аве пичове, като се почне нвд, колко % от енергията трябва да идва от въглехидратите и как се разпределят после мазнините и белтъците. изчислил съм си ОКБ вече обаче удрям на камък после. някъде казват 30% от енергията да е от въглехидрати, на друго място 10%, чудя се и аз
мерси предварително
Около 1-1,5гр трябва да са ти въглихидратите,мазнините също там някъде,белтъчини около 2,5г като съответно трябва да се внимава какви въглихидрати и мазнини се приемат.
Благодарско, значи съм бил на прав пътЗа видовете, гледам да наблягам на бавни въглехидрати, сладко и т.н. съм ги орязал от менюто...
Можете да заключвате вече темата
Поне съм сигурен кво ще каже fatrat80-85% протеин 5% мазнини и 5-10 % въглехидрати ;d
Абе въглихидратите до 1,5-2гр може да стигаш.Мазнините наистина са калорични,но малка част от калорийте се усвояват,да не говориме,че забавят навлизането на въглихидратите в кръвообращението.
П.п Наситени мазнини имат влияние върху инсулина(повишавайки го),както и на холестерола,а оттам и на тестостерона.
А бе да не да почне да яде наситени мазнини,квито има примерно в джънк фууда и зърнените боклуци които продават.Наскоро гледах и кокосовото масло и ужас! 86 грама в 100 грама продукт са НАСИТЕНИ мазнини :X
Те по-скоро спадат към категорията - трансмазнини (извличат се,чрез химичен път).
По принцип в сфрета на мазнините имам доста малко познания. Повече внимание обръщам на видовете въглехидрати. За мазнините в храната гледам да избягвам пърженото, защото забавя усвояването на останалите вещества.
п.п. за собствено тегло приблизително 65 кг, гледам да не минавам 100 гр въглехидрати на ден.
Това,че забавяло усвояването ако е истина,e може би най-малкият проблем![]()
тва е възможно само на теория .... на практика, няма кво да яде дет има само протеиниПървоначално написано от DownloadVirus
храни дет са богати на протеини имат същото количество, ако не и повече мазнини![]()
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Грешиш !!Първоначално написано от firstdiesel
![]()
100 белтъка взима на ден и порка като луд !!
![]()
По-точно са хидрогенизираниПървоначално написано от TodorMarkov
![]()
Аз прая само 1 хранене богато на въглехидрати за целия ден.То се пада предтренировъчно(спагети,м акарони).
A journey of a thousand miles begins with a single step..
You are never a loser until you quit trying..!
skype - adrenalincho__
http://www.facebook.com/profile.php?id=100000929970991
по-добре ще е да е следтренировъчно! да може да се въстанови тялото...Първоначално написано от Everytime
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
чи сметни ся ... 3гр белтъчини на 1 белтък ... ако си 80 КГ ще са ти нужни някъде 3500 калории дневно, ако 80% от тях са белтъчини това прави 2800 калории само от белтъчини, което е 700 грама белтъчини .... ша tи трябват 233 яйца на денПървоначално написано от DownloadVirus
![]()
![]()
... 233 х 0.20лв = 46.60лв само за яйца на ден
![]()
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
Кво са някви си 1800 лева на месец в името на спорта![]()
![]()
ПолиНЕнаситените мастни киселини.Първоначално написано от TodorMarkov
следтренировъчното хранене ми е 4-5 яйца + 50-100 грама сирене.Първоначално написано от firstdiesel
skype - adrenalincho__
добре, но ти трябва някъв бавен въглехират с висок гликемичен индекс, за да ти се качи инсулина, иначе мускули ЙОК!Първоначално написано от Everytime
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
по-скоро бърз въглехидратДобре е сутрин и след тренировка да има малко въглехидрат,но ако си на НВД по-добре да го караш с минимален (към 25-30 грама)
бързия веднага след трен ... 20 по късно протеина и след 40-60 мин бавен въглехидратПървоначално написано от DownloadVirus
![]()
8-6-4-2-1-1-1-1-1-9
yeap
Няма такова нещо като бавен въглихидрат с висок гликемичен индекс...има прост/сложен въглихидрат с нисък/висок ГИ.Първоначално написано от firstdiesel
То всъщност това е гликемичен индекс,скороста с която въглихидратите попадат в кръвообращението.
И кво ще кажеш по въпроса,като се храня ВМ-НВД..мускули йок..да ама не.От година и половина се храня така,като след тренировка приемам БЦАА(когато имам и глутамин),мед или 1-2 банана.Всъщност целта ми беше да сваля малко мазнини и така стана и даже качих мускул.Първоначално написано от firstdiesel
Приемам въглехидрати след тренировка,предимно мед или банани,колкото да спра катаболните процеси.
skype - adrenalincho__
Е ако добавиш амино /преди/след и доста протеин , можи и без въглехидрат,е на ВМ-НВД и да сложиш не е проблем..