Цитирай Първоначално написано от ArrowsOfDeath
Кои упражнения са най-опасни?
Ще споделя моя негативен опит. Преди 2 години сериозно си сецнах кръста с "мечката" (Т-щанга). Правех 3 серии по 10 с 40 кг(смятат се само дисковете). На третата серия на шестото повторение само за секунда заоблих гърба,наруших правилната стойка. И веднага ме сряза зле в кръста. 10 дни много трудно тренирах всичко.
Като неопитен в първата година започвах с изолиращо за ръце (скотово) вместо с базово упражнение.И имах много чести травми в лактите.За някои френското разгъване е много опасно за лактите,но аз го правя второ след лег с тесен хват и няма проблем.Освен това френското ми е най-слабо от всички упражнения и с тези малки килограми няма как да се контузя.
Имам леки травми от машината за рамо,разтваряне на ръцете встрани с тежест.Имах разтежение отзад в раменете и горната част на гърба.Не я препоръчвам много тая машина.
Имах травма на ахилеса на единия крак от калфмашина от седеж с около 60 кг и трябваше да намаля тежестта.Сега правя с много повече,но прасците вече свикнаха.Имах няколкомесечна травма в едното коляно от бедреното разгъване.Прищракваше вътре.
Имах травма в дясното рамо от полулега и болеше дори в леглото като се обръщах.Мина след 7-8 месеца.
Сега имам травма в сухожилието около левия лакът Още от Коледните празници и не е минало напълно.Получих го от прекалено много упражнения за бицепс и скотово с голяма за мен тежест

Не правете бицепс повече от 2 упражнения! Най-много още едно леко за загряване.