.
Затворена тема
Страница 4 от 4 ПървиПърви 1234
Резултати от 76 до 89 от общо 89
    Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Ами, вмъкната част (каквато е "дечурлига") може да се обособи с две запетаи, с две тирета, да се отвори с тире и да се затвори със запетая, но НИКОГА (повтарям НИКОГА) не се отваря със запетая и затваря с тире, както си направила ти.
    Това е обръщение, патко, а тирето- пояснение за "как се изхвърляте". Не можеш да ме учиш на български език И btw вмъкнати части в него НЯМА, има вметнати или обособени, като вметнатите са: може би, естествено, вероятно, за съжаление, очевидно и т.н. Не съм виждала обръщение да се отваря с тире, няма и да видя от грамотен човек.
    Пробвай пак, този път само стана за смях
    П.П. Кажи ми името на учителката си по български, да й се изплюя в лицето, а може би трябва в твоето? Защото нищо не си зацепила от тия часове...

Супер фен Аватара на lipsvashh_mi
    ЯЯЯ,имало колеги тука
    лично аз съм за София-особено щом става въпрос за денталната медицина...аз също кандидатствах и тук и във Варна и ме приеха, обаче в София е потока от лекари....съвсем различно е да се развиваш със 120 човека и с 36 места във Варна.....нз аз лично си предпочитам тук,а съм си от София така,че за мен дилеми няма...
    Смятам,че ако искате може да си запазите връзката...а ако не-значи не е било писано.....както и да го погледна може да ме смятат мн хора за смахната,но ще избера бъдещето си в такава ситуация ...колкото и да обичам човека не искам да съжалявам ако не съм си реализирала мечтите

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от therichbitch
    Ами, вмъкната част (каквато е "дечурлига") може да се обособи с две запетаи, с две тирета, да се отвори с тире и да се затвори със запетая, но НИКОГА (повтарям НИКОГА) не се отваря със запетая и затваря с тире, както си направила ти.
    Това е обръщение, патко, а тирето- пояснение за "как се изхвърляте". Не можеш да ме учиш на български език И btw вмъкнати части в него НЯМА, има вметнати или обособени, като вметнатите са: може би, естествено, вероятно, за съжаление, очевидно и т.н. Не съм виждала обръщение да се отваря с тире, няма и да видя от грамотен човек.
    Пробвай пак, този път само стана за смях
    П.П. Кажи ми името на учителката си по български, да й се изплюя в лицето, а може би трябва в твоето? Защото нищо не си зацепила от тия часове...
    Хахахаха. Добре... Обръщението функционира като всяка вметната или обособена част. НЯМА вариант, в който се отваря със запетая и се затваря с тире. НЯМА. Провери в граматика, можеш да започнеш с тази на Петър Пашов, която съм чела за лека нощ. Исках да ти снимам точно тази страница от нея, но не мога да я открия вкъщи. Когато я намеря, очаквай включване.

Накара ме да попитам майка си. Тя е с две висши образования - българска филология и журналистика и познава материята като дланта си. Естествено, тя потвърди и това няма нищо общо с факта, че съм й дете. Дипломната й работа е издадена на книга, което, както можеш сама да се сетиш, е завидно постижение. Та да, каза същото, което и аз. При това - едно към едно.

Както тя казва... Ти си доста кофти комбинация като човек - глупава и упорита. За съжаление, ти страдаш не само от липса на езикова култура, но и от липса на възпитание. Не мога да ти помогна за нито едно от двете.

Не знам дали аз станах за смях - не мен плюят в последните 2 страници заради завидното ми тесногръдие и неоправдано самочувствие.

Цитирай Първоначално написано от cunt
    Цитирай Първоначално написано от mrazqkindergarten
    И двамата отидете във Варна, иначе се получава ... доста кофти.
    Що пича трябва да си прецаква бъдещето заради нея?
    с пича да поговорят и да решат какво да правят, според мен
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

offtopic: спрете със споровете по БГ, помогнете на момичето!
    ❝ Аз те моля, затвори очи,
    ти недей да плачеш, знам че те боли,
    от мойта стая бяла с безброй врати
    защо избяга?..❞

Град
    Sofia
    Нали беше вмъкната?!
    Нали можеше да се отвори с тире?!
    Ако майка ти ти е казала, че се казва вмъкната и може да се отвори с тире обръщение, значи и за нея е подходящо изказването на професор от един университет: "Като гледам какви инженери изкарваме, ме е страх да отида на лекар". Това, че си чела граматиката за лека нощ, май не ти е помогнало да осъзнаеш, че "кой" във винителен падеж става "кого". Виждала съм го в твои постове и определено не те прави "грамотна с подплатено самочувствие". Прави те човека, когото майка ти е описала- самозван, нахален и глупав.

П.П. След като според теб винаги фунцкионира като вметната част, намери ми пример, където обръщението е отворено с тире и затворено със запетая. Понеже така твърдеше в миналия си пост..

Мега фен Аватара на sasha_90
    Трудно решение.От една страна-ако сте в различни градове,връзката ви може и да се разпадне,но от друга ако един от двамата направи компромис и един ден се разделите,ще съжалява за избора си.Според мен,по-редно ще е да обсъдите въпроса заедно.

anonymous708973
    Guest
    Нали беше вмъкната?!
    Нали можеше да се отвори с тире?!
    Ако майка ти ти е казала, че се казва вмъкната и може да се отвори с тире обръщение, значи и за нея е подходящо изказването на професор от един университет: "Като гледам какви инженери изкарваме, ме е страх да отида на лекар". Това, че си чела граматиката за лека нощ, май не ти е помогнало да осъзнаеш, че "кой" във винителен падеж става "кого". Виждала съм го в твои постове и определено не те прави "грамотна с подплатено самочувствие". Прави те човека, когото майка ти е описала- самозван, нахален и глупав.

П.П. След като според теб винаги фунцкионира като вметната част, намери ми пример, където обръщението е отворено с тире и затворено със запетая. Понеже така твърдеше в миналия си пост..
    Прочети ми пак поста, защото очевидно не можеш и да четеш.

Думичка да не съм чула относно майка ми. Неслучайно споменах, че дипломната й работа е издадена на книга, а ти само можеш да мечтаеш за нейната обща КУЛТУРА, съобразителност и умереност.
    Просто... нито си й на годините, нито на опита, за да си отваряш устата и да я критикуваш.

Аз приключих тук, но определено ще ти изпратя пример на ЛС. Само да си намеря граматиката, да видим тогава дали ще кажеш, че професор Петър Пашов знае по-малко от теб. (Впрочем, той също казва, че вметната част може да се каже и вмъкната част )

Избери Варна. А и така наистина ще разбереш колко държи на теб.Ако разбере,че си записала Варна и той ще запише ако наистина иска да е с теб.Поне това е моето мнение

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от bubblef93
    Избери Варна. А и така наистина ще разбереш колко държи на теб.Ако разбере,че си записала Варна и той ще запише ако наистина иска да е с теб.Поне това е моето мнение
    Момичето е прието в София! Не пишете след прочит само на първа страница.

За споровете на тема граматика- радвам се, че блесна здрав разум и се вмъкна идеята за ЛС. Предвид опропастяването на темата авторката да ми пише дали иска ключ, след като проблемът вече е решен.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Това с паричното дарение си е гавра, само това мога да кажа
    Господи боже помогни на момичето... Ти къде си видяла да не дават пари за такива "схеми" в нашето образование?

И КВО като си от София? И КВО като учиш там ? LOL големия град с по-ГОЛЕМИТЕ хора.. а боклука не могат да си съберат..

Айде моля ви се София ... кажете ми едно хубаво нещо за този град?

Едно просто Хасково има 20тъпи по-хубави пътища от София ( за Варна няма да говоря, че там избягваш една дупка влизаш в нови 3)
    Или пък София има по-добро образование от Пловдив или Варна?

Или е с много добрата инфраструктура ?

София та София

И therichbitch ти като си родена в София сигурна ли си, че рода ти е родом от София, че ни се хвалиш тука каква СОФИЯНКА СИ?

А пък ако си снимаш личната карта да ти видя ЕГН-то ..
    май има 2 варианта да си умра от смях, че си примерно по-голяма от мен а мислиш с акъла на 14годишно момиче .. или просто си си на толкова

П.П. Съжелявам авторке просто момичето никога не е живяло някъде другаде и си няма на идея сигурно от кой край се държи лопатата ...

П.Т. Иди във Варна, нека той да си реши къде да иде, но ако е решил да ходи в София не му позволявай да си променя решението заради теб и да идва във Варна. Да трудно ще ви е да поддържате връзка от разстояние, но няма невъзможни неща

след като ти си готова да избереш по- "лошото" заради него и той, предполагам, ще е готов на това, трябва да поговорите по въпроса
    П.П. Не казвам, че той трябва да не идва в София, но просто говорете и обсъди това с него, не с нас, във форума )

Град
    Sofia
    Както и ми е обидно аз да издържам мъж, затова искам някой, който е финансово независим. [/i]
    Бях трогната, защото попринцип не е човек, който се впечатлява лесно.
    Ако на някой му е толкова интересно, бих се видяла с вас и на живо.
    Ти ли ще ме учиш на български? С тази езикова култура? Чети още граматики за лека нощ. Дано до 12и клас усвоиш материала.

П.П. На ЛС съм ти пратила цял ферман с грешките ти. Дано осъзнаеш, че изобщо не си толкова грамотна, за колкото се мислиш. Повече не се впускай в такъв тип спорове с мен.

Аз приключих тук
    И аз.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Джавканията- на ЛС.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си