- Форум
- По малко от всичко
- Спорт и здраве
- Дишане - джогинг
"Правилно дишане". Какво означава това ?
Как трябва да се диша ?
Както в бокса, при всеки удар ... съответно при джогинга на всеки 2 крачки ли, как ????
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Попринцип е правилно да вдишваш през носа на 2-3 крачки и издишваш през устатата на 1-2,но аз имам полепи на носа и не мога да дишам през него и за това аз го правя на 2 крачки вдишвам на 2 издишвам и издържам 2-3 километра без да се изморя,чак после започва да ми става малко зор..
Стандартното е 2 крачки вдишваш, 1-2 издишваш през устата. Но си зависи и от обема на белия ти дроб, някои могат да го правят и на 3-4. Все пак най-важното е просто да дишаш възможно най-дълбоко, а не да си броиш крачките![]()
И аз попаднах на тези съвети за вдишване през носа и издишване през устата, но по-добре ми се отразява, като дишам само през носа. Средно вдишвам на 4-5 и издишвам също на толкова, като към края вече започвам да дишам през устата и на по-малко крачки. Най-важно е да е ритмувано, в противен случай се изморяваш повече.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.
Аз лично се обърквам ако трябва да броя крачки. Просто си спазвам ритъм и дишам доста дълбоко. Вдишвам през носа, издишам през устата и така, ако пък ми е запушен носа съм като някакво куче към края![]()
Според мен няма определени правила, всеки е различен и сам трябва да си усети неговото правилно дишане, този съвет ни даде даже и госпожата по физическо, а и е нормално като се поизмориш да промениш темпото на дишане и да се чува когато вдишваш и издишваш...
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!
сладка малка ;д - Има правила и то сериозни правилаПървоначално написано от malkasladka
![]()
Аз като тичам 3 крачки вдишвам, 3 издишвам, през нова вдишвам, през устата издишвам, ама тва с броя на крачките си зависи от теб.
Hah parvo da se izvinq za latinicata...vtoro da kaja kvoto imam za kazvane...zna4i imam priqtelka koqto e asmatichka, no ticha postoqnno i si disha po neini si na4ini, ako vse gleda pravilata i si broi krachkite...kakvo li shteshe da e stanaloПървоначално написано от loveca777
no vseki si znae za sebe si az lichno ticham dosta i ne se vodq po pravila...
![]()
Благодарност...това е болест, от която страдат кучетата.
Je besser ich die Menschen kenne, desto mehr liebe ich die Hunde.
Am Anfang schuf Gott den Menschen, aber als er sah, wie schwach er war, gab er ihm den Hund.
Der Hund ist das einzige Wesen auf der Erden, das dich mehr liebt als sich selbst.
Ein Hund hat die Seele eines Philosophen!
Гордея се с моите прекрасни кучета и ги обичам ужасно много!
кат се замислиш как дишаш, почваш да се задушаваш![]()
![]()
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Така е . Но ако му свикнеш по правилния начин става хубаво.Първоначално написано от firstdiesel
![]()