Като повечето холистерол се произвежда от организма (85+%) и сме на ВМ-НВД какво прайкаме ?
Като се налага на ден да хапваме по 10+ (лично 13 яйца/ден) , отделно пилешко,свинско месо и други продукти като кашкавал ,които са животински продукти и съдържат холистерол? Като 1 жълтък съдържа горе-долу холистеролът,който трябва горе-долу да приемаме през целият ден от храната,какво правиме ?
Как е възможно да увеличим HDL холистеролът и да намалил LDL холистеролът,освен с физическа активност? Освен да избягваме наситените мазнини (каквито има и в яйцата в малък процент) , дали омега 3-6-9 мазнини биха помогнали за увеличаването на HDL и намаляването на LDL холистеролът? Какъв тип е холистеролът,който произвежда самият организъм?
И в крайна сметка как да успеем да караме на подобна диета през голяма част от годината и това да не повлияе на здравето ни в дългосрочен план ?