Стъпка по стъпка: какво правите, колко пъти седмично и какви продукти ползвате.
![]()
"Най-голямото ми богатство е дълбокият покой, където се стремя,израствам и печеля онова, което светът не може да ми отнеме с огън и меч."- Гьоте
"Scio me nihil scire" - Сократ
По принцип ходя на педикюр и маникюр, че не ми се занимава.
Иначе тази статия описва цялата процедура:
http://krasota.rozali.com/tialo/p7826.html
Когато си го правя сама обаче, не винаги се лакирам с цветен лак.
Майка ми ходи, за да види какво представлява и си го прави сама вкъщи, защото каза, че не е нищо особено по салоните. Научи и мен.
1. Изтривам лака.
2. Накисвам крачетата за 10-15 минути в топла вода, направо гореща, със соли за вана. Можеш да прибавиш някакво масло/лимон етц.
3. С едно остричко нещо махам останалия лак, който не съм успяла първоначално. Избутвам кожичките и режа ноктите.
4. Изваждам крачетата, подсушавам ги леко и ги стържа с пилата за пети. Става много по-добре отколкото на мокри крака.
5. Слагам ги вътре за още малко, пак ги вадя, пак си подсушавам леко и слагам пилинг. Търкам доволно много.
6. Изплаквам ги.
7. Мажа с крем и изчаквам 20-30 минути.
8. Изтривам крема от ноктите и се лакирам.
В статията пише за разделители за пръсти - От къде мога да си купя такива, че аз много се цапам като се лакирам, колко струват И може ли да се заместят с нещо друго ?
Благодаря..
Американски форум - Питаш и ти отговарят
Руски форум - Питаш и теб те питат
Български форум - Питаш и ти обясняват колко си тъп
Оле, никога не съм ползвала.
Можеш да ги купиш от козметичен магазин или да си ги поръчаш от Орефлейм/Ейвън.
Вкъщи имам поне 3 чифта, обаче... всичките ги правят много широки и направо ти разпарчетосват пръстите - боли, защото ги държат много разширени.
Взимаш тоалетна хартия/салфетки, правиш си тампончета (както когато ти тече кръв от носа) и си ги слагаш между пръстите. Евтино и по-удобно![]()
Полезна темичка , добри коментари, ама това разделителите за пръсти са нещо супер тъпо! Първо адски ти разчекват пръстите и ако са меки се смачкват супер бързо! Аз лъчно предпочитам да пложа малко навит памук между пръстите,по-удобно е!
maDamn
PinkPan7her, какъв пилинг използваш?![]()
“The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
... I`m fighting a holy war in the mental! ...
И на Avon има пилинги. Аз като цяло много харесвам козметиката за крака на Avon.
Иначе Пантерката прави всичко, което и една маникюристка би направила, освен изрязването на мазоли с кюрета, което аз не го препоръчвам в домашни условия, защото могат да станат големи бели!
Усмихвай се.. Това кара хората да се чудят какво мислиш..
Частицата "НЕ" се пише отделно от глаголите! Пример: не знам, не мога..
Изключения: недочувам, недовиждам..
За пилингите за крака - ползвам на ейвън , от фуут серията , имам една синя чантичка, която ми беше подарък с още рандом неща за крака от там.
Тъкмо се налакирах сега , легена с вода още ми е до леглото ;д
Инак, схемата на пантерката е идеална.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Eй тозиПървоначално написано от Exothermic
Абсолютно всеки става, просто гледай да е с по-едри частици, да не вземеш някакъв за лице.![]()
Благодаря.Първоначално написано от PinkPan7her
![]()
“The Wu ist the way, The Tang is the slang, The Clan is the fammily”
... I`m fighting a holy war in the mental! ...