволила да следва мечтата си! \/
    Благодаря ти за насърчителния коментар Надявам се да постъпваме правилно...
    therichbitch балът в София миналата година е паднал само 14 стотни и затоване се надявам много. Колкото до прехвърлянето, интересувала съм се за вариантите. Да, необходим е много висок успех, но се прави и парично дарение на университета, четирицифрена сума ... Друг вариант е да намеря човек, който иска да учи в МУ Варна, а е приет в МУ София, но това става много рядко.

Град
    Sofia
    Това с паричното дарение си е гавра, само това мога да кажа

Фен
    Град
    Варна
    alex25
    Здравей, колежке.. Аз уча във Варна медицина (въпреки че бях приета и в София ), сега ще бъда втори курс. Мога да те успокоя, че ти си направила добър избор. Малко са хората, които избират университета, а не града. А и честно казано, не знам защо приятелят ти мисли, че в Сф ДМ е по-добра? Преди има-няма 3 години във Варна изградиха изключително добър факултет по ДМ. Това, че балът в София е толкова висок, е израз само на стремежа към столицата, а не на качеството на образование. Имам колежка, която успя да се премести в София и сега адски много съжалява... Както и да е. И въпреки че не съм от София от части съм съгласна с момичето, което издразни всички. Не е приемливо всички да се набутват там, само защото е София. Естествено всеки си има право на избор, всеки може да отиде, където иска. Просто лично на мен ми е много чудно как толкова много народ придава повече внимание на най-маловажното - града и забравя за какво отива там - образованието.
    tell me would you kill to save your life?
    tell me would you kill to prove you’re right?
    --------------
    no matter how many deaths that I die, I will never forget
    no matter how many lies that I live, i will never regret

Цитирай Първоначално написано от alice13
    Цитирай Първоначално написано от sexa_na_kompleksa
    Не може ли да изчакаш за 2-ро и 3-то класиране, може и да те приемат?
    +++
    Иска се акъл и опит да знаеш, че не можеш да чакаш до 10то класиране на сигурно... и после да запишеш, където по-рано са те приели.

Имаш -------чета за тва включване.

Иначе поздравявам двама ви, че сте се разбрали 'мъжката' и сте направили добър рационален избор. Много ми хареса това, което каза:
    ... все пак именно амбицията и борбеността му бяха едни от качествата, които ме привлякоха в него.
    Малко момичета биха натъпили егоизма си, за да могат да погледнат по-реално ситуацията! Хареса ми последният ти коментар.
    Разорена съм, но щастлива
    Бедна, но мила
    Висока, но здраво стъпила на земята
    Нормална, но обсебена
    Загубена съм, но пълна с надежда.

Бтв тва с дарението за университета наистина е супер гадно, един приятел от Виена искаше да се премести в УАСГ (във Виена беше само 1вата година, специалност архитектура) и каза, че му искали 25 000лв за преместването му. Затова човекът си избра Свободния във Варна и не съжалява, че не е кихнал толкова много пари за едното преместване. В Свободния му искали по-малко, но забравих колко .. за всеки случай не беше толкова много.

А отделно, доколкото аз научих (и то съвсем наскоро) Дентална медицина е по-добра като качество във Варна, а по-зле в София, а Обща медицина обратното - по-зле във Варна, по-добра в София.
    I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
    I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
    I look up to hear myself saying,
    Baby, too much I strive, I just ride

Нямаше как да не ви се похваля ... приеха ме медицина в София
    Съвсем бях отписала тази възможност, а сега ще уча това, което искам, при това с любимите ми хора и не толкова далеч от семейството ми ...просто сбъдната мечта

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе
    Айде честито! Пожелавам ти много щастие, успехи и любов!
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

...

Браво радвам се за теб наистина!

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Е,браво. Честито. Точно затова никога не трябва да се отказваш от мечтите си. За София не знам,но си мисля,че МУ Варна е по-елитния. Да не кажа най-елитния в Северна България.
    Но все пак Браво. Много се радвам за тебе.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Мацка, гледай си образованието и избери там, където е по-добро. Не се влияй толкова от гаджето ти- гаджетата са до време, а с тая диплома ще си изкарваш хляба цял живот.
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch
    Тя още запетаи не знае къде се слагат, за Хемингуей ще ми говори. Изхвърляте се, дечурлига- в устрема си да се направите на интересни.
    Ооо, миличка, нямаш идея колко ме зарадва с тоя пост, за да мога да ти натрия нослето.
    Виж сега, когато ТИ самата не знаеш къде се слагат запетаи, затваряш устата и не съдиш другите за същото. За какво говоря ли?
    Ами, вмъкната част (каквато е "дечурлига") може да се обособи с две запетаи, с две тирета, да се отвори с тире и да се затвори със запетая, но НИКОГА (повтарям НИКОГА) не се отваря със запетая и затваря с тире, както си направила ти.

Опа. Някой май е в университет и не знае къде се слагат запетайки.

Сериозно, вече съм щастлива.

SmilezZz, напоследък чувам много негативни отзиви за МУ София, но ми е мечта от 2 години да уча там и в момента имам възможността да я осъществя
    SmilezZz, marin4itu, NoMore, благодаря ви много!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си