.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 43

Hybrid View

Какво бихте направили ако имахте 1 трилион евро

Какво бихте направили ако имахте 1 трилион евро и сте министър-председател на България?

Фен
    Град
    promenlivo

Re: Какво бихте направили ако имахте 1 трилион евро

Цитирай Първоначално написано от KarlDionic
    Какво бихте направили ако имахте 1 трилион евро и сте министър-председател на България?
    И мислиш,че след тези пари ще стоя в България ли???
    Edva li ima shtastie na 100% zashtoto vinagi gubim 1 kogato pechelim dr

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София

Re: Какво бихте направили ако имахте 1 трилион евро

Цитирай Първоначално написано от KarlDionic
    Щр поставя рекорд за най-бързо изхарчена огромна сума пари.

Ще си купя яхти, самолети, 10-20 къщи и 2-3 замъка, ще спра да бачкам, ще си наема слуги, ще си създам дукство в Англия и ще ми викат "Ваше Величество."

Купувам си Карибски остров с пълен комплект ятхи, самолети, коли, жени. Оставям си 1млрд за харчене. Останалото го давам на България, че да гледам сеир как и с 950млрд в най-лошия случай не моат се оправят. Твърде безценно за да се пропусне

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Цитирай Първоначално написано от GregoryHouse
    Купувам си Карибски остров с пълен комплект ятхи, самолети, коли, жени. Оставям си 1млрд за харчене. Останалото го давам на България, че да гледам сеир как и с 950млрд в най-лошия случай не моат се оправят. Твърде безценно за да се пропусне
    2 милиарда само за мен (един за харчене баш чиста пара и 1 в стоки (злато, метали, имоти...ако стане нещо с валутната система в световен мащаб) и 10 милиарда за благотворителност, а другите пари ги раздавам на образовани Българи, които са преуспяли извън България за да се върнат и да правят бизнес тук.50 милиарда долара е БВП на България за година. Ако 1000 милиарда долара е инвестицията ми в млади Българи и тяхната възвращаемост е 10% на година това са ти 100 милиарда отгоре на БВП на година. Поздравления. България вече е заможна над средна европейска държава.

amk933 не можеш да ги похарчиш тези пари.

Грегари ти луд ли си? Ще ги дадеш на политиците да ги разграбят ли? Иначе ако ги раздадеш на баш Ганьо наистина няма да се оправи и след 2 години пак ще е беден. Безценно ще е.

Впрочем ако Сащ отделят 10% от брутният си вътрешен продукт и всяка година го дават целево на д2 държави след 50 години по земята няма да има бедни хора.
    Ти ще ми правиш лачени обувки аз ще ти хвъргам едър мангиз :Д

Аз на който и да ги дам сеир ще гледам. Тва е българия, проблема не е политиците, а в хората.

Lupus in fabula

http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php - Онлайн кирилизатор!

Мега фен
    Град
    Sea of Sins..
    Мечти, мечти...

Ще осигуря живота си, този на децата ми и на хората, които обичам. Ще си оставя достатъчно, че да не ми се налага да работя нито да се лишавам от каквото и да било, а другите пари ще ги дам за благотворителност.
    "Come and take a walk on the wild side,
    let me kiss you hard in the pouring rain
    you like your girls insane..."

Ще оправя 'страхотната' ни система на образование, та да имаме хора които могат да мислят, а не стадо овци. Ще докарам лекари които си знаят работата, а не такива които те осакатяват, да те е страх да идеш на лекар. Ще вкарам в сила смъртната присъда и ще има смърт за всеки който вкарва дрога, масово избива или е част от нелегална организация. С такива пари можеш да купиш всеки, и аз ще купя достатъчно хора които да изобличат коруммпираните политици и полицаи. Смърт, или доживотна присъда за тях, защото и те са били виновни за смърта на мнозина. След това, ще инвестирам в развитието на талантливи хора и също така в туризма.

Ще построя блокове за хората по улицата и ще осигуря работа на безработните.

Ще си запазя 20 млн да имам за харчене, дугото ще е за да се оправи тази държава.
    This is your life and it's ending one minute at a time!

Sticking feathers up your butt does not make you a chicken!

Fight Club <3

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Ще купя земя и ще си основа собствена държава с избрани хора, където ще пробваме различни социални и държавнически системи и ще ги анализираме
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Град
    Пловдив
    Едно островче, именийце, 200-300 коли , 200-300 яхти...
    Няма подпис

Супер фен Аватара на RedArmy
    Отчаян съм от мисленето на повечето деца които са писали тук яхти, коли, острови, курви... това ли е смисъла на живота бе, младежи? Накрая като легнете в студената пръст дали ще ви трябват а?
    Ако имах толкова пари бих открил милиони работни места, за да станем единствената държата без безработица. Работа ще има за всички, без значение от образование и раса. Никога не бих дал парите наготово, освен на домове за изоставени деца, но ще направя така че всеки да може да си изкарва прехраната, защото хиляди българи се молят само и единствено да имат работа, за да изхранят децата си. Не Бентлита, острови, и хотели, a работа. Не можете да го разберете, нали? Защото мама и тате ви хранят все още. Да видя надеждата и радостта в очите на тези хора ми стига, за да имам прекрасен живот. За себе си ще оставя толкова пари колкото и за другите.

Мега фен
    Отчаян съм от мисленето на повечето деца които са писали тук Sad яхти, коли, острови, к**ви... това ли е смисъла на живота бе, младежи?
    Ами виж - а смисълът в това да се бъхтиш за другите ли е ? Ако имаш толкова пари със сигурност сам си си ги заслужил - било то законно или не. Хубаво ще ги раздадеш ,ама нали знаеш онази реклама на онзи турски сериал ,в която говорят за какавидата и пеперудата и защо не трябва да 'помагаш' прекомерно (то не тръгва от там тази идея де ,но както и да е)

Да видя надеждата и радостта в очите на тези хора ми стига, за да имам прекрасен живот
    Тук действително си много прав ,но все пак - като легнеш в гроба дали си харчил милиони или си помагал на другите - каква разлика ?

И за да не ме разбереш погрешно - и аз бих направил същото ,но с 90% от парите - с другите десет ще обиколя света ,в космоса ще отида даже ,ще си купя реактивно самолетче да си хвъркам и разни такива радости

Супер фен Аватара на RedArmy
    В общи линии си прав, но именно затова написах:
    Цитирай Първоначално написано от RedArmy
    Никога не бих дал парите наготово, освен на домове за изоставени деца, но ще направя така че всеки да може да си изкарва прехраната, защото хиляди българи се молят само и единствено да имат работа, за да изхранят децата си.
    Даването на парите наготово ще подейства много отрицателно именно като в примера, който даде с какавидата, която детето отваря преди да е дошло времето на пеперудата да излезе (ако за това нещо говориш). Когато човек види такава огромна сума пари той няма насита и мисли, че никога няма да свършат, разглезва се и се променя. Забрави как е живял преди, забравя че именно труда възпитава хората, а не получените наготово пари. Затова искам да осигуря възможност на колкото се може повече хора да работят и да си изкарват парите честно, пък който иска да се възползва от нея

Град
    Dresden
    Цитирай Първоначално написано от FataMorgana
    Ще оправя 'страхотната' ни система на образование, та да имаме хора които могат да мислят, а не стадо овци. Ще докарам лекари които си знаят работата, а не такива които те осакатяват, да те е страх да идеш на лекар. Ще вкарам в сила смъртната присъда и ще има смърт за всеки който вкарва дрога, масово избива или е част от нелегална организация. С такива пари можеш да купиш всеки, и аз ще купя достатъчно хора които да изобличат коруммпираните политици и полицаи. Смърт, или доживотна присъда за тях, защото и те са били виновни за смърта на мнозина. След това, ще инвестирам в развитието на талантливи хора и също така в туризма.

Ще построя блокове за хората по улицата и ще осигуря работа на безработните.

Ще си запазя 20 млн да имам за харчене, дугото ще е за да се оправи тази държава.

Та в една друга тема обвиняваше някои колко са тясно скроени, как сме живели в 21 век и подобни неща, обаче цитирам:

"Ще вкарам в сила смъртната присъда "

"С такива пари можеш да купиш всеки" и продължение "аз ще купя достатъчно хора които да изобличат коруммпираните политици и полицаи."

"Смърт, или доживотна присъда за тях, защото и те са били виновни за смърта на мнозина."

"Ще построя блокове за хората по улицата и ще осигуря работа на безработните."

Нека да обобщим какво FataMorgana би направила с въпросната сума пари-тоталитарен социалистически режим. Еми малко ти се разминава с представата за 21 век май

Аз съм ЗА смъртната присъда. А колкото до строителството, има много такива къщи/ блокове в развитите страни за хора които не могат да си позволят дом. Англия е пример.

Защо съм 'ЗА' смъртната присъда? Защото има хора които заслужават смърт. На момента.

Fight Club <3

Също така казах че ще обуча нещо различно от стадо овце, което показва ИНДИВИДУАЛНОСТ, не е присъщо за социализма. Ходи учи политика, после коментирай.

Fight Club <3

Град
    София
    Повечето бих ги дал за развиване на България,а с останалите ще си осигуря живота на мен и мойте близки.
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    ще ида на марс че да не ме дразни никой
    ОДИН!!!

Мега фен Аватара на ZipFail
    Интересно ми е как се обучава 'ИНДИВИДУАЛНОСТ'

Мега фен
    От всяка личност - индивид ,а от всеки индивид - индивидуалист - лозунг в сп."Мозъчна пръдня" брой 1 01.06.2041г.

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    Интересно ми е как се обучава 'ИНДИВИДУАЛНОСТ'
    Ето така:

http://www.ibo.org/

а не така:

http://news.zapernik.com/249934.html

"Нашите ученици не умеят да боравят с информация, не умеят да я анализират и след това да изваждат изводи от нея. Не умеят да ползват източници на информация и да оценяват надеждността на информацията. А това изследване сравнява българските ученици с други ученици, не с възрастните" Това се учи от осми клас на горе в нормални училища.

и

http://www.segabg.com/online/new/art...nid=5&id=00006

Естествено примера който дадох е само един от вариантите. В момента в България има само едно такова училище в София, то е частно и не всеки може да си го позволи и си нямам на представа колко всъщност преподава IB

Fight Club <3

Цитирай Първоначално написано от Auriss
    От всяка личност - индивид ,а от всеки индивид - индивидуалист - лозунг в сп."Мозъчна пръдня" брой 1 01.06.2041г.
    Само в БГ ще чакаме до 2041, и до тогава ще имаме хора които нямат нищо против да са овце, докато политиците им крадат единия трилион и нищо не правят с него. То се иска малко мисъл, не само наизустяване, ама те нашите училища няма да ни научат на това, защото тогава ще сме прекалено опасни, ще можем да мислим.

Fight Club <3

Мега фен
    Офф...изместихме темата ,пък и не ми се спори. Способността за самостоятелно мислене отсъства у болшинството от хората и то не само тук...каква индивидуалност ще насърчаваш като повечето не могат да вържат едно смислено изречение ,което не са чули от някой друг.
    Насърчи по-добре генетичните тестове и намери начин да ги разрешат при хората - тогава може и света да оправиш. Само да не се получи като във филма "Гатака"(мн е хубав впрочем )

със полувината ще купя злато,със другата част ще купя акции или ще започна някой хубав бизенес,а ако остане някое евро може да се поглезя.
    Money was never a big motivation for me, except as a way to keep score. The real excitement is playing the game!

Супер фен Аватара на Stani46
    Град
    Момче съм
    ДА АМА НЯМАМ ТОЛКОВА ПАРИ
    Цитирай Първоначално написано от storex
    Бе кажи им, че са жени и не ги обиждай повече
    Шегувка

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си