- Форум
- По малко от всичко
- Информационни технологии
- Просто за да съм сигурен.
Значи искам да попитам дали тази видео карта:
http://www.multirama.bg/product/9900...-1gb-ddr3.html
Ще стане на този motherboard:
http://www.gigabyte.bg/products/page/mb/ga-945plm-s2_10
Поздрави![]()
Първоначално написано от SoAfraid
Да ще стане, но по-добре си земи nVidia GT 430 Gigabyte. Ония ден си я взех аз нея 1GB 125лв. от мултирама и нема оплакване !
Само преди да си я земиш, кажи колко вата ти е захранването, щото трябва да имаш минимум 350вата...
П.П.След покупка, изчисти целия си компютър от до, да няма прашинка и слагай новия компонент ! ИЗтрий рпедишните драйвери на видео картаята /ако има такава/ и инсталирай новите от сайта на nVidia. Дори и да имаш диск по-сигурно ще е от сайта на производителя, защото там се ъпдейтват веднага докато на диска може да са предишна версия драйвери !
Един съвет. Въпреки, че се казвам Атилла и малкото ми име е Ати, мразя марката ATI, по-успешната марка видео карта е nVidia и ти препоръчвам страшно много нея !!!
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
-Учи се от вчера, живей за днес, вярвaй в утре!
ИНТЕРФЕЙС ПАМЕТ:
64 bit
това май не е много много добре
GF на същите пари e 128 битов
http://www.nvidia.com/object/product...gt_220_us.html
Да по-добре е 128 бита. Най-добре е отиваш в магазина мултирама и казваш да ти ги сравнят и да дадат оценката си. Ако кажат ,че nVidia е по-хубава вземай я, ако кажат , че ATI е по-хубава кажи им ,че един приятел от teenforum ми е казал да им предадеш да си еб*т майката![]()
-Щастието е нещо вътрешно, а не външно, затова то не зависи от онова, което имаме, а от това, което сме.
Каква е разликата между 64 битова и 128 и някои ще ми обясни ли как да видя какво ми е захранването?
Разликата ще си я търсиш в чичо гугъл, а за захранването като извадиш компа отзаде му трябва пише 300W,350W,400W и така ако не го пише отвори лявата стена гледайки компа вправо и виж отстрани захранването...
Вземи тая и се кефи на макс:Първоначално написано от Sapunji
http://www.multirama.bg/product/8723...30-oc-1gb.html
И все пак може да не ти тръгне видеокартата,щото motherboard поддържа ддр2 памет,А видеокартата ддр3.
skype dubi95
не го слушай тоя за не савместимоста на рам паметтато по тая логика никои не може да ползва карта с DDR5 памет
![]()
Облякох черни дрехи върху бялата си душа
за да се слея със сивата безмълвна тълпа.
Darkness Is My Fate, but I Have an Angel Heart !!!
Between Darkness and Light I'm ready to Fight !!!
TheDarkAngelOfHope ... comming soon for your last Hope !
Както споменах аз си взех такава превди 4 дена и съм много доволенПървоначално написано от dubi95
![]()
Значи първо знам че ако РАМта ми е ДДР2 това няма нищо общо с памета на видео картата.
Магус отворих кутията и погледнах към захранването имаше окло 5-6 реда с различни числа като МАХ само последния беше с най много - 235
235W ли пише ??? nVidia искат минимум 300W![]()
Тоя с 430-то - яко си прецакан. Още 10 лева и щеше да скочиш на 5670 с ддр5 памет(преди 2 дена на един приятел взехме такава) и е много доволен. Погледни тук за сравнение.
btw. не копувайте от мултирама, тия гадни копелдаци нищо не разбират и всичко надценяват.
Щот на неговата кошница има значение дали ще е 64 или 128 битова...
Вcичките cте едни профеcори ама... Магуc даже не знае за какво cа тея битове, ама повечето е по-добре...
Почна като една аcиcтентка, каквото не знае и я питаме ни казва "Ще cи го видите за домашно..."
Като знаеш защо ти не му обясниш ?Първоначално написано от GregoryHouse
Шината осъществява връзката между дънната платка и самата видеокарта...
Не се хаби бе брат. Имаме гуугъл. Утре слагам линк към гуугъл и затварям раздела. Добре, че беше магуса да ми даде този невероятен съвет.
Шината е важна, но не от най-важното. За този приятел преди 5670-то имаше 9600GT, направихме тестове и се оказа с около 38 процента пъ-бърза новата, а е със 128 битова шина, за сравнение 9600 има 256 битова. Зависи също от процеса на изработка, самия видеочип, трансфер рейтовете и др.
Като много знаем, аре кажи ми най-добрия процесор за 8 битов компютър или какво е реален режим,или кой е първият процесор за компютри с 16 битова шина? Знам си материала 8 клас съм ги учил в училище. Какво е MHz или GHz... Освен честотите на процесора от значение за бързината са му още кое ?Първоначално написано от GregoryHouse
Intel 8088Първоначално написано от NailGunAssasin
Ми да ама все пак да си кажем, че е интелПървоначално написано от NailGunAssasin
П.П. Абе ти в необукс не ти ли дават по 0.001 на клик. В Онбукс дават по 0.01![]()