Здравейте, предпазват ли минимално противозачатъчните при първия месец на употреба ? Знам,че действието им принципно започва след втория месец, но тъй като на 12тия ден от цикъла ми (а при започването на противозачатъчните той всъщност ще се измести малко.. ) правихме секс с приятеля ми и той се съмнява,че е изхвърлил малко сперма в мен, има ли риск ? Притеснявам се,защото за пръв път се случва да се съмнява дали е проникнала сперма във влагалището ми,но се надявам,че поне малко противозачатъчните на някакво хормонално ниво биха могли да ме предпазят. Предното ми кръвотечение започна на 17ти,когато започнах и противозачатъчните, имам още 7 хапченца, следователно едва ли на 27ми,когато се случи това,съм била в овулация... Кажете си мнението,моля. Освен това вземам лекарство за смъкването на нивото на пролактина,но тъй като това спомага за по-лесно забременяване вчера не го приех и едва ли не си спирам временно лечението с него,за да не забременея. Моля ви успокойте ме или ми кажете мнението си.