- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Доставка
Здравейте, читатели. Мисля скоро да си поръчвам обувки от български сайт. Проблема е там, че има гояма вероятност да не ми станат, разбира се, ще ги меря преди да платя на куриера, но ако не ми станат, от сайта твърдят, е трябва да си платя доставката в двете посоки. И въпроса е: Трябва ли и могат ли куриерите в офиса да ме накарат по някакъв да платя за доставката? Става въпрос за 5 лева(в едната посока), а за мен това не са малко пари. Изобщо длъжна ли съм?
До колкото знам в повечето случаи е така. Когато дават опция да видиш/пробваш продукта, преди да го платиш, ако решиш да го върнеш, ти покриваш доставката.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
И аз винаги съм се чудел ако реша да върна нещо така и ако трябва да плащам доставките, могат ли да ме накарат или мога просто да си изляза... Не мисля че могат все пак, но ще е тъпо да влезеш и да решиш да ги върнеш и да не платиш.
Разбира се, че ще си платиш доставката, ако го върнеш. Хората са се разкарали да ти го опаковат, да го изпратят, да ти го донесат до твоя град, а след това и да го върнат до подателя заради твоите прищевки.
Куриерските фирми имат твоите лични данни, така че ако решиш да избягаш при следващ път, когато трябва да изпращаш или получаваш нещо няма да ти го дадат, докато не си покриеш предишните задължения. А за по-големи суми може да се стигне и до съд.
Ама как няма да се заяждам, пиклата се чуди как да не си плати услугата, за която е информирана и е била съгласна. Цигански номерца.
Да не говорим пък, че ми е суперинтересно как ще иска да ги върне обратно без да плати.
Пък и дори да не се заяждам, така е - като не ти отърва, не поръчваш. И аз съм се въздържала от поръчки, щото не ми е отървало нещо - я времето за доставка, я факта, че е възможно да ми попадне стоката на митница, я цената на доставката.
Е просто ще ти кажат че трябва да си платиш доставката няма да те карат на сила но трябва да си платиш