Цитирай Първоначално написано от BeFree
Постоянно имам чувството че ще ми изневери ! Не е такава познавям по-добре отколкото тя се познава,но не знам защо вместо да мисля за нещо хубвао си мисля как ще ми изневери и каква ще ми е реакцията.И знам че като и говора за това постоянно я дразна но не знам защо го правя! Винаги си мисля най-лошото.Защо постоянно за това мисля ?Изнервям се вече
Хехехехе, nice try

Иначе щом "не е такава", а ти имаш добра преценка за нея (явно е така, а и сам го казваш, макар че малко пресилваш), значи съмненията ти са неоснователни.

Може би си несигурен в самия себе си и затова си мислиш, че тя ще ти изневери и ще те замени с някой друг? Може би като цяло си мнителен и недоверчив, и си склонен да мислиш негативно и да очакваш лошо от хората?
Понеже и аз съм така, доста съм негативна и нямам никакво доверие в никого. Това не ти е плюс. Правилно казваш, дразниш я с тия паранои. Хората се дразнят, когато не вярват в тях и натрапчиво им вменяват вини или се съмняват в тях, все едно са престъпници, които всеки момент ще направят някой рецидив. Има голяма вероятност страховете ти да са неоснователни, плод на ниското ти самочувствие и съмняването в собствената ти стойност + недоверието към жените/хората.

Не се съмнявай колко струваш! Доверявай се на себе си! Вярвай в себе си! Ти със сигурност си струваш и си чудесен човек. Сигурно имаш много добри качества и неща, заради които да си струва човек да се задържи при теб. Няма защо да си мислиш, че тя задължително ще отиде при някой друг. За мен страховете ти (и то прекалени, като гледам) са израз най-вече на съмнението в самия теб и затова не вярваш, че тя може да ти е вярна и да те обича.

Разбира се, може и да греша, но все пак се замисли над думите ми.
А и в поста си не казваш тя да ти дава поводи за ревност. Казваш, "не е такава"?

Но тогава защо се съмняваш в нея?
1.Мислиш, че си недостоен и тя веднага ще те замени ли?
2.Или просто си наплашен от жените/хората и смяташ, че всеки човек ще те предаде/нарани? (Впрочем, прекалената подозрителност към хората доста ги отблъсква от теб, както и високите критерии за спечелване на доверието ти, които може да са невъзможни за покритие, ако си яко параноясал).

Или и двете?