- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Рай и Ада
Някой хора казват че когато човек почине отива или в рая или в ада мислили сте за това нещо дали въобще съществува такова нещо дали въобще има бог.. аз често мисля за това и е много трудно да се убедя дали има бог дали въобще има рай или ада просто е много трудно никой няма доказателства че съществува рая или ада или въобще бог дали го има.. та вие как мислите според вас съществуват ли такива неща?
Всъщност...
Когато човек умира, духът и душата му, облечени в астросом /ефирно тяло/, окончателно напускат физическото тяло и влизат в астралния свят. Докато прекарва в този свят човек се нарича елементарий. Ако смъртта произхожда от разрушение на физическото тяло или от повреда на органите му, душата заедно с астросома излизат от тялото по причина на това, че то не е удобно за понататъшното им пребиваване, в този случай няма възможност да се спаси човека, както няма възможност да се задържи вода в пукнат съд. Но понякога смъртта настъпва въпреки жизнеспособността на физическото тяло, защото астросома е отслабнал и не може да накара органите да функционират, при случай на изтощаване, анемия, или защото душата на човека се стреми да напусне тялото, под влияние на известно душевно сътресение. Тогава има още надежда да се съживи човека, особено като се вземе предвид, че в първите часове след смъртта тялото се намира още в летаргия и връзката му с астросома не е още скъсана. За да съживим човека, необходимо е със своята воля да накараш душата му отново да влезе в напуснатото от нея тяло: в същото време да подкрепиш нейния астросом със своя астрален ток. Мисълта е сила! Трябва да я впрегнем да работи за нас?
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Ами аз лично не вярвам,че ако спазваш определени заповеди и живееш по отредени канони описани в Библията,ще отидеш в Рая.Само като се замислиш колко време хората отдават внимание на това в живота си,колко време чакат смърта и се стараят да бъдат добри,за да получат награда в отвъдното.Някои хора просто намират смисълът в живота като подготовка за отвъдния живот,с 2 думи-живееш за да умреш...
Трябва да проумеем,че ние сме творци на нашия живот и да,наистина мислите са много силни.Също така не вярвам че има Ад...ти били пратил своето дете на място с мъки во веки веков?Не,но защо...защото го обичаш,right?Аз не мога да допусна,че един Създател,би изпратил своето Творение,да се мъчи во-веки веков,дори и само ако не се е покаял.Значи може да е бил много добър и добродушен човек,но само ако не се е покаял,отива в Ада?...Наистина интересна тема,надявам се и повече хора да се включат![]()
според коя от около хилядата що-годе важни религии съществуващи в този конкретен отрязък от човешка история? или включваш и останалите религии? тези които са съществували в някакъв момент от 200 000-годишното ни съществуване? и
ли и бъдещите такива?
или и включваш и астрономическият брой деноминации (пример с християнството: една религия - четиридесет хиляди важни в световен мащаб деноминации)?
или зависи и според промените в дадена религия (пример с християнството: стар завет - вечен рай за всички и година ад за лошите, нов завет - вечна литугрия за по малко от процент от хората и вечни мъчения за абсолютно всички други)?
всъщност заеби - няма такива глупости
ПС анкетата трабваше да има опции да се види колко вярват а ад и колко в рай. тогава ще се види че 23498763240892374 души вярват в рай а 4 вярват в ад. нямам идея защо. никаква. ъхъм. да. никаква представа.
Ето нещо интересно:
Няколко години назад под гриф „Строго секретно “ в Националното управление по космическа аеронавтика (НАСА) се съхранява сензационна информация.
9 август ,1973 година от борда на космическия кораб „Скайлъб-2″ астронавтите предали съобщение , зашеметяващо всички.
В него се казва :
„Ада се намира в средата на Слънцето !
Ние виждаме как горят мъртвите !
Ние виждаме Ада !"
Връзката за няколко секунди прекъснала, след което посланниците на Земята предали от космическото пространство обичайните за полета данни, като ,че ли преди това не е било предадено сензационно послание.
Специалистите от НАСА в продължение на 16 години опровергавали всички слухове за това събитие. Но през 1985 година американското списание „Световна наука “ приповдигнала завесата на тайната. Невероятното съобщение на екипажа на „Скайлаб-2″ било побликувано, предизвиквайки в хората ужас.Намиращи се на борда на космическия кораб , изследвали слънчевите изригвания с помощта на спектрохелиограф, който отбелязвал всичките изменения на фотолента. По време на това наблюдение на небесното светило станал взрив със огромна сила .Неговата големина била повече от 800 хиляди километра, изхвърляйки хелии. Неочаквано пред очите на зашеметените наблюдатели течния газов поток спрял .
Цели 70 секунди приборите фиксирали кошмарни видения: на този огнен стълб се появили изразяващи мъчения и страдания стотици хиляди човешки лица.Отначало астронавтите
помислили ,че това са халюцинации , но изображенията на лицата били много ясни .Астронавтите видели това ,което според атеистите не съществува –ада.
Като твърдят в списанието , в настоящия момент ,данните получени от американците ,щателно се анализират.
Десет години след тези сензационни съобщения някои американски издания разказват на читателите за още едно фантастично събитие. Използвайки специална апаратура и телескоп за наблюдение в инфрачервеното излъчване , изследователи на НАСА заснели на фото лента странно явление:
в открития космос се носели умрели хора и животни !
Това събитие предизвикало особенно рязко разногласие между официалната наука,представителите на парапсихологията и
Църквата .
Но в едно всички били единни :
Снимките са истински !
Един от членовете на официалната комисия
експерти заявил :
“Ние отдавна знаем
за съществуването на това.Още през май 1993 година ние можехме да видим тези същества със телескопа „Хабъл".
Въпреки това
ръководството на НАСА и правителството решиха тези сведения да бъдат засекретени ,до
момента ,когато може да бъде обяснено на хората ,какво представляват тези неща."
Първи снимки на неизвестното учените получили , когато изследвали влиянието на Слънцето над планетата Нептун.На снимките ясно се виждат множества светещи човешки тела.Мненията на научните деятели по този повод били нееднозначни.
Педро Гарсия, испански теолог, смята :
„Това е част от Вселената представляваща чистилището – мястото между рая и ада .Тук душите на умрелите очакват съдбата за своите замни дела „. Друг знаменит американски физик , пожелал да остане анонимен казал:
„Тези форми са резултат от електрически импулси – истинската същност на живота ,която няма ни начало ни край".
Автор на 11 книги за извънземните, доктор Алан де Волер, стигнал до заключение
,че формите видени на фотографиите
не са нищо друго а извънземни същества…..
ЦЕНИ НА РАП ВИДЕОКЛИПОВЕ:
Mc Hammer-Too Legit To Quit
(5,5 милиона лв)
Puff Daddy-Victory
(5,2 милиона лв)
Puff Daddy-Come With Me
(4,9 милиона лв)
Jay Z-Heartbreaker
(4,8 милиона лв)
Busta Rhymes-What's It Gonna Be
(4,6 милиона лв)
Missy Elliot-She's A Bitch
(3,9 милиона лв)
САМО ТЕЗИ 6 ХИПХОП ВИДЕОКЛИПА СТРУВАТ КОЛКОТО ПРОДУКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ПОПФОЛК ПЕВЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО ЗА 100 ГОДИНИ НАПРЕД!
И СМЕШНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА МИ СРАВНЯВАТ ХИПХОПА С ЧАЛГА! ВИЖТЕ СЕ КОЛКО СТРУВАТЕ СЪС СЕЛСКИТЕ СИ ВИДЕОКЛИПЧЕТА ЗА 1000 ЛВ,БЕ СМЕШНИЦИ !
[vbox7]http://vbox7.com/play:4be45ef4[/vbox7]
True story.
Ако оставим настрана фактът, че няма доказателства за рай, ад или бог, възниква друг въпрос. Какъв е смисълът от тях? Защо имате нужда да вярвате, че ако не правите, каквото ви казва една книга, ще страдате вечно, и съответно ако сляпо се подчинявате на същата тази книга, живеейки вашия си живот, както някой друг е казал, ще идете в рая?
И двете понятия са нелепи, не може адът и раят да са едни и същи за всички. Например какво би бил адът в смисъл като постоянна болка и страдание за един мазохист? Но дори за всеки след смъртта да има индивидуален ад/рай, какъв е смисълът? Хората да се страхуват и да правят каквото им се казва, като цяло идеята насърчава хората да бъдат смирени и лесно манипулируеми. Не виждам никаква друга цел освен да бъде удобна на управляващите.
Ада е живота на земята!
А какъв е смисъла душите да гният в ада който е в Слънцето...? Това ще рече физическа болка...а нали са души...не усещат физическа болка, значи издиша!
Im back...
Принципно не споделям подхода "морков/тояга" като удачен за мотивиране. Липсва му финес, уважение към личността, не остава поле за развитие на духа.
В тоя смисъл религия, ползваща "ад и рай", не само, че е противоречива с ценностите, които проповядва, но и е трудно да се приеме насериозно.
Будизма е интересна религия, до колкото това може да се нарече религия. Той не ограничава, а дава отговори. Едно от схващанията е, че хората се връщат на земята, докато кармичния им цикъл не бъде прекъснат. Не се говори за ад или за рай, защото за едни престоя тук е рай, за други е ад. Съдба ... но и в голяма степен личен избор и шанс да му се повлияе/промени. Смисъл да живееш, смисъл да се усъвършенстваш.Първоначално написано от TheMightyNadenica
Мисля, че втората гледна точка ми пасва и на мен по-добре.
П.П. Имаше един виц за един студент от МЕИ, дето след катастрофа се изправил пред св. Петър. А св. Петър категорично му заявил "Марш в ада, да видиш какво е рай!"![]()
Набавяне на адреналин
А коя религия вярваха в прераждането . Например колкото по се усъвършенстваш - се прераждаш в напреднала точка във ,,времето''. Или в по-развито същество.. Или в животно?
Ако си тъп като галош - в муха например. ;Д
И рая, и ада си ги правим ние. Всеки живее в собствен свят.
И да, за мен Бог има.
Казвам за мен, защото всеки има нужда от различна "приказка". Това е просто моята.
Until you have the inner discipline that brings calmness of mind, external facilities and conditions will never bring the joy and happiness you seek. On the other hand, if you possess this inner quality, calmness of mind, a degree of stability within, even if you lack the various external factors that you would normally require to be happy, it will still be possible to live a happy and joyful life.
^ този е ебати пича
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes
Разбира се че съществуват и двете. И рая и ада са истински.
“Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”
Това си е самата истина. Доказателствата се намират в Библията.
“Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”
Ти маи си от гилдията на тапата?!?Първоначално написано от commando1
Im back...
101% съм убеден,че някой си прави по няколко ацц-та с надеждата хората да видят колко вярващи хора има,колко са интелигентни...абе не знам точно с каква цел,просто е жалко и грешно спрямо това което изповядват...
Той Неймлес си призна, че има и друга регистрация, ама не знам коя. Те всички са еднакви - бог..бла бла... библия..тъпи атеисти..
И са имунизирани против здрав разум и логика.
Най-много ги обичам тях. :Д
пропусна да добавиш и колко е хубаво да мастурбирашПървоначално написано от ScarlettS
Мастурбацията е от Дявола. Вярващите не бива да мастурбират,тъй като това води до зависимости.Първоначално написано от gandalfepi4
^ поне знаем че това не е втория ник на неймлес. нали той все мастурбира ли, мастурбира.
това ми напомня - известно ли ти е какъв процент от християните чикибойстват? 75%
“It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”
The Bird of Hermes