.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 20 от общо 20

Боен спорт за начинаещи

Здравей те! От Варна съм и съм на 16 висок 1.85 и тегло 70кг (лошото е , че съм късоглед ) и от много време имам желание да се захвана сериозно да тренирам боен спорт , но все не започвах и сега категорично съм решил да се захвана и с тази работа .Първоначално се бях ориентирал към карате , но нещо не ме грабна , втория ми опит беше в клуб по муай тай , но там момчетата бяха много големи , много далече от нас и това ме спря . И бих помолил някой, който ги разбира нещата да ме ориентира към някой спортен клуб в Варна мислех си за джудо или таекуондо , но най-добре ако може нещо точно и конкретно да ми препоръчате ?

Мега фен Аватара на Chacho
    Джудото е хубаво, макар че и там не са много дребни момците. Може много качества да развие у теб, стига да е добро доджо и да си сериозен. Не ти препоръчвам таекуондо. Не съм чул за добър клуб във Варна, а за ТКД специално трябва да намериш много добри треньори, за да не си затриеш времето в некачествени тренировки. Иначе ръст-килограми не са ти лоши за таекуондо, можеш да подскачаш наляво-надясно и да шамариш отдалече с краката в категорията си, но състезанията не са истинско предизвикателство (много ограничаващ правилник).

Бокс, Киокушин (не знам какво карате си опитвал) също са варианти и предполагам, че има във Варна. Доколкото знам има добра зала по ММА, но не мисля, че си за там все още.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

За ММА съм чувал ,но човек не трябва да се надценява! А относно зали за тренировки по джудо или таекуондо ако може да кажеш точен адрес, тел или някакви други координати ?

Град
    София
    ММА,като за начало не е добре да се започва изведнъж.Лично аз също съм тренирал таекундо и съм малко разочарован...Примерно едно самбо или един кик бокс е много добре като за начало мисля.
    DaughterOftheDevil
    CherryBell13 <3
    icebullet14 <3

Самбото е руския вариант на джудо !

Цитирай Първоначално написано от ram4eto
    Самбото е руския вариант на джудо !
    По-скоро на джу-джицо. А бойното самбо си е ММА и името му си обяснява предназначението - СамБО: Самозащита Без Оръжие. Тренират го руските специални части, доколкото ми е известно и е изключително ефикасно.

Намерих това: http://www.mma-bulgaria.com/clubs/vi...u-karate-varna
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Отивай в "Десант" на ММА, няма от какво да се притесняваш.

Ще може ли да им опъне ръката за armbar там?

Цитирай Първоначално написано от Chacho
    След време...

Супер фен Аватара на firstdiesel
    Град
    село Горно надолнище
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

Повече от фен Аватара на musicinmyveins
    Сигурен ли си,че няма от какво да се притеснява Абе споменахте самбото как стои въпроса с него.Начинаещ проблем ли е да почва самбо?

Супер фен Аватара на firstdiesel
    Град
    село Горно надолнище
    Цитирай Първоначално написано от musicinmyveins
    Сигурен ли си,че няма от какво да се притеснява Абе споменахте самбото как стои въпроса с него.Начинаещ проблем ли е да почва самбо?
    кво толкова ... най-много да му сторят гръбнака на панделка, нищо повече

нали там има треньори няма да го пускат с най-тежката категирия професионалисти, а с някой на неговот ниво...
    8-6-4-2-1-1-1-1-1-9

Повече от фен Аватара на musicinmyveins
    Да бе ясно.От друга гледна точка ми произлиза въпроса.Треньорите да не гледат на тебе "междудругото" като питат тренирал ли си друго и треснеш "Ами НЕ".

Абе ако влезеш в залата сигурно няма да те върнат. Доколкото знам, истинският екшън е в бойното самбо, пък те ще си те научат. Просто е от полза да имаш някакъв бекграунд, да не ти се стовари страйкинг и граплинг наведнъж.

Днеска ходих на тренировка по джудо .Пълно разочарование имаше само двама . Моля ви кажете зала за тренировки по самбо !

Днеска ходих на тренировка по джудо .Пълно разочарование имаше само двама . Моля ви кажете зала за тренировки по самбо !
    Във Варна вече няма.
    Казах ти - отивай в десант на ММА, няма да съжаляваш.

Цитирай Първоначално написано от SolomonIceberg
    Във Варна вече няма.
    Казах ти - отивай в десант на ММА, няма да съжаляваш.
    Бъзиците настрана, наистина там е мястото.

Добре не е четно в толкова голям град да има поне 10 клуба за муай тай и нито един за джудо !

Добре не е четно в толкова голям град да има поне 10 клуба за муай тай и нито един за джудо !
    А ве, казах ти - отивай в Десант.Радка Генчева води там джудо освен всичко.Освен това има и един клуб - Джудо Клуб Варна, виж и там...бахти мързела си...

Цитирай Първоначално написано от SolomonIceberg
    А ве, казах ти - отивай в Десант.Радка Генчева води там джудо освен всичко.Освен това има и един клуб - Джудо Клуб Варна, виж и там...бахти мързела си...
    МЕ ИЗВИНЯВАШ АМА ОТ ЕДИН МЕСЕЦ САМО ТОВА ТЪРСЯ ! ДЖУДО НАМЕРИХ ПО ПЪТЯ КЪМ ВИНИЦА ! НАМЕРИХ СЕГА ТОЗИ ТЕЛ 0899 860444 И МНГО СЪМ ЩАСЛИВ !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си