.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25

Бялото братство

Темата е много актуална в момента, предвид някои протичащи събития. Предполагам, че някой има и лични впечатления.
    Въпроса е следния - идеите на братството са ясно заявени и описани, а до каква степен се спазват реално? Има ли разминаване между идеология/проявление, както при някои други религии?

Голям фен Аватара на Pa3yMeH
    Град
    Varna
    Това Орденът на Асасините ли е ?

Шегувам се естествено, знам долу-горе какво представлява, но никога не съм се замислял Но като цяло мисля, че да.

Чиста секта!
    Im back...

Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Чиста секта!
    Е аре от опит само ... мненията се трупат в кофата.
    Обосновка не е лошо да има.
    Набавяне на адреналин

Цитирай Първоначално написано от LightningMcQueen
    Цитирай Първоначално написано от TheMightyNadenica
    Чиста секта!
    Е аре от опит само ... мненията се трупат в кофата.
    Обосновка не е лошо да има.
    Всичко свързано с религия от този типаж е секта...то християнството си е най-голямата секта! Камо ли разни движения с най-висш чичко - Джийзъса...
    Im back...

Мега фен Аватара на ZipFail
    И анунаците са планирали всичко !

ПП: Кюфте, тъй като очевидно не си информиран, бялото братство няма нищо, ама нищо общо с християнството.

Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    И анунаците са планирали всичко !

ПП: Кюфте, тъй като очевидно не си информиран, бялото братство няма нищо, ама нищо общо с християнството.
    Не става ли на въпрос за учението на Дънов...?
    Im back...

Мега фен
    На въпрос става ,да.

Аз съм 'за' Бялото братство. Харесват ми идеите, ккак човек трбва да живее... Но е трудно да се спазва... Това не е религия, тоова е окултизъм доколкото знам и П. Дънов е окултист, макар че се засягат неща от християнството понеже той на места споменава за него Но доколкото съм чела негови неща харесват ми, но е трудно за прилагане, трябва много старание и воля , за да живееш по тоя начин

Супер фен Аватара на Verminaard
    Град
    Чирак-магесник от Льолин 4.
    Цитирай Първоначално написано от talche
    Аз съм 'за' Бялото братство. Харесват ми идеите, ккак човек трбва да живее... Но е трудно да се спазва... Това не е религия, тоова е окултизъм доколкото знам и П. Дънов е окултист, макар че се засягат неща от християнството понеже той на места споменава за него Но доколкото съм чела негови неща харесват ми, но е трудно за прилагане, трябва много старание и воля , за да живееш по тоя начин
    Тогава се води по пътя на Лявата Ръка,като батко ти Верминаард и всичко ще е мрачно и прекрасно.

Sanity is for the weak
    Продъжение на гордата регистрация от 26.12.2006та с 3600+ поста.
    Кофата -> /кофата/ -> /к/ | Кофата = Bin | Bin -> /bin/ -> /b/ @_@

Повече от фен
    Човек които не разбира от една дума,няма да разбере и от сто. Затова въобще няма да се занимавам да обяснявам какво всъщност представлява тази сатанинска секта-Бялото братство (дъновисти).
    “Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”

Цитирай Първоначално написано от commando1
    Човек които не разбира от една дума,няма да разбере и от сто. Затова въобще няма да се занимавам да обяснявам какво всъщност представлява тази сатанинска секта-Бялото братство (дъновисти).
    А така! Бъди християнин...бъди уфсЪ...
    Im back...

Мега фен Аватара на gandalfepi4
    според мен са просто поредната банда олигофрени, но и много по-лоши има

a командото пак шитове некви ръси, даже не знае за какво става въпрос сигурно
    “It is only when you refuse to give in with all your heart that you begin to transcend your humanity. ”

The Bird of Hermes

Повече от фен
    Ти вместо да обиждаш и да ръсиш глупости някога ще се обосновеш ли аргументирано и ще дадеш ли убедителни доводи че няма Бог? Убеждавам се че вашите фундаментални тези за отрицанието на Бога се крепят на пясъчни основи,които винаги рухват при наличието на сериозни аргументи от страна на вярващите.
    “Не е важно колко силно удряш. Важно е колко удара можеш да понесеш и да продължиш напред. Така се ражда победата...”

Аз определено съм против "Бялото братство",не за друго,просто нещата,които проповядват ужасно много ме депресират и не оставят желание в мен да живея.Плюс това,сестра ми ходи на едни лекциики на Елеазар Хараш,незнам дали сте го чували и ужасно много се е променила,и то не към по-добро.Чудя се в мен ли е проблема и аз ли възприемам по погрешен начин нещата...но просто неща от сорта на "Тук сме само за да страдаме" и едва ли не да станем монаси,не ми се нравят

Ти вместо да обиждаш и да ръсиш глупости някога ще се обосновеш ли аргументирано и ще дадеш ли убедителни доводи че няма Бог? Убеждавам се че вашите фундаментални тези за отрицанието на Бога се крепят на пясъчни основи,които винаги рухват при наличието на сериозни аргументи от страна на вярващите.
    Ти да не да си писател на фантастика...?
    Im back...

Мега фен

Re: :Р

Цитирай Първоначално написано от motorangel92
    Аз определено съм против "Бялото братство",не за друго,просто нещата,които проповядват ужасно много ме депресират и не оставят желание в мен да живея.Плюс това,сестра ми ходи на едни лекциики на Елеазар Хараш,незнам дали сте го чували и ужасно много се е променила,и то не към по-добро.Чудя се в мен ли е проблема и аз ли възприемам по погрешен начин нещата...но просто неща от сорта на "Тук сме само за да страдаме" и едва ли не да станем монаси,не ми се нравят
    Всъщност ,приятелю ,току-що ме убеди да се запозная и с идеите на братството ,и с думите на този Хараш.
    И идеята ,която си споменал ,е фундаментална и в Христинянството ,и в Исляма ,и в Будизма ,че дори и във философията на Ницше.
    Не ми се изпада в някакви напразни обяснения ,де - който знае - знае ,който не - да се оправя. Сам трябва да осъзнаеш какво ти говоря.

Повече от фен

Цитирай Първоначално написано от Auriss
    Всъщност ,приятелю ,току-що ме убеди да се запозная и с идеите на братството ,и с думите на този Хараш.
    И идеята ,която си споменал ,е фундаментална и в Христинянството ,и в Исляма ,и в Будизма ,че дори и във философията на Ницше.
    Не ми се изпада в някакви напразни обяснения ,де - който знае - знае ,който не - да се оправя. Сам трябва да осъзнаеш какво ти говоря.
    Християнството е единствената универсална и съвършена доктрина,която дава отговор на всичко и всеки. Християнството е най-правилното учение за живота и всичко свързващо ни в този свят. Христовото учение не може да бъде обяснено с думи,то трябва да бъде изживяно и осъзнато. Просто Християнството е единствената религия даваща правилната насока,не че и в другите религии няма полезни и поучителни неща,но там пътят на вярата често се пресича с грешни самозаблуди и противоречащи си с Бог ритуали,които доста често биват тълкувани погрешно. Затова Християнството е най-разпространената религия на света.

Мега фен
    Всъщност точно идеите в Християнството са нещо поне до някъде прилично ,но всички 'разяснения' и 'тълкувания' осират цялата идея. Съжалявам ,но както и да го гледам - предадено е на език ,който те оставя с впечатлението ,че си говорим за варварщина и някаква 'всевишна диктатура'.
    Не става ,брат. Опитал е някой с 'лошо' да налага добри идеи ,надраскал е книжка и в последствие същата е оакана дори повече от последователите й.
    Доста сходно е и с Ницше и неговата философия.

Повече от фен
    Всъщност точно идеите в Християнството са нещо поне до някъде прилично ,но всички 'разяснения' и 'тълкувания' осират цялата идея. Съжалявам ,но както и да го гледам - предадено е на език ,който те оставя с впечатлението ,че си говорим за варварщина и някаква 'всевишна диктатура'.
    Не става ,брат. Опитал е някой с 'лошо' да налага добри идеи ,надраскал е книжка и в последствие същата е оакана дори повече от последователите й.
    Доста сходно е и с Ницше и неговата философия.
    Ами няма нищо общо с Ницше или науката. Не можем да съпоставим истината с лъжата. Не можем да сложим на един кантар Истината и да твърдим че тя Истината всъщност е лъжа само защото на някой така му е хрумнало. Тия които в миналото (средновековието) са опитвали насилствено или чрез инквизиции и терор да наложат своята си вяра няма нищо общо с истинските християни. Истинските християни никога не биха нагрубили или обидили човек,камо ли да посегнат на някой. Истинските християни имат морал и добра душа,за разлика от прикритите демонисти и атеисти в църквата (Католическата) която е налагала своите църковни идеи колкото и да са били абсурдни на тогавашното общество. Еми извинявай ама ако мислиш че един психопат-убиец примерно е също толкова добър и кротък колкото и едно малко детенце значи имаш сериозни психически отклонения за които не мога да ти помогна.

Християнството е единствената универсална и съвършена доктрина,която дава отговор на всичко и всеки. Християнството е най-правилното учение за живота и всичко свързващо ни в този свят. Христовото учение не може да бъде обяснено с думи,то трябва да бъде изживяно и осъзнато. Просто Християнството е единствената религия даваща правилната насока,не че и в другите религии няма полезни и поучителни неща,но там пътят на вярата често се пресича с грешни самозаблуди и противоречащи си с Бог ритуали,които доста често биват тълкувани погрешно. Затова Християнството е най-разпространената религия на света.
    Онанирането (гандалфСтайл) е единствената универсална и съвършена доктрина,която дава отговор на всичко и всеки. - със същата тежест е!
    Im back...

Повече от фен Аватара на choparkopar
    Град
    София
    Има доста интересни неща, за които си струва да се почерпи вдъхновение и опит от дъновистите-хранене, козметика и т.н, но да се вкопчваш в цяло едно учение и да приемаш неща, с които не си съгласен...не е за мен.

Мега фен
    по принцип "бялото братство" е погрешна вяра, защото най-малкото вярват в "кармата" и като цяло в едни погрешни схващания за грехът, така те смесват учението на Исус и библейските Пророци с (макар и малка но значителна част от) източните вярвания които са изцяло греховни/лъжепророчески.

"Ако има човек ухо нека слуша. Ако някой завежда в плен, и той в плен ще отиде; ако някой убива със сабя, и той трябва от сабя да бъде убит(сиреч, това е сатанинският закон на кармата, който (закон) дявола се опитва да наложи на цялата вселена). Тука е нужно търпението и вярата на светиите." Откровение 13:9-10,

"И когато заминаваше, видя един сляпороден човек. И учениците Му Го попитаха казвайки: Учителю, поради чий грях, негов ли, или на родителите му, той се е родил сляп? Исус отговори: Нито поради негов грях, нито на родителите му(т.е. в истинският Бог няма/не съществува такъв грях, сиреч "карма"), но за да се явят в него Божиите дела. Ние трябва да вършим делата на Този, Който Ме е пратил, докле е ден; иде нощ, когато никой не може да работи. Когато съм в света, светлина съм на света. Като рече това, плюна на земята, направи кал с плюнката и намаза с калта очите му; и рече му: Иди, умий се в къпалнята Силоам (което значи Пратен). И тъй, той отиде, уми се, и дойде прогледал." Йоан 9:1-7

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Ми не знам, нямам против.
    Едит: християнство съкс
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен
    верческото/духовното беззаконие не е нещо, което може да бъде видяно с физиеските очи, но по принцип е доста неосезаемо за физическите сетива, така че, въпросът е принципен, а и не става въпрос за поведението гледано от вън - аз не съдя никой, нито осъждам, но това е просто свидетелство назначено за покаяние на онези духовници/вярващи, които вършат верческо/духовно беззаконие - така че предназначението на тези думи, които не са мои но са Истинни думи от Бога, е единствено за Спасение, а не за погибел.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си