Цитирай Първоначално написано от gofeto917
Няма такова нещо, аз тук уча в така да го наречем елитен технически университет, макар че тук разликата почти не се усеща, та университета ми е в организацията ТУ9 бля бля и други такива елитни неща уж, пък приемат с диплома, немски сертификат и матура, и във ФРанкфурт е така, и в Нордрейн-Вестфален е така, и в Баден-Вютемберг е така и в Рейнланд-Пфалц е така и в Байерн е така, единствената разлика е, че някой унита искат дипломата да ти мине през уни-асист, което ти е 50 евро отгоре, за да ти легализират дипломата и да видят, че не е фалшива.
[b]
Благодаря ти мн. , че се включи в темата.

П.П

Оценката от дипломата ти каква беше? -5,59
От 8 до 12 клас ли се взимат оценките или как? Зависи от училището, в което учиш, аз бях в езикова и се взимаше оценкатите по немски от 9 до 12 клас, оценката по руски от 9 до 12 клас, оценката по БГ от 9 до 12 клас, и оценката по някакъв зип по история взимаше, от 10 клас до 12 цялата диплома май (вече не си спомням много добре, но системата беше сложна и тъпа )
И също така.. тези повишителни, приравнителни или как им се викаше.. за кой клас можеш да си повишиш оценката? Само за 1 ли.. ? .. Понеже на мен 10 клас оценката не ми е много добра.. и искам да я повиша .. - Можеш за всеки, ама не те съветвам да го правиш, изпитната комисия понякога се ебават с теб и каквото си изкараш, това си остава. Може и да е по-ниска.

П.П2

Ако изкарам добри оценки на матура и взема DAF с висок резултат, въобще ще я гледат ли толкова много дипломата след 12 клас или..
че се притеснявам, че няма да се получи много висока оценка.. - Тук приемат с диплома 4,50 и нагоре, както и с 4 четворки на ДАФ и нагоре, сега има специалности, които са с ограничен брой места и при тях би имал/а евентуално проблем, но се гледа повече дипломата от ДАФ да знаеш, матурите също повишават оценката доста, но като цяло ако дипломата ти е над 5 примерно 5,30 някъде, не виждам да имаш проблем да влезеш в 85% от университетите с 85% от специалностие(евентуално с медицината можеш да имаш проблем да влезеш) дори и право приемат тук с 4 4ки. Важен съвет от мен, който доста често казвам и който често са ми казвали преди да замина за Германия. Лесно се влиза трудно се излиза и е 100% вярно. Ако имаш още питания ще отговарям ако знам отговора