Привет на всички.Имам някои проблеми които искам да споделя и бих желал ако може да ми дадете някакви съвети и насоки за преодоляването им.Винаги съм бил много необщителен още от малък нямах приятели,дори и с родителите си не споделях после се появи само 1 който пък след 5 годишно приятелство ме изостави без да каже защо и повече не можах да го намеря и изгубих интерес.Оказа се че не е бил никакъв приятел.След този случай бях без приятели за около 2 години и бях изпаднал в дълбока депресия и отчаяние.В която и компания да попадна все ми е стеснително да говоря.Трудно си изгражам мнение и не се вписвам добре.Сега е малко по-добре имам напредък но има още много какво да се иска.Мисля че над това много ми се отрази това че първите години в училище постоянно ме тормозиха а аз просто не можех да отвърна и се оставях да ме тъпчат.Просто съм много чувствителен,притеснителе ,нерешителен и неуверен.Тези неща много ми пречат да намирам нови приятели и да си разнообразявам живота.Имам една прителка от 2 години,която ми е най-добра но и с нея все още малко се стеснявам да говоря и се получава много неприятно.Не знам какво бъдеще ме чака ако съм все такъв.Опитвам се да променя това но нещо не се плоучава добре.