.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 24 от общо 24

Тема за по-големите

Към всички завършили средното си образование:
    1) Къде кандидатствахте?
    2) Къде ви приеха?
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте?
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това?
    5) На квартира ли ще сте или на общежитие?
    Освен да отговорите на тези въпроси всеки може да изкаже впечатления и да направи коментар за това какви очаква да са студентските му години, какъв очаква да стане, за какво мечтае от тук на сетне

Към бъдещите кандидат-студенти:
    1) Какво искате да кандидатствате?
    2) Ще ходите ли на уроци, за да се подготвите по-добре?
    3) Защо избрахте точно това?

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София

Re: Тема за по-големите

Цитирай Първоначално написано от truly
    1) Къде кандидатствахте? Молекулярна биология в СУ.
    2) Къде ви приеха? Молекулярна биология в СУ. Първо желание ми беше.
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте? С матура. С нея ми беше по-висок бала.
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това? Детската ми мечта беше да стана агент на ФБР. Но това ми беше мечтата от почти 2 години, още от 11 клас. Избрах това, защото съм си маниачка на тема биология в почти всеки нейн аспект.
    5) На квартира ли ще сте или на общежитие? В нас си. Аз съм от София.
    Освен да отговорите на тези въпроси всеки може да изкаже впечатления и да направи коментар за това какви очаква да са студентските му години, какъв очаква да стане, за какво мечтае от тук на сетне
    А относно студентските ми години... ами просто нямам търпение. Дано октомври дойде по-скоро.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

ее браво на теб =D>
    много е хубаво когато те приемат по първо желание
    а от кога започвате годината в су и къде ще се събирате тогава

Мега фен Аватара на SisiStrange
    Град
    София
    ее браво на теб =D>
    много е хубаво когато те приемат по първо желание
    а от кога започвате годината в су и къде ще се събирате тогава
    Октомври започваме, а не знам къде е събирането. Сигурно в Ректората и после по факултети.
    Lasiodora striatipes
    Grammostola rosea
    Cyclosternum fasciatum
    Brachypelma emilia
    Acanthoscurria geniculata
    Радослав

Мега фен Аватара на marin4itu
    Град
    Варна/Русе

[quote="truly"]Към всички завършили средното си образование:
    1) Къде кандидатствахте? Русенски университет "Ангел Кънчев"
    2) Къде ви приеха? Русенски университет "Ангел Кънчев"
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте? С матура
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това? Детската ми мечта е да бъда маникюристка, вече имам и такъв завършен курс и съвсем скоро ще я осъществя. Иначе съм приета със специалност Предучилищна и начална училищна педагогика, е не ми е детската мечта, но наистина смятам, че ще ми е интересно, защото дори да не я работя, специалността ще ми помогне един ден с отглеждането на моите деца.
    5) На квартира ли ще сте или на общежитие? Нито едно от двете. Ще живея с приятеля ми.
    Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..

Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
    Изключения: недочувам, недовиждам..

Мега фен Аватара на Blab

ох, и аз ще отговоря, да се почувствам малко по-млада:Д
    1) Къде кандидатствахте? - в СУ и НАТФИЗ
    2) Къде ви приеха? - на второто място
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте? - изпити
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това? - не, това ми е юношеската мечта. като дете исках да бъда китаристка в рок банда, по-късно се запалих по модата, скицирах и шиех като луда. след това, в съзнателните си години обмислях медицина и архитектура, първото заради интереса си към биологията, второто, за да си използвам математиката и рисуването, но се отказах навреме)). ИТ ги отписах също, макар още да ме бива:Д

та, на въпроса, да, това е едно от нещата, с които искам да се занимавам, едно от малкото, за които има специалност във ВУЗ.;
    5) На квартира ли ще сте или на общежитие?
    вкъщи съм си, 'баси:Д
    впечатленията ми са смесени. аз се чувствам добре за себе си. погнусена съм, обаче, от масата човеци в редиците, на всякакви етажи и възраст, но положително има приятни (и полезни:Д) неща и хубави хора измежду плевела. студентските ми години са зрели години, достатъчно бурен пубертет изкарах, сега съм доста по-уравновесена и наясно със себе си, желанията, възможностите, хоризонтите си.
    очаквам, или по-скоро се надявам, да съумея да се съхраня, предвид и въпреки атмосферата и топоса, който обитавам. това е най-важното, да не се предам на играта!
    мечтая да оползотворя оставащите ми години в университета и средите, показвайки изкуството си на точните хора и проправяйки си път към сцената и театъра изобщо. това е - скромно, но от сърце.:Д

1) Какво искате да кандидатствате? НАТФИЗ, Начална Педагогика, Българска филология
    2) Ще ходите ли на уроци, за да се подготвите по-добре? Да ще ходя
    3) Защо избрахте точно това? Голямата ми мечта е винаги е била да се занимавам с литература и т.н. За НАТФИЗ ми трябва много литература, за педагогиката и филологията също ми трябва много литература.

Приятелите слушат, това което казваш. Най-добрите приятели слушат това, което не казваш

Цитирай Първоначално написано от vavi13
    1) Какво искате да кандидатствате? НАТФИЗ, Начална Педагогика, Българска филология
    2) Ще ходите ли на уроци, за да се подготвите по-добре? Да ще ходя
    3) Защо избрахте точно това? Голямата ми мечта е винаги е била да се занимавам с литература и т.н. За НАТФИЗ ми трябва много литература, за педагогиката и филологията също ми трябва много литература.
    а кога ще кандидатстваш (коя година)

1) ТУ Варна
    2) ТУ Варна
    3) Да с матура
    4) Еми .. вече не си спомням каква беше, но искам да се занимава с компютри ...
    5) Квартира
    Очаквам студентските години с нетърпение ! Смятам че няма да ми е чак толкова трудно, колкото всички го описват ...

Повече от фен

1) Къде кандидатствахте? МУ Пловдив
    2) Къде ви приеха? МУ Пловдив
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте? два изпита
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това? Това ми е мечтата и единствената професия, която си представям да практикувам.
    5) На квартира ли ще сте или на общежитие? Нито едно. При приятеля си ще живея
    Две хубави очи. Душата на дете в две хубави очи-музика, лъчи. Не искат и не обещават те...

Мега фен Аватара на Chacho
    1) Къде кандидатствахте? - СУ
    2) Къде ви приеха? - СУ
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте? - С изпит
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това?

Като малък планувах съвсем други неща, но винаги ми беше интересно, аджеба, как са направили Супер Марио. В гимназията вече добих представа, какво горе-долу представлява информатиката и след малко промени в желанията реших, че не е късно да отпиша математиката и мога да се захвана с това. Подготвих се, влязох и не съжалявам - на този етап отговаря на очакванията ми.

5) На квартира ли ще сте или на общежитие? - Общежитие. И миналата година бях, и тази година възнамерявам да съм.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Мега фен Аватара на therichbitch
    Град
    Sofia

1) Къде кандидатствахте?- в СУ, в УНСС, в Хайделберг
    2) Къде ви приеха?- и в трите, предпочетох СУ
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте?- за СУ и УНСС с изпити, за Германия- с немска диплома+немски матури
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това?- Чак детска мечта- не, но още от 6-7и клас бях достатъчно ориентирана
    5) На квартира ли ще сте или на общежитие?- от Сф съм

1) Къде кандидатствахте? - ТУ Дармщат, РВТХ Аахен
    2) Къде ви приеха? - И в двата. Избрах ТУ Дармщат.
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте? - Матура и тест ДАФ
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това? - Детска чак не, ама винаги съм искал да уча в чужбина и като влязох с немски 8 клас в гимназията, знаех че ще е Германия.
    5) На квартира ли ще сте или на общежитие?- Общежитие от университета.
    Тук студентските години са скучни, няма такива купони като в бг, но пък за сметка на това се срещаш с хора от целия свят и почти всеки ден се сблъскваш със съвсем нови неща (поне в началото). Специално в нашия град от към реализация в научната област нямам никакви притеснения, защото града е бъкан (буквално) с най-различни институти и научни организации, които търсят студенти непрекъснато, дори можеш да започнеш от 3 семестър да бачкаш, като научен работник ако ти излезе късмета. Сега целта ми е да завърша бакалавъра за 5 години някъде и да специализирам микро и нанотехнологии и после магистратурата засега съм решил също да е в тази област, но нищо не се знае.

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..

1) Къде кандидатствахте? В МУ-София и МУ-Варна
    2) Къде ви приеха? МУ-Варна
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте? Чрез изпити
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това? Детската ми мечта беше да стана адвокат.. боже това никога няма да стане. Иначе това, което ще уча сега го знам от преди 3 години, глвната причина, е че ми е интересно, искам го.
    5) На квартира ли ще сте или на общежитие? На общежитие, евентуално.

Ами не очаквам студентски живот да е прелестен, защото много ще се разочаровам ако очаквам всичко да е розово едва ли не. Каквото стане..
    Вафла..

Кандидатствах само в НБУ и ме приеха специалност "Психология" на първо желание, първо класиране. Държах ТОП, а в балообразуването учасват и матурите. Психологията не ми е детска мечта (като дете мечтаех за много и най-различни неща), но пък това е желанието ми от 2 години насам. Още не съм решила дали ще живея в родния си град и ще ходя само за по-важните лекции и за изпитите, или пък ще си вземем квартира под наем с приятеля ми и ще бъдем малко в София, малко в родния ни град. Планувам и да работя, а пък "студентският живот" изобщо не ме вълнува. Подобно на Блаб, аз също се налудувах през пубертета.
    Радвай се на този миг. Този миг е твоят живот.

1) Къде кандидатствахте? - УНСС и ЮЗУ
    2) Къде ви приеха? - УНСС и ЮЗУ
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте? - Изпити
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това? - Това е пътят по който трябва да мина за да постигна детската си мечта
    5) На квартира ли ще сте или на общежитие? - Квартира
    Жена с пари е като луд с картечница.....

Град
    Bulgaria
    1) Какво искате да кандидатствате? - Много бих искала да кандидатствам ветеринарна медицина в Стара Загора. Като разбрах, че вече се влиза само с матура биология, още повече искам. Но проблемът ми е, че съм от друг град и не знам дали ще мога да се справям финансово.
    2) Ще ходите ли на уроци, за да се подготвите по-добре? - Не, защото успехът ми е висок. И ако кандидатствам вет. медицина І желание, предполагам, че ще ме приемат.
    3) Защо избрахте точно това? - Това е детската ми мечта. Но ако не кандидаствам там, най-вероятно ще е в Русенския мед. сестра или акушерка или начална педагогика с чужд език.

Ако някой има някакъв съвет или просто мнение - ще съм благодарна на всичко

1) Къде кандидатствахте? - РУ "Ангел Кънчев" и ВИНС-Варна
    2) Къде ви приеха? - И в двете, записах се в Русе.
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте? - С матурата бала ми беше по-висок.
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това? - Детската ми мечта беше да стана учителка. Много време се колебаех какво да уча. Минах през психология, туризъм, мениджмънт и в крайна сметка се спрях на новооткритата в РУ специалност Европеистика и глобалистика с обучение на английски език. Надявам се да не остана разочарована, за сега съм положително настроена.
    5) На квартира ли ще сте или на общежитие? - Вкъщи. От Русе съм си.

П.С. Знам, че вероятността е изключително малка да намеря някой тук, но все пак - издирвам си бъдещите колеги. Ако има някой, да пише.

Мега фен Аватара на Chacho
    Цитирай Първоначално написано от polina17
    1) Какво искате да кандидатствате? - Много бих искала да кандидатствам ветеринарна медицина в Стара Загора. Като разбрах, че вече се влиза само с матура биология, още повече искам. Но проблемът ми е, че съм от друг град и не знам дали ще мога да се справям финансово.
    2) Ще ходите ли на уроци, за да се подготвите по-добре? - Не, защото успехът ми е висок. И ако кандидатствам вет. медицина І желание, предполагам, че ще ме приемат.
    3) Защо избрахте точно това? - Това е детската ми мечта. Но ако не кандидаствам там, най-вероятно ще е в Русенския мед. сестра или акушерка или начална педагогика с чужд език.

Да не разчиташ на училищния успех и да се готвиш сериозно. Демек много извънкласна работа - дали на уроци или самостоятелно си е твой избор.
    Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.

Супер фен Аватара на sladkalady

[quote="truly"]Към всички завършили средното си образование:
    1) Къде кандидатствахте?- МУ Варна
    2) Къде ви приеха?МУ Варна ,специалност Фармация,Първо желание
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте?С Изпит
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това?Не ми беше детската мечта..Преди 3 години реших,че искам да се занимавам с фармация.
    5) На квартира ли ще сте или на общежитие? Ще живея с приятеля ми

Мега фен Аватара на mrtn
    Град
    В галактическото пространство..

[quote="sladkalady"]
    1) Къде кандидатствахте?- МУ Варна
    2) Къде ви приеха?МУ Варна ,специалност Фармация,Първо желание
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте?С Изпит
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това?Не ми беше детската мечта..Преди 3 години реших,че искам да се занимавам с фармация.
    5) На квартира ли ще сте или на общежитие? Ще живея с приятеля ми
    хехехе, здравей колега..
    Вафла..

Мега фен Аватара на Petrow
    Град
    Барселона

1) Къде кандидатствахте? - ВТУ
    2) Къде ви приеха? ВТУ - Комютърни науки
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте? матура
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това? Не,но просто се вижда че компютрите въртят света,а й изглежда интересно
    5) На квартира ли ще сте или на общежитие? Квартира

Град
    Bulgaria
    Цитирай Първоначално написано от Chacho
    Цитирай Първоначално написано от polina17

Да не разчиташ на училищния успех и да се готвиш сериозно. Демек много извънкласна работа - дали на уроци или самостоятелно си е твой избор.
    Ако мислиш, че няма да се готвя - не е така! Ще уча много сериозно, за да изкарам 6.00 на матурата по биология и поне 5.70 на тази по БЕЛ. За биологията - на пробните в 11 клас на 2 пъти изкарах 6.00, но все пак естествено, че зависи каква ще се падне - някои години са по-трудни

Мега фен Аватара на mimsssssss
    Град
    у нас...
    Хубава темичка

1) Къде кандидатствахте? - в Благоевград, в Югозападният университет
    2) Къде ви приеха? - там, никъде другаде не съм пускала нищо, исках единствено и само психология - задочно
    3) Чрез матурата или с изпит влязохте? - матурата ми по бел беше 5,70 и си рекох, че е малка и за това ходих на 2 изпита (предварителен и редовен), обаче накрая като си смятах баловете, оценките излезнаха що годе еднакви, някви дребни разлики
    4) Това ли ви беше детската мечта и ако не каква беше тя и защо избрахте да учите именно това? - детска не... като малка исках да бъда четец , да чета по цял ден и да разказвам книгите и да ми плащат, ама нещо се отказах после хаха, иначе от 14 годишна искам да стана психолог и професията ме влече
    5) На квартира ли ще сте или на общежитие? - на квартира, задочници не взимат в общежитията...
    Освен да отговорите на тези въпроси всеки може да изкаже впечатления и да направи коментар за това какви очаква да са студентските му години, какъв очаква да стане, за какво мечтае от тук на сетне :
    Чесно казано ми идва малко в множко това пътуване от Солун до Благоевград за изпити и лекции, обаче като се замисля точно такъв живот съм искала. Не исках да живея в България, обичам да пътувам... абе мечтите ми стават реалност. Вярно, трудно ми е, виждам зор с всичко, ама все пак насладата от успеха май е по - голяма.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си