- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Какво бихте направили ако имахте 1 трилион евро
Какво бихте направили ако имахте 1 трилион евро и сте министър-председател на България?
И мислиш,че след тези пари ще стоя в България ли???Първоначално написано от KarlDionic
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Edva li ima shtastie na 100% zashtoto vinagi gubim 1 kogato pechelim dr
Щр поставя рекорд за най-бързо изхарчена огромна сума пари.Първоначално написано от KarlDionic
![]()
Ще си купя яхти, самолети, 10-20 къщи и 2-3 замъка, ще спра да бачкам, ще си наема слуги, ще си създам дукство в Англия и ще ми викат "Ваше Величество."![]()
Купувам си Карибски остров с пълен комплект ятхи, самолети, коли, жени. Оставям си 1млрд за харчене. Останалото го давам на България, че да гледам сеир как и с 950млрд в най-лошия случай не моат се оправят. Твърде безценно за да се пропусне![]()
2 милиарда само за мен (един за харчене баш чиста пара и 1 в стоки (злато, метали, имоти...ако стане нещо с валутната система в световен мащаб) и 10 милиарда за благотворителност, а другите пари ги раздавам на образовани Българи, които са преуспяли извън България за да се върнат и да правят бизнес тук.50 милиарда долара е БВП на България за година. Ако 1000 милиарда долара е инвестицията ми в млади Българи и тяхната възвращаемост е 10% на година това са ти 100 милиарда отгоре на БВП на година. Поздравления. България вече е заможна над средна европейска държава.Първоначално написано от GregoryHouse
amk933 не можеш да ги похарчиш тези пари.
Грегари ти луд ли си? Ще ги дадеш на политиците да ги разграбят ли? Иначе ако ги раздадеш на баш Ганьо наистина няма да се оправи и след 2 години пак ще е беден. Безценно ще е.
Впрочем ако Сащ отделят 10% от брутният си вътрешен продукт и всяка година го дават целево на д2 държави след 50 години по земята няма да има бедни хора.
Ти ще ми правиш лачени обувки аз ще ти хвъргам едър мангиз :Д
Аз на който и да ги дам сеир ще гледам. Тва е българия, проблема не е политиците, а в хората.![]()
Мечти, мечти...![]()
Ще осигуря живота си, този на децата ми и на хората, които обичам. Ще си оставя достатъчно, че да не ми се налага да работя нито да се лишавам от каквото и да било, а другите пари ще ги дам за благотворителност.
"Come and take a walk on the wild side,
let me kiss you hard in the pouring rain
you like your girls insane..."
Ще оправя 'страхотната' ни система на образование, та да имаме хора които могат да мислят, а не стадо овци. Ще докарам лекари които си знаят работата, а не такива които те осакатяват, да те е страх да идеш на лекар. Ще вкарам в сила смъртната присъда и ще има смърт за всеки който вкарва дрога, масово избива или е част от нелегална организация. С такива пари можеш да купиш всеки, и аз ще купя достатъчно хора които да изобличат коруммпираните политици и полицаи. Смърт, или доживотна присъда за тях, защото и те са били виновни за смърта на мнозина. След това, ще инвестирам в развитието на талантливи хора и също така в туризма.
Ще построя блокове за хората по улицата и ще осигуря работа на безработните.
Ще си запазя 20 млн да имам за харчене, дугото ще е за да се оправи тази държава.
This is your life and it's ending one minute at a time!
Sticking feathers up your butt does not make you a chicken!
Fight Club <3
Ще купя земя и ще си основа собствена държава с избрани хора, където ще пробваме различни социални и държавнически системи и ще ги анализираме![]()
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
Едно островче, именийце, 200-300 коли , 200-300 яхти...
Няма подпис
Отчаян съм от мисленето на повечето деца които са писали тукяхти, коли, острови, курви... това ли е смисъла на живота бе, младежи? Накрая като легнете в студената пръст дали ще ви трябват а?
Ако имах толкова пари бих открил милиони работни места, за да станем единствената държата без безработица. Работа ще има за всички, без значение от образование и раса. Никога не бих дал парите наготово, освен на домове за изоставени деца, но ще направя така че всеки да може да си изкарва прехраната, защото хиляди българи се молят само и единствено да имат работа, за да изхранят децата си. Не Бентлита, острови, и хотели, a работа. Не можете да го разберете, нали? Защото мама и тате ви хранят все още. Да видя надеждата и радостта в очите на тези хора ми стига, за да имам прекрасен живот. За себе си ще оставя толкова пари колкото и за другите.
Ами виж - а смисълът в това да се бъхтиш за другите ли е ? Ако имаш толкова пари със сигурност сам си си ги заслужил - било то законно или не. Хубаво ще ги раздадеш ,ама нали знаеш онази реклама на онзи турски сериал ,в която говорят за какавидата и пеперудата и защо не трябва да 'помагаш' прекомерно (то не тръгва от там тази идея де ,но както и да е)Отчаян съм от мисленето на повечето деца които са писали тук Sad яхти, коли, острови, к**ви... това ли е смисъла на живота бе, младежи?
Тук действително си много прав ,но все пак - като легнеш в гроба дали си харчил милиони или си помагал на другите - каква разлика ?Да видя надеждата и радостта в очите на тези хора ми стига, за да имам прекрасен живот
И за да не ме разбереш погрешно - и аз бих направил същото ,но с 90% от парите - с другите десет ще обиколя света ,в космоса ще отида даже ,ще си купя реактивно самолетче да си хвъркам и разни такива радости![]()
В общи линии си прав, но именно затова написах:
Даването на парите наготово ще подейства много отрицателно именно като в примера, който даде с какавидата, която детето отваря преди да е дошло времето на пеперудата да излезе (ако за това нещо говориш). Когато човек види такава огромна сума пари той няма насита и мисли, че никога няма да свършат, разглезва се и се променя. Забрави как е живял преди, забравя че именно труда възпитава хората, а не получените наготово пари. Затова искам да осигуря възможност на колкото се може повече хора да работят и да си изкарват парите честно, пък който иска да се възползва от неяПървоначално написано от RedArmy
![]()
Първоначално написано от FataMorgana
Та в една друга тема обвиняваше някои колко са тясно скроени, как сме живели в 21 век и подобни неща, обаче цитирам:
"Ще вкарам в сила смъртната присъда "
"С такива пари можеш да купиш всеки" и продължение "аз ще купя достатъчно хора които да изобличат коруммпираните политици и полицаи."
"Смърт, или доживотна присъда за тях, защото и те са били виновни за смърта на мнозина."
"Ще построя блокове за хората по улицата и ще осигуря работа на безработните."
Нека да обобщим какво FataMorgana би направила с въпросната сума пари-тоталитарен социалистически режим. Еми малко ти се разминава с представата за 21 век май![]()
![]()
![]()
Аз съм ЗА смъртната присъда. А колкото до строителството, има много такива къщи/ блокове в развитите страни за хора които не могат да си позволят дом. Англия е пример.
Защо съм 'ЗА' смъртната присъда? Защото има хора които заслужават смърт. На момента.
Fight Club <3
Също така казах че ще обуча нещо различно от стадо овце, което показва ИНДИВИДУАЛНОСТ, не е присъщо за социализма. Ходи учи политика, после коментирай.
Fight Club <3
Повечето бих ги дал за развиване на България,а с останалите ще си осигуря живота на мен и мойте близки.
DaughterOftheDevil
CherryBell13 <3
icebullet14 <3
ще ида на марс че да не ме дразни никой
ОДИН!!!
Интересно ми е как се обучава 'ИНДИВИДУАЛНОСТ'![]()
От всяка личност - индивид ,а от всеки индивид - индивидуалист - лозунг в сп."Мозъчна пръдня" брой 1 01.06.2041г.
Ето така:Първоначално написано от ZipFail
http://www.ibo.org/
а не така:
http://news.zapernik.com/249934.html
"Нашите ученици не умеят да боравят с информация, не умеят да я анализират и след това да изваждат изводи от нея. Не умеят да ползват източници на информация и да оценяват надеждността на информацията. А това изследване сравнява българските ученици с други ученици, не с възрастните" Това се учи от осми клас на горе в нормални училища.
и
http://www.segabg.com/online/new/art...nid=5&id=00006
Естествено примера който дадох е само един от вариантите. В момента в България има само едно такова училище в София, то е частно и не всеки може да си го позволи и си нямам на представа колко всъщност преподава IB![]()
Fight Club <3
Само в БГ ще чакаме до 2041, и до тогава ще имаме хора които нямат нищо против да са овце, докато политиците им крадат единия трилион и нищо не правят с него. То се иска малко мисъл, не само наизустяване, ама те нашите училища няма да ни научат на това, защото тогава ще сме прекалено опасни, ще можем да мислим.Първоначално написано от Auriss
Fight Club <3
Офф...изместихме темата ,пък и не ми се спори. Способността за самостоятелно мислене отсъства у болшинството от хората и то не само тук...каква индивидуалност ще насърчаваш като повечето не могат да вържат едно смислено изречение ,което не са чули от някой друг.
Насърчи по-добре генетичните тестове и намери начин да ги разрешат при хората - тогава може и света да оправиш. Само да не се получи като във филма "Гатака"(мн е хубав впрочем)
със полувината ще купя злато,със другата част ще купя акции или ще започна някой хубав бизенес,а ако остане някое евро може да се поглезя.
Money was never a big motivation for me, except as a way to keep score. The real excitement is playing the game!