- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Помощ!Отслабване!
Нуждая се от помощ!Моля ви помогнете!Аз съм едра.Искам да стопя ненужните килограми, защото цялото училище се подиграва на по-едрите.
А скоро идва 15 септември.Тежа цали 52 кг.А съм само на 12г.Представяте ли си.И мен ме е срам от това, но няма какво да направя...![]()
Моля ви, пишете нещо- как да се храня, или какви упражнения да правя....От днес имам само месец и четиринадесет дни, преди да стана за смях пред цялата гимназия.Ненавиждам тялото си!Искам да сваля всико ненужно!Моля ви, моля ви, моля ви!ПОМОГНЕТЕ МИ!!!
Първо не знам кой ограничен идиот може да се подиграва на момиче/момче с наднормено тегло(или поне дебеличък,пухкав,с по-висок процент мазнини)
Второ - Колко си висока ? А на 12 години не мога те съветвам сега някъв хранителен режим,почни да спортуваш нещо,което ти харесва и имаш голям енергоразход от него..И използвай общоприетите правила , без боклуци като fast food,газирани напитки,без сладко/тестени изделия/ориз/картофи вечерта.Сега сигурно има и още,ама няма смисъл да те мъча..
Мерси.Ще опитам.![]()
^^Ааа един път да съм съгласна с теб
Диета не ти трябва - малка си.Спортувай,разхождай се,прави си и упражнения вкъщи,но не очаквай да свалиш 12 килограма за месец и половина![]()
Между другото не мислиш ли,че мааалко късничко си се сетила,че имаш да сваляш килограми?!Не,че нещо ама ваканцията ти е започнала в началото на юни (ако не се лъжа),което значи,че 2 месеца си стояла и си чакала да ти дойде музата
Знам всичко кеето казваш.Но още откакто завърших, започнах да се храня по-малко и да спортувам, но нищо не се получаваше......чак до сега.![]()
Е то зависи как спортуваш и колко и кога ядеш .. Ама да обърнем внимание на спорта .. Какво спортуваш,с каквa интензивност,не може да няма ефект,ако говориш за 10-15 минути разходка до магазина и обратно,така няма да стане..
Карай колело! Но не се отказвай веднага..малко се поизпоти и така...скачай си на въже, върти обръч. Зависи къде живееш, но ако имаш възможност взимай приятелка и се катерети по баиритеИли пък ако няма такива излизате по града и 2-3 часа ходене без почивка и кафенета, дюнери и такива...След като свикнеш с тези работи поискай от вашие да те запишат на някакъв спорт...аеробика, танци, тенис, плуване...абе такива
![]()
Съгласна. Мога да добавя и качване по стълби и домакинска работа - чистене с прахосмукачка, миене на прозорци и чинии - каквото се сетиш.Първоначално написано от Runaway11
Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.
Направо се хвани някъде на работа да чистиш да си в движение или нещо такова,хем ще изкараш пари![]()
Спираш да се тъпчеш и започваш да спортуваш.
Намали сладкото и тестеното.
По-голяма простутия не можа да напишеш,нали?!Първоначално написано от DownloadVirus
![]()
Как си представяш,че някой ще я вземе на работа ... или,че техните ще я пуснат да работи,след като е на 12 години?!![]()
![]()
![]()
Далеч си от цялата представа.. Де да беше един/една дето бачкат на 11-12 години да си изкарат пари ... Поне не се смей,защото ти ставаш смешен/на
Май си падал на глава като малък ... Я кажи от кога в България е законно 12 годишните да бачкат?!И не ми споменавай за ония лапардаци по светофарите дет' са 10-тина братя и сестри и ходят и чистят стъкла ... Тук не говорим за момиче в неравностойно положение ... Ти взе да ставаш смешен ...
Много сте разглезени ей! На 11 год фр отиде в Гърция да бачка 3 месеца и изкара 1200 евро като пренася кашони и такива работи..
Това е експлоатация на ДЕТСКИ труд и в нормалните държави се наказва със затвор за работодателя + (в най-добрия случай) доста солидна глоба за родителите и редовно посещение на социалните ... И спри да спамиш - това не е по темата.
Едит:А и това няма нищо общо с това,колко сме разглезени ... Тук става въпрос за морал и ЗАКОНИ![]()
Е да сакън да не ти барнат нещо ръчичките ,бре xaxaa![]()
Пък темата какво повече да се каже,авторката разбра,че трябва да спортува и т'ва е![]()
Ей, вие двамата що не се вземете, а
хаха
до авторката: не яж след 18-19ч, наблягай на плодове и зеленчуци, сега им е сезона. Не бива да се лишаваш от някакъв вид храна, защото си само на 12 и тялото ти в момента се развива. Просто не яж пържени, мазни и сладки неща. Ако все пак ти се дояде много сладко, гледай да не изядеш примерно една цяла вафла, а половината и другата половина да е за следващия път
И най-важното - спортувай! Спортът е здравеПрави нещо, което ти е приятно - тичай, разхождай се, танцувай, плувай, запиши се на каланетика/аеробика или нещо от сорта /а защо не с приятелка?/
Не бих ти препоръчала фитнес обаче, особено без добре квалифициран треньор!
Ако те влече плуването е добър вариант![]()
Иначе не поставяй такива ограничения,да не яде след 18-19:00 , все пак е по-добре да не яде отколкото да яде нещо,което не трябва,малко фъстъци или бадеми са идеален избор за тогава![]()
^
Аз пък бих и ги препоръчала за междинно ядене м/у закуската и обяда, защото са много калорични. По-добре е плод или зеленчук вечер, дори и кисело мляко.
Все пак всеки според собствения си опит дава съвет, който според него е най-добър. Дай й своя съвет и не търси кусури на моите![]()
Еми аз дадох общи съвети,включващи 0.00000000000000001% от един прост режимАма да ти река,плод - зависи какъв , а кисело мляко вечер,еми не е много добър избор,защото има лактоза..
За мен е добър, както казах, всеки с разбиранията сиМацката ще опита и ще избере това, което най-много й харесва.
Няма да коментирам възрастта на момичето и това, че едва ли й липсва лактаза, за да й пречи лактозата в киселото мляко, но нека все пак не омазваме темата![]()
Само да ти кажа,че твоите "виждания" е добре да ги аргумeнтираш с научни факти...
Няма нужда да се аргументирам с научни факти, защото все пак се опитваме да й помогнем да свали 10 кила, а не да разделим атомното ядро на две! Изрично те помолих да не оспамваме темата на момичето, така че, ако много държиш да продължим, нека е на ЛС![]()