- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Любов и образование ... как да постъпя?
^Ама е факт, че злобееш по особено неприятен начин. Едва ли не се чувстваш нещо повече.
Да, и аз съм от голям град, в който идват хора от по-малки градове, но никога не съм се изказвала за тези хора все едно са нещо по-малко от мен, едва ли не с презрение, "че са напълнили" града ми - в свободно общество сме, миграциите са свободни, никой не може да ги ограничи. Хората искат да просперират и да изковат едно стабилно бъдеще, защо се смееш на това им желание и подхождаш презрително.. Ти нямаш ли същата амбиция?
А и не е казано, че щом ти си влязла с 6тици, значи хората от по-малки градове не са влезли и те. За справка на повечето олимпиади печелят 1вите места хора от селата. Дулово чувала ли си го? А знаеш ли къде е? Защото не помня коя година, ама дете от гимназията там беше спечелило 1во място на олимпиада по руски. Много често хората от градове, различни от София, са 1000 пъти по-амбициозни и си постигат целите, влизат с пълни отличия във ВУЗовете и т.н. Обикновено се посрещат презрително от сноби като теб. Имам такъв съученик, варненец, и той такъв сноб. На истинното твърдение че "селяните" мн. често са в пъти по-амбициозни и способни, той с презрение отвърна, че там нямали кво да правят и затва учели толкова много. А това е просто една завист към по-способния пришълец от самия теб.
Да, говоря положителни неща и съзнавам, че не всички провинциалисти са толкова добри и пр., но все пак арогантното ти отношение е дразнещо.
А това за резултатите - виждам, че си редактирала - всеки има право на шанс. Тя може да е изкарала по-слаби резултати, което не значи "кофти", иначе нямаше да влезе във Варна, но на 2ро може да успее да влезе в МУ-София и да се бори наравно с всички други. Тя има право на този шанс. Извинявай, но не всичко опира до резултатите, особено когато не са супер слаби. Аз напр. едва-едва влязох в гимназията, в която съм - бях пред-пред-последна по бал от всички в класа ми. Сега съм една от най-добрите ученички в класа ми, и станах такава още от 8 клас, а другите с по-високия бал ги видях колко умеят и какво що... Стига си оправдавала дискриминационното си мислене!
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride