Здравейте
Ами проблемът ми е следният. Тази година завърших и кандидатствах медицина в Плевен,София и Варна.
С приятелят ми сме заедно от година и 5 месеца. Всичко е супер, разбираме се много добре. Той кандидатства дентална медицина в София и Варна. Винаги сме си говорили колко ще е яко като отидем да учим в София двамата, даже той се размечтаваше повече от мен. Минаха ни изпитите и резултатите излязоха .. оказа се обаче ,че балът ще ми стигне за Плевен и за Варна, но за София не, а на него му стига и за двете места. Много кофти му стана като разбра, за първи път го видях с насълзени очи и побърза да се прибере, а вечерта не посмя да ми пише. В никакъв случай нямам намерение да го моля да ходим във Варна при условие ,че денталната е по –добра в София, макар че май му минават такива мисли през главата.
Чудя се обаче къде да запиша. И Плевен и Варна са далеч от моя град- Плевен на 300 км ,а Варна на 500. Имам по-големи симпатии къ Варна, но в Плевен ще съм по-близо до него . Той мн добре знае ,че ще предпочета Варна и ще ме подкрепи да отида там, но каква перспектива би имала връзката ни … а съм толкова щастлива с него.
Как мислите, кое е по-правилно да запиша Плевен- по-близо до него или Варна.
П.С. Ако някой е запознаат и с нивото на обучение в двата университета, моля да сподели
Благодаря предварително за мненията =]