Първоначално написано от
Horrificus
Според мен, ти говориш, без да си запознат с ситуацията. Щом се обръщаш специално към нашия набор, мога да ти кажа следното:
Всичките ситуации, за които разказах по горе, са се случили на хора, които са достатъчно интелигентни. Сега ще ме попиташ "от къде знам". Мога да ти дам веднага пример.
В ситуацията, в която са нападнали и ударили момиче в главата - предният ден ни раздаваха дипломите по немски -ДСД за ниво Ц1 на езика. Ние сме 12 клас в немска гимнация. Щом сме завършили с най-високото ниво на езика (Ц1), то би трябвало да сме положили поне малко усилия, за да го научим. Конкретното ударено момиче има и взети високи нива по други езици, освен немски - английски, испански. Сега ще кажеш "единичен случай". Напротив:
Повечето от компанията ми са доста амбициозни човешки същества с някакъв умствен багаж. Никога не сме търсили насилие, повтарям - никога! Повечето се занимаваме изключително много със спорт и смея да твърдя, че не се различаваме много от масовата част в друга европейска държава. Добри и гостоприемни хора, на които последното им нещо е да си търсят конфликт.
За наука и нови технологии в България, според мене, не може да се говори, защото сме доста назад спрямо Германия и Япония, които са примери за авторитети в технологичния свят.
Като заключение мога да ти кажа, че съм ходил в 6-7 държави в Европа и младежта там не е точно това, което ти описваш.