- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Да изкарам малко парички
На 15 съм...семейството ми не е бедно, добре сме си, но парите стигат само за най-необходимите неща - храна,ток,вода,телефони,гор иво и понякога за някоя нова дреха... Не се оплаквам,а напротив-радвам се, защото можех да съм много по-зле.. Но, да си го кажа направо, не ми стига...Не ме винете, аз съм тинейджър, в момента не искам да се задоволявам с това,което имам, а искам да търся нови и различни начини да постигна онова, което искам (егати философското изказване дето направех.. нищо) Точни сега съм в положението "нито така, нито иначе" (ако ме разбрахте)... нямам годините, за да започна да работя.. Моля ви, кажете ми някакъв начин да изкарам и/или спестя малко пари.. Благодаря !
![]()
P.S: ако ще пишете някакви малоумни отговори, за да се правите на интересни,не мерси..ще мина и без вас![]()
Пази си джобните. Аз като излизам като кажа на майка ми, че отивам на кафе тя ми дава 7 лв. (изобщо не знам как ги е изчислила) Аз както си излизам почти всеки ден, похарча най-много два лв и другото остава за мен. От изминалата учебна година до сега съм събрала 811 лв.
![]()
Не е толкова сложно, като събереш повечко се мотивираш за още, зашото виждаш, че не е трудно.
![]()
Все още помня момента, в който те видях за първи път.
леле 811 лева !?!Само да знаеш колко ти завиждам
Иначе като започна да събирам пари и като видя,че съм събрала 20 лева веднага започвам да мисля за какво да ги наместя.. зле съм знам
просто трябва да ги крия от себе си, за да не ги изхарча
![]()
Еми не можеш да ги скриеш от себе си.Просто си казвай, че ще събереш още повече и тогава ще ги харчиш.
Аз примерно ги събиирам за да "помогна" на нашите като ми купуват кола, защото ме съмнява, че ще ми вземат тази, която искам.
![]()
![]()
Все още помня момента, в който те видях за първи път.
Като почнеш училище спестявай от джобни като си носиш сандвич от вкъщи. [:
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
Аз за месец събрах около 500. Просто е. Наще ми дават 20 лева на ден и не харча всичко, защото почти постоянно съм с приятелят си у тях или у нас. Все пак е топло и не ни се излиза много много. Пестя си и готово. Ако не искаш да ги харчиш, ги събирай в нещо от което да не можеш да ги извадиш лесно (или поне, без да го счупишПървоначално написано от f2f
) и така, ще събереш много повече. Успех!
![]()
Момчето каза, че харчат само за най-необходимото. Мислиш ли, че ще могат да му дават по 20 лв на ден??Първоначално написано от Inn0cenCe
Тя тея 20 лева ги няма за нищо . Не е усетила безпаричиетоПървоначално написано от Melanie
![]()
А по темата - няма мн начини да изкарваш пари на твоите години , по-добре се откажи и спестявай !
Първоначално написано от Wazaap
Ох, моля те. Не си бил/а на моето място. Родителите ми не винаги са си позволявали да ми дават по толкова пари. Не сме били много зле, но когато родителите ти са на частно не винаги има много пари. Когато бях много малка не им вървеше много и аз знам какво е да няма пари в къщи. Плюс това, не съм казала че трябва да спестява по 20. Няма значение дали са 20 или 5 все са пари. Ако си спести поне половината пак не нещо, нали така?![]()
Аз си купувам от тия красивите порцеланови или ламаринени касички дето имат само вход за пускане на парите и за да си ги вземеш трябва или да счупиш или да срежеш касичката...![]()
И така ти е гадно викаш си "ее са па да си счупа хубавата касичка" и не го правиш...![]()
първо..ам аз съм момиче, не момче, но нищо.. и второ... мерси за отговорите, ще си купя една красива касичка, че да не я чупя
![]()
Раздавай листовки лятото.
Не, че е голям кеф, но все ти плащат.
Lasiodora striatipes
Grammostola rosea
Cyclosternum fasciatum
Brachypelma emilia
Acanthoscurria geniculata![]()
Радослав![]()
като ти дадат джобни харчи колкото се може по-малко от тях,раздавай листовки