.
Отговор в тема
Страница 2 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 106

Hybrid View

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    По-добре е да си имаш някакво оръжие, за да можеш да се оправиш с въоръжен човек/ повече хора, иначе не си заслужава да рискуваш, колкото и да се чувстваш нинджа.

Половината неща от Krav Maga могат да те вкарат в затвора - бъркане в очите, удари в гърлото, т.н. Ако ситуацията е на живот и смърт, по-добре не разчитай на голи ръце.
    А ве кво сте се хвнали с тая тъпа Крав Мага, все едно е манна небесна????
    Бъркане в очите, късане на гръкляни, ала -бала...те хората тренират да удрят в брадата и пак не могат да я уцелят на 100% в сбиване на улицата, вие взехте очи да си вадите и с удари в гърлото да си трошите трахеите... и на 99,99% от участниците в тоя форум боя на улицата се свежда до някой ритник и шамар щот се е прередил за банички в голямото междучасие

Мега фен Аватара на Chacho
    Не я възхвалявам, точно обратното.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Не я възхвалявам, точно обратното.
    Sorry тогава, грешката е у мен

.

Всички бойни спортове те учат на издържливост, дисциплина и това което ти търсиш - самозащита. Също така те учат на самообладание и търпение. Аз тренирам боен спорт и съм много доволна - доставя ми удоволствие да тренирам. Има много възможности- таекуондо, карате, самбо, джудо, кунг-фу и др. Ако имаш възможност в твоя град препоръчвам ти да се запишеш

Зимай базуката и ги почвай наред

Голям фен Аватара на Naik1
    винкел ftw
    ай стига глупости ама и темата ти не е много умно написана.. уличен бой - на улицата. Сбивай се редовно с наборите, след 50тия бой ще си изградил някъв скил, колкото да не те праят само на кръв и сополи
    Цитирай Първоначално написано от NeSumSuglasen
    Дори и аз съм съгласен.

Цитирай Първоначално написано от Naik1
    бивай се редовно с наборите, след 50тия бой ще си изградил някъв скил)
    Надали... :P

По темата:

Всичко зависи от това какви са приоритетите ти.

Ако искаш да учиш самозащита за да оцеляваш и си готов да пожертваш достойнството си, тогава се учи на мръснишки трикове.
    Доколкото знам за това няма школа. Просто се опитай да мислиш за такива, да разпитваш за такива, да търсиш такива. Сам ги упражнявай... сам се развивай. Комбинирай това с тренировки за сила и пъргавост и си готов.
    Такива трикове могат да ти спечелят няколко битки, понеже на улицата правила няма.
    Цената която ще трябва да платиш е достойнството ти.

Ако обаче искаш да се биеш, за да покажеш че си нещо повече от останалите, тогава наистина трябва да се превърнеш в нещо повече от останалите. Това е доста по-трудно.
    Тук ти трябва всичко. Прости бойни системи, сложни бойни системи, сила, атлетика, издръжливост на болка, желязна воля.
    Не си мисли че просто като запишеш някакви тренировки ще постигнеш желания напредък. Всяко бойно изкуство ще ти помогне, но само в собствената си насока. Опитай се да комбинираш няколко различни (ама наистина различни) и към тях добави самостоятелни тренировки за сила.

Добри и изпитани комбинации са:

- Карате + Джуджицо
    (Каратето ще ти даде "твърда" сила а джуджицото "мека" сила. И двете не са за подценяване. И двете ще те развият физически и психически. Това е, може би, най-балансираният избор който мога да предложа.)

- У-шу + МНОГО тренировки за сила
    (Повечето стилове У-шу представляват добра комбинация от твърдо и меко. Това е комплексно бойно изкуство и изисква пълно отдаване. Най-голямия недостатък на повечето у-шу школи е че наблягат прекалено много на техниката, за сметка на развитието на тялото. Ако избереш у-шу ще трябва сам да развиваш тялото си, отделно от тренировките.)

ММА не мога да кажа с какво трябва да се комбинира, понеже не знам почти нищичко за него. Доколкото знам в ММА има кик-бокс и граплинг и тренировки за тяло. И трите ще са ти много полезни, но не знам дали ще са ти достатъчни. Нека някой по-компетентен се изкаже.

Цитирай Първоначално написано от SolomonIceberg
    изпробвано
    Дори и аз съм съгласен.

изпробвано
    И?
    Стана файтер или...?

Мега фен Аватара на ZipFail
    Ама по-точно след 50тия бой ще си или заровен някъде, или ще си ходеща развалина..

точно така
    Дори и аз съм съгласен.

Зависи за колко сериозни боеве говорим.
    Ако е свиквал още от много малък да дава всичко от себе си (още когато нито той, нито другите са имали силата да нараняват сериозно), тогава докато е вече порастнал ще има някаква основа върху която да стъпи в сериозните боеве.

Ако започне директно от сериозните боеве обаче, шансовете наистина са да го намерят в някоя канавка.

Цитирай Първоначално написано от SomeRandomDude
    Зависи за колко сериозни боеве говорим.
    Ако е свиквал още от много малък да дава всичко от себе си (още когато нито той, нито другите са имали силата да нараняват сериозно), тогава докато е вече порастнал ще има някаква основа върху която да стъпи в сериозните боеве.

Ако започне директно от сериозните боеве обаче, шансовете наистина са да го намерят в някоя канавка.
    Тва са две уникално велики глупости в един пост!Ма то кво ли да се удивявам на твоите писания, като в един друг форум питаше къде мое да идеш да се сбиеш, как нямаш никакъв опит, как хем те е страх хем ти се ще...

Не само в другия. В този също.
    Това което търсех и още търся е по-близо до спорт, отколкото до насилие.
    Пет пари не давам дали можеш да разбереш това, или не.

Относно глупостите.
    Това което се опитвам да кажа е че в битка всяко нещо е от полза.
    Всеки опит, всяка тренировка... всичко.
    Ако някой е свикнал с боеве, отраснал с тях и наистина е научен дава всичко от себе си, тогава според мен това ще е значително предимство, дори и без някаква специално изучавана техника.
    От там насетне всичко зависи от противниците които ще се изправят срещу този някой.
    Наистина ли отричаш че това е от значение?

Не само в другия. В този също.
    Това което търсех и още търся е по-близо до спорт, отколкото до насилие.
    Пет пари не давам дали можеш да разбереш това, или не.

Относно глупостите.
    Това което се опитвам да кажа е че в битка всяко нещо е от полза.
    Всеки опит, всяка тренировка... всичко.
    Ако някой е свикнал с боеве, отраснал с тях и наистина е научен дава всичко от себе си, тогава според мен това ще е значително предимство, дори и без някаква специално изучавана техника.
    От там насетне всичко зависи от противниците които ще се изправят срещу този някой.
    Без техника - fucked.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Всеки има някаква техника. Достатъчно е да се сбие три пъти, за да разбере че от директния удар боли повече, отколкото от кривия който е виждал по филмите.

Тва звучи като Чомски: Всеки знае езика донякъде и му е закодарино да го научи.

Ти си уникално същество
    Искаш да кажеш, че някой, дет са го били кат дайре от 1ви до 12ти клас, ше излезе на някой боксьор с 4-5 години тренировки?
    Ни съ излагай ве, малчуган

Цитирай Първоначално написано от mediumpimpin
    бодибилдинг и ша мачкаш
    "Ша мачка" матрака...или хавлията на плажа...друго няма да може

Всеки има някаква техника. Достатъчно е да се сбие три пъти, за да разбере че от директния удар боли повече, отколкото от кривия който е виждал по филмите.
    Да, то така става сбиеш се 3-4 пъти и после напрао в ZUFFA за договор...

Най-типиният пример е с Кимбо - направиха го на кайма в UFC-то.

Мисля, че RandomDude има предвид, че човек с 5-10 боя зад гърба си определено е по-добре от човек, който не е удрял никога. И тука си е право момчето.
    То е ясно, че колкото и да се биеш, няма да умееш повече от някой сериозно трениращ.

Прочети заглавието на темата и първия пост.
    Тук никой не говори за опитни боксьори, или ZUFFA, освен теб.

Едит:
    Това беше за SolomonIceberg

Прочети заглавието на темата и първия пост.
    Тук никой не говори за опитни боксьори, или ZUFFA, освен теб.

Едит:
    Това беше за SolomonIceberg
    Оф, ама от мишки, които освен, че са освободени от физическо са и меко казано неадекватни...Я виж ТИ първия пост и заглавието на темата :
    Цитирай Първоначално написано от wakethehead
    има ли въобще такъв "спорт" и място където можеш да се научиш как да се защитаваш на улицата
    че живея в такъв квартал в който уличните боеве са ежедневие
    аре ся се върни на моите постове и виж АЗ какво съм написал...Колко боя на улицата имаш ти?Колко спаринга имаш ти?В колко сериозни ситуации си попадал, в които е можело да ти се наложи да защитиш здравето ти?
    Да ти кажа ли отговорите - всичко е 0 :P

Кво пишеш въобще- постове ли трупаш, умения за уличен бой ли, да а знам и аз...

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Мисля, че RandomDude има предвид, че човек с 5-10 боя зад гърба си определено е по-добре от човек, който не е удрял никога. И тука си е право момчето.
    То е ясно, че колкото и да се биеш, няма да умееш повече от някой сериозно трениращ.
    Е те ти го противоречието :
    ти примерно тренираш 5 години бокс, той примерно има 10 сбивания в училище на двора.Ти не си се бил никога на улицата,но в седмицата играеш по 30 спаринга с всякакви противници.Скарвате се, той нали е "смело сърце" тръгва с рогата напред(най-вероятно с дясна балтия), ти обаче рефлекторно го контрираш с лев-десен прав...после на него главата му звъни 3-4 дена, дъвченето му е трудно, миенето на зъбите - също, тебе 10-ина минути те тресе адреналина и...пичетата ти се намават яко, щот вече си битка.

Е?
    Да мисля ли по-като-за-първокласник пример или тоя е достатъчен

E, aз нали същото казвам

Цитирай Първоначално написано от ZipFail

Супер фен
    той нали е "смело сърце" тръгва с рогата напред(най-вероятно с дясна балтия), ти обаче рефлекторно го контрираш с лев-десен прав...после на него главата му звъни 3-4 дена, дъвченето му е трудно, миенето на зъбите - също

хааа,ха,хаааааа

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си