- Форум
- По малко от всичко
- Лично творчество
- Olympus SP-600 UZ
Здравейте, наскоро си взех този фотоапарат и засега съм доста доволен от това, как се представя. Но имам няколко въпроса и ще съм много доволен, ако някой ми помогне. Видях, че фотоапаратът поддържа опция за нощни снимки, както и снимки на заря. Но всеки път, когато се опитам да направя такива снимки, излизат размазани. Казаха ми да си взема статив, но аз снимах, поставил апарата върху неподвижна повърхност, и затова не мисля, че стативът ще реши проблема. Можете ли да ми помогнете?
Освен това, ако някой има същия фотоапарат, ще съм му много благодарен, ако сподели снимки, които е правил, или пък сподели, ако използва по-специфични настройки. Благодаря предварително!
П.П. Колебаех се къде да сложа темата - в "Информационни технологии" или тук, но видях че тук се обсъжда фотография.
сложи го в информационни технологии - там са умниците хД
sometimes we![]()
to hide![]()
sometimes we![]()
to hide
Аз имах такъв,но го продадох.На режима за фойерверки и нощни снимки няма как да стане неразмазано.Или поне аз не открих начин.Просто при тези режими е забавена скоростта на затвора и ,ако снимаш движещи обекти като фойерверки резултатът е-размазани светли линии. Много пъти съм пробвала и с всички режими и не се получаваше,но ако успееш да откриеш начин браво!![]()
http://www.teenproblem.net/f/viewtop...light=#9156262 - Продавам бална рокля
имам подобен, 800UZ![]()
нощните снимки не стават особено добре, не знам начин ;х
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
И моя е такъв. При мен зарята става по същия начин, а и изобщо като снимам вечер не стават хубави снимки.Първоначално написано от BrainlessROCKBABY
амм, какво да искаме повече от една полу-сапунеркаПървоначално написано от Flaaffy
![]()
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Т'ва си е сапунерче, не очаквай много от него. И т'ва, че са изброени двеста екстри е само за украса. Единствено ISO-то ти променя до известна степен снимката и настройката за по-тъмно и по-светло, другото е нищо.
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Как ще си снимал само това с тоя апарат?![]()
Това съм го снимала на режима за фойрверките. Не мисля, че е чак толкова зле? Не съм преработвала снимката въобще. Трябва ръката ти да свикне до такава степен с тежестта и формата му, че да не помръдва. След година и малко - моята вече е "статив".
Иначе съм си доволна от апаратчето, въпреки, че вече ме ограничава и на теория знам повече за фотографията отколкото мога да приложа на практика точно с него. Ето още няколко снимки:
![]()
Второто. Да не ми се обидиш сега.Първоначално написано от spas4ovoto
Не целя да те засегна, просто апаратчето може доста повече и ще го разбереш скоро ако опитваш.
Не се обижда, но не знам как ще се подобри качеството с опитване. Откакто съм си го взел, опитвам нощните снимки, но нещо не се получават. Пък и той сезонът свършва и Албена скоро ще загасят светлините, така че по-добри резултати - догодина.Първоначално написано от XTREMEFREERIDE