Цитирай Първоначално написано от Auriss
Цитирай Първоначално написано от motorangel92
Аз определено съм против "Бялото братство",не за друго,просто нещата,които проповядват ужасно много ме депресират и не оставят желание в мен да живея.Плюс това,сестра ми ходи на едни лекциики на Елеазар Хараш,незнам дали сте го чували и ужасно много се е променила,и то не към по-добро.Чудя се в мен ли е проблема и аз ли възприемам по погрешен начин нещата...но просто неща от сорта на "Тук сме само за да страдаме" и едва ли не да станем монаси,не ми се нравят
Всъщност ,приятелю ,току-що ме убеди да се запозная и с идеите на братството ,и с думите на този Хараш.
И идеята ,която си споменал ,е фундаментална и в Христинянството ,и в Исляма ,и в Будизма ,че дори и във философията на Ницше.
Не ми се изпада в някакви напразни обяснения ,де - който знае - знае ,който не - да се оправя. Сам трябва да осъзнаеш какво ти говоря.
Християнството е единствената универсална и съвършена доктрина,която дава отговор на всичко и всеки. Християнството е най-правилното учение за живота и всичко свързващо ни в този свят. Христовото учение не може да бъде обяснено с думи,то трябва да бъде изживяно и осъзнато. Просто Християнството е единствената религия даваща правилната насока,не че и в другите религии няма полезни и поучителни неща,но там пътят на вярата често се пресича с грешни самозаблуди и противоречащи си с Бог ритуали,които доста често биват тълкувани погрешно. Затова Християнството е най-разпространената религия на света.