.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 25
    Град
    Пловдив

най-добрият ми приятел ме харесва

Здравейте! Чесно да си кажа АЗ нямам приятелКИ, а само приятеЛИ, защото смятам, че момчетата са много по-добри приятели... Та да се върна към въпроса си. Наскоро разбрах, че най-добрият ми приятел (почти брат) е влюбен в мен... Незнам как точно да му кажа, че немога да отвърна на тази негова любов, защото изпитвам само приятелска обич към него... Попринцип съм искрен човек, но в случая немога. Имам чувството, че ще го нараня по какъвто и начин да му го кажа.

амии имала съм такава ситуацияя.. но му обясних, че не искам да рискувам приятелството ни.. беше голям филм де.. ии след време отшумя, а наистина ме харесваше..

Голям фен Аватара на JuStElly
    Ами не му го казвай.Ако той не те попита и не нахалства просто се направи, че всичко е нормално.Не мисля, че има начин да не го нараниш,но ако ти е истински приятел ще го преглътне и ще си продължите както преди .. е няма да е същото, но все пак по - добре от нищо.

Голям фен Аватара на magita
    Мда... много кофти ситуация, ама според мен не е чак пък влюбен. Може би е увлечение, което трае малко по-дълго, но както каза преди мен, ако сте си толкова близки приятели, ще си останете независимо от чувствата на единия. По мое скромно мнение, след известно време ще отшумят.
    No driving, no sleeping
    Live it up like it's the weekend
    When the DJ play the right song
    Gon' drink, gon' party all night long...
    Party all day, party all night
    Say you wanna party
    Let's party alright

Супер фен Аватара на Bender
    Град
    Варна
    не е възможно силно приятелство между момче и момиче без да бъдат намесени по някое време чувства от 1та страна ..

Мега фен Аватара на SmilezZz
    Град
    Русе
    Засега се дръж,че нищо не знаеш. Докато не ти го каже той.
    А тогава вече му обясняваш,че не искаш да си загубите
    приятелството.
    Пък и в такъв момент,каквото и да му кажеш - той ще бъде
    наранен.
    Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
    но само ти избираш кой да остане ♥

Мега фен
    Толкоз ли е грозен че не щеш да му пуснеш ?

Емииии...И аз бях влюбен в най-добрата си приятелка...казах й, а тя ми отвърна, че не чувства същото към мен...и сега дори сме още по-добри приятели...забравихме, че някога съм казал това и продължихме напред... :P
    Мога да не ти говоря вече,мога да те гледам отдалече, мога името ти да не изричам,но знай, че винаги ще те обичам !

Повече от фен Аватара на peace95
    Цитирай Първоначално написано от Bender
    не е възможно силно приятелство между момче и момиче без да бъдат намесени по някое време чувства от 1та страна ..
    пълни глупости
    Усмихвайте се ! : )))
    ~

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от littleW
    амии имала съм такава ситуацияя.. но му обясних, че не искам да рискувам приятелството ни.. беше голям филм де.. ии след време отшумя, а наистина ме харесваше..
    Аз НЕ виждам проблем.
    Точно от приятелствата между момчета и момичета се получават най-здравите връзки.

Голям фен Аватара на jeezloxxy
    Цитирай Първоначално написано от VaMpiRKaTaaa
    Цитирай Първоначално написано от littleW
    Аз НЕ виждам проблем.
    Точно от приятелствата между момчета и момичета се получават най-здравите връзки.
    Връзките започват и свършват,но по този начин можеш да сложиш край на едно добро приятелство.
    Моят съвет- кажи му го ясно и точно, че не изпитваш нищо към него.Ще му мине,сигурен съм.Може дори малко да се отчужди,защото ще има да си изяснява някои неща,но...
    Не съсипвай приятелството.

Аз пък ще ви кажа, че истинско приятелство между момиче и момче, без да има чувства поне от едната страна НЯМА! Не знам защо се обяснявате толкова..

Голям фен Аватара на alice13
    както казаха по горе кажи му че не искаш да рискуваш приятелството ви

Супер фен Аватара на onestar
    Град
    На границата между живота и смъртта
    Цитирай Първоначално написано от peace95
    Цитирай Първоначално написано от Bender
    пълни глупости
    Въобще не са глупости. Истина е, че при едно приятелство между момче и момиче настъпва момент, в който от едната страна се появяват чувства.
    (Има и случаи, в които чувствата са споделени, което не е проблем, по принцип).

Казваш му точно, кратко и ясно в очите, че гледаш на него чисто приятелски. Другите начини ми се виждат малко... замазващи (нещо думичката май ми бяга)

For you
    Skillet - Never Surrender
    I miss you...

"Когато бях 5-годишен майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище ме попитаха какъв искам да стана, като порасна, написах "щастлив". Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че те не разбират живота"... Джон Ленън

Повече от фен Аватара на autumn666
    Според мен е най-добре да му го кажеш директно... Естествено, кажи му го по такъв начин, че да не го нараниш, но без да си измисляш някакви оправдания. "Съжелявам, но те харесвам само като приятел", нещо такова
    И мен най-добрия ми приятел ме харесва, вече повече от една година..
    В началото просто се опита да ми го намекне, но му казах, че в момента нищо не може да стане, защото харесвам друг. И го попитах дали все пак иска да си останем най-добри приятели, защото много държа на него.
    Точно тогава тръгнах и със сегашния ми приятел...
    Стана му кофти, но нито остана "тежко наранен", нито започна да ме отбягва, просто с времето свикнахме. А аз се опитвам да се държа по-мило от всякога с него, за да не се чувства пренебрегнат и т.н... Той дори много често излиза заедно с мен и гаджето ми...
    Казва ми, че още не ме е забравил, и дори да знае, че нищо няма да стане, просто не иска засега да си търси друга.

Повече от фен Аватара на Taam
    Да, ще го нараниш независимо по какъв начин му го кажеш, но това не ти е най-големия проблем. Самото казване и изясняване на различните желания нищо няма да промени. Тоест - него ще си го боли във всеки един ден, в който събуди със съзнанието,че ти никога няма да му отвърнеш.И това не можеш да го промениш, ако ще да му откажеш по най-деликатния начин ,на подсъзнателно ниво или го оставиш сам да се досети.
    Но се свиква. Ако е умен, ще осъзне колко по-добре е да сте само приятели и да не си усложнявате положението и постепенно ще си намери друга. Това ти е най-добрия сценарий.
    Виж, ако не се откаже и реши да драматизира, тогава си в чушките отвсякъде и имаш пълното ми съчувствие... Тогава го губиш напълно и е много тежко, защото изолираш част от себе си.
    От тогава през зимата всички зайци са бели.

// http://thetamplace.blogspot.com/ //

Значи ще ти го кажа директно....няма как да му го кажеш без да го нараниш и без после да се чувствате неловко и неудобно. Ще ти кажа аз какво правя като не претендирам, че е правилно решение - просто се правя, че не забелязвам въпреки всички очевидни неща като мисля,че така спестявам неудобството и на двамата. Все пак, ако мога да си позволя един съвет,щом си убедена, че нямаш никакви чувства от този сорт към него, се опитай ясно да поставиш граници и да демонстрираш, че отношенията ви са чисто приятелски и само толкова. В простивен случай ще изпаднеш като мен в невероятно неприятната ситуация да се опитваш да го накараш да се чувства добре и да изпадаш в безкрайни обяснения относно всички момчета, с които говориш въобще и да ти се търси сметка за всичко... уверявам те не е приятно,а веднъж допуснеш ли го вече е много трудно да се оправи без да си го кажете директно в очите... и успех на твоя човек може и бързо да му мине

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Много ми "харесват" подобни индивиди с ограничено мислене като теб авторке.

Подобна възможност не се дава често... глупаво е да я изпускаш. Заблудата че не можеш/не искаш/няма как да отвърнеш е само оправдание за нещо друго. Наистина - какво ти пречи? Щом ти е като брат, ебати, значи няма никакви проблеми познаваш го достатъчно добре.

Мога да пиша още чаршафи, но не мисля че има смисъл...

Аз съм ЗА да се оттърсиш от филма, в който си се вкарала. Най-здравите връзки е получават по подобен начин. А с приятелството ви вече е свършено така или иначе.

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

Почти като брат, глупости...просто не си го виждала в другата му светлина. Като не си, защо бързаш да режеш момчето? По-добре се опитай да погледнеш на него като нещо повече, няма какво толкова да губиш.

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от JuStElly
    Ами не му го казвай.Ако той не те попита и не нахалства просто се направи, че всичко е нормално.Не мисля, че има начин да не го нараниш,но ако ти е истински приятел ще го преглътне и ще си продължите както преди .. е няма да е същото, но все пак по - добре от нищо.
    Така постъпих и аз и нещата са абсолютно същите, ако не и по-добри, от преди.

Изобщо не е вярно, че приятелството е дотук. Стига и двамата (особено ти) да постъпите като зрели хора, всичко е наред. Личен опит.

Мега фен Аватара на valdesbg
    Град
    В мислите на хората
    Инче, трябва ли да обяснявам кога и как изчезва едно приятелство и защо не правиш секс със само приятелите ти?

Приятелство(истинско) между момче имомиче, може да има само след като са били във връзка. В противен случай поне единия тайничко си мечтае да омачка чаршафите с другия Което се сещаш че не е част от дефиницията на приятелство а по скоро на нещо друго

Това че не си казва, не значи че не е така. Пак от личен опит

"It's one of the great tragedies of life — something always changes."
    Dr. Gregory House

anonymous708973
    Guest
    Въобще не се обръщай към мен.

Аз казах това, което имах да казвам. При мен се получи. При други също се получава.

Мега фен Аватара на tuzaro
    Град
    hate city plovdiv, майна
    ся щом не изпитваш чувства му кажи, и направо дай да си уредим нещо среща да се видим
    Локо Пловдив и тесни пичkи майна.

аз щИ кажа за пореден път, че според мен истинското приятелство по-скоро предизвиква секс, отколкото да го отрича.
    REGGAE BOOM <3

Цитирай Първоначално написано от Adda
    Аз пък ще ви кажа, че истинско приятелство между момиче и момче, без да има чувства поне от едната страна НЯМА! Не знам защо се обяснявате толкова..
    Точно или го отрежи или го допусни, а и не може да не го нараниш ако не го харесваш и ти.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си