Съжалявам, ако заглавието не е особено описателно, не и на идея си нямам как всичко, което ще изпиша може да се обобщи в 2 - 3 думи.
Ситуацията ми е следната:
На 9ти този месец, през ноща, ще пътуваме с приятелят ми за София ( на нещо като романтична почивка ) със влак и ще се върнем на 14ти късно вечерта с автобус. Билетите вече сме ги купили, а не са никак евтини. Резервацията в хотела също е направена. Проблема се състой в това, че не ме приеха и на 2ро класиране във ВУЗ, а за 3то да ме приемат шанса е минимален и поради тази причина наще ми казаха, че не ме пускат да пътувам никъде ( преди като им казах с моя какво сме решили и като взех билетите ме пускаха нямаше проблеми ), а определено не искам и няма начин да не замина ( билети, спални места, резервация в хотел, абе всичко съм уредила ). Ако по някаква случайност ме приемат на 3то класиране на 2 от датите за записване няма да ме има, но на 3тата, която се пада 15ти, ще съм си в града и ще мога да ида да се запиша. Обясних ситуацията на наще, че ще се прибера на време за записване на 3то класиране и тн. но резултата беше нулев. Обмислях вариант на 9ти преди 5 часа ( когато се приберат наще ) да ида заедно с багажа си за пътуване у приятелят ми, докато дойде време да тръгваме ( остана ли в нас, наще няма да ми позволят да изляза от нас - имам в предвид, че дори може да се стигне и до насилие само и само да не изляза от нас ) , но не става понеже те го знаят къде живее, а и не искам да намесвам техните, което неизбежно ще стане при една евентуална конфронтация. Мислех да отида за тея няколко часа у приятелка, но ще се започне издирване по домовете от страна на наще, звънене на телефони, безпокоене на родители на мой фр. и тн. Имам и една приятелка дето не я знаят къде живее и не е родом от моя град, само живее тук на квартира, но пък тя ходи на работа и при нея няма как. Пък и ако наще вземат викнат полиция работата става дебела, нищо, че имам 18 години. По мирен път - разговори с наще ми е пределно ясно, че няма да стане. Можете ли да ми дадете някакви съвети какво да правя и по точно как да намеря начин да отида до София с приятелят ми точно на тези дати ( след 15 ти няма как поради ред причини, които няма да изброявам )?
Пускам в този раздел, понеже цялото това пътуване, което описвам е породено именно от любовта между двама души и желанието им да избягат за няколко дни от проблемите.
Благодаря на всички изчели дългият ми пост.