- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата vol.2
На глис от жълтата серия.
Иначе в момента съм си намазала корените само с тривитаминол и след 1 час ще отмия.
ами маслата придават блясък,оцета(ябълков най-добре,но още по-добре домашенПървоначално написано от sunshine01
) и лимона...на мен много добре ми действа,когато си намажа цялата коса с зехтин.. има мн хубав блясък
ето няколко,които ти изкарах от нета
:
МАСКИ ЗА БЛЯСЪК
(1) 2 суп. Л. мед, разбъркани със сока от един лимон до хомогенна смес, се нанасят на суха коса с помощта на гребен. - дават го да стои 10 мин. и да се отмие,но според мен трябва да стоиш най-малко 30 мин. (можеш да си обливаш косата с коприва.. тя придава блясък и заздравява)
(2) Маска за възвръщане блясъка на косата
Изцедено кисело мляко или заквасена сметана се смесват с пасирани плодове по избор. Получената каша се разнася по цялата коса и се оставя за около 30 минути. След това се измива само с вода и един жълтък, без никакъв шампоан.
(3)
Сока на 2 лимона се смесва с 1 с. л. масло от пшенични кълнове. Втрива се в корените и по дължината. След 20-30 мин. се измивате и накрая изплаквате косата си с подкиселена вода с 2 с. л. лим. сок
(4) Маска за блясък
1 ампула или 1 лъжичка бадемово маслo, 1 с. л. сок от лимон или оцет (за предпочитане ябълков), 1 с. л. алкохол без значение какъв (ракия, водка, уиски или др.), 1 жълтък, 1 с. л. кисело мляко
Съставките се разбъркват в съд, поставен на котлона, до получаването на хомогенна, леко затоплена смес. Намазват се първо корените на главата, а след това и краищата. Главата се завива с кърпа и с найлонова торба. Маската трябва да седи около 1.30- 2 часа. Прави се веднъж месечно. (според мен, може и по-често)
xMonzzy малко забравих за какво говорехме, но се сетихи според мен е добре така.. и аз си я мия на 3ти ден и после на 4ти...
wiiwa купена Меги ти каза - жълтата на Глис, иначе можеш да си мажеш косата с масло от пшеничен зародиш... меда помага за нацъфтели краища.. а иначе за растеж - тривитаминол,бадемово масло .. абе всичко,което може да се сложи подхранва малко или много и помага за растежа![]()
MegiBoOm аз до колкото помня, когато си мазах косата само с тривитаминол после ми беше много мекичка..да кажеш как се е отразило..
а аз утре ще си правя маска и ще кажа какво съм сложила
Момичета, и аз като започнем училище няма да си правя толкова често маски, като повечето от вас, но се надявам да си запазим темичката и пак да си пишем как се грижим за косите си.. няма значение купени,домашни маски,това дали ще си мажем косата само с едно нещо, но да си запазим темичката !.. дано и вие да мислите като мен
![]()
И за маски и т.н., и за прически.
Съгласна съм с FuCKkK13.На училище или не,косата си е мания![]()
Бях хиляди пъти Жулиета.
Само че накрая не умирах.
Милост ли?Проклятие е,Боже,
че след любовта оставаш жива
Аз, ако имам време разбира се,че ще пиша!
Иначе сега си измих косата и я оставих да изсъхне сама и наистина е много мека.
ами маски.. щом ти е така третирана косата е нормално да ти е суха..прави си маски за коса с много масла.. можеш, когато те мързи да си мажеш косата само с зехтин за 1-2-3 часа преди да се изкъпеш.. прави косата много мекичка..можеш да си направиш маска примерно бадемово масло,масло от пшеничен зародиш, зехтин,тривитминол,жълтък и ракия... можеш и кисело мляко да добавиш, но ако го добавиш още някакво масло или от маслата в по-голямо количество.. купи си от спрейчетата на Глис - жълтото или розовото - от тях съм доволна... можеш да си купиш шампоан на Глис -черния с черен флуид примерно (спрейче) те са за изтощена коса.... не я третирай с преси,маши и т.н. .. прически.. след като се изкъпеш докато ти е влажна косата се сплиташ на 5-6 плитки от корените ! за да има обем.. спиш така или чакаш да изсъхне напълно косата.. ако ти е дълга 4 часа минимум !...можеш на рибена кост,на 2 рибени кости.. можеш на рибена кост пак на мокра коса и пак чакаш да изсъхне, също става хубаво накъдрена.. можеш да си я къдриш с хартийки,ролки,сламки....за прическа в ежедневието.. ако си я плетеш на плитки и така ти се накъдря може просто ако имаш бритон да го хванеш на едната страна или отгоре, или да си направиш от едната страна до ухото 2-3 малки плитки, или да си направиш плитка тип ''венче'' ... за друго сега не се сещам.. ако има нещо питайПървоначално написано от evermore
![]()
МНОГО ти благодаря за изчерпателния отговор, FuCKkK13!
няма проблем![]()
момичета аз отново забравих да си купя хума.. и утре мисля да си намажа косата или само със зехтин или със стимулант за коса на икаров.. вие как мислите ?
ааа и утре кой ще си прави маска ?![]()
Аз може би,ако намеря стимулнта на Икаров.Ти как го нанясаш,колко седиш с него,т.н. ?Първоначално написано от FuCKkK13
Бях хиляди пъти Жулиета.
може би за маска или за стимулант ? .. ами нанасям го по цялата коса и в корените и стоя него различно.. но не по-малко от 1 часПървоначално написано от brutaLxxbunny
![]()
Здравейте сладуранки![]()
![]()
![]()
Искам да ви попитам някоя използва ли дървен гребен и доволна ли е ... Също се чудя дали да си вземам някакви ампули за растеж и подхранване![]()
И ще ми препоръчате ли нещо за цъфтящи краища различно от кристали или масло от пшеничен зародиш, защото просто не ми харесва а краищата ми са винаги ужасни.
За информация:
Използвам Сайъс за суха коса (шампоан и балсам)
и след баня - Оранжевото спрейче на Глис :
http://static1.framar.bg/product/201...354glis-19.jpg
Believe in Yourself !!!
Продавам МОДЕЛИРАНИ БИЖУТА : http://www.teenproblem.net/f/viewtop...440641#9440641
Ако има заинтересовани-пишете в темата
маска домашна ? .. мажеш си цялата коса с някакво масло и стоиш така 30 мин или повече... жълтия спрей на Глис е за цъфтящи краища... също така ако вече за цъфнали няма какво да ти помогне - трябва да ги одрежеш... пак от жълтата серия на Глис - маската... пий повече вода .. и това общо взетоПървоначално написано от FreshJuice
![]()
Първоначално написано от FuCKkK13
Ей FuCKkK13 ти си златнааа![]()
![]()
![]()
Няма втора като тебе.. само знаеш да помагаш- супер си да знаиЙиш![]()
Believe in Yourself !!!
Продавам МОДЕЛИРАНИ БИЖУТА : http://www.teenproblem.net/f/viewtop...440641#9440641
Ако има заинтересовани-пишете в темата
Първоначално написано от FreshJuice
![]()
![]()
Днес си направих обичайната маска:
хума
мляко
бира
оцет
кафе
бадемово масло![]()
Сега си имам мекичка косичкааа![]()
![]()
Бирата ми действа вълшебно
![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Утре ще си правя със стимулант само. Сега видях горното мнение и реших.. ще потопя краищата в бира и ще си седя така + стимуланта 2-3 часа.
Има ли някой, който пие Геритамин, Герилукс или подобни? И има ли въздействие върху косата ви? Аз си купих днес и ефект ще видя късно, но ми е интересно при другите как е. А и да попитам нещо, косата ми бързо се омазнява, мия я през ден, най-много два, като когато я мия през два, седя с вързана коса. А в краищата е много суха, въпреки че не съм ползвала преса два месеца, а преди това се постригвах..все пак си е нацъфтяла...А искам да порасне по-бързо...Притеснявам се, че стимуланта на Икаров ще я омазни повече? Някакви съвети? Ползвам Жълтата серия на Глис - шампоана и спрея.
If you do not tell the truth about yourself
you cannot tell it about other people!
Първоначално написано от gabi_94
И на мен мазната ми коса беше голям проблем.Не че сега не съм с мазна.Просто трябва да си се къпеш през ден,това е.На краищата слагаш ли кристали?Вършат работа.Иначе,момичета споделят,че слагането на стимуланта,напротив,регули ра омазняването на косата.FuCKkK13 е ползвала хининовия шампоан,каза,че той ѝ изсушавал косата.Вземи си - хем ще расте,хем ще поизсушиАз скоро почвам пак да си пия Геритамин-а.Спрях го през лятото,но пак почвам.Бях доволна преди,имах здрава и мека коса,и нокти.
Бях хиляди пъти Жулиета.
аз пия... и върху косата ефект няма.. пия геритамин...както ти казаха за хининовия шампоан... а стимуланта по принцип трябва да регулира омазняването.. майка ми има мазна коса и на нея и се омазнаваше малко по-бавно след стимуланта .... когато се къпеш слагай шампоан само с корените,а връхчетата им стига само да мине през тях, а това става вече като отмиваш шампоана..пий много вода !!!....пробвай да си миеш косата поне на 2 дни, няма значение че единия ще ходиш вързана....спрея го пръскай само по краищата... ако ползваш преса използвай термозащитен спрей....ако много ти се омазнява косата можеш да ползваш бебешка пудра в корените, по малко количество, за да не побелява.. има такава специална пудра, но е доста парички, за това ти казвам бебешка пудра и слагаш само в корените... ами това е.. за друго точно сега не се сещамПървоначално написано от gabi_94
.. аа можеш да правиш маска с хума,оцет,ракия и жълтък в корените,а върховете да ги мажеш с масло от пшеничен зародиш и мед...
![]()
Бира в краищатаПървоначално написано от pressiana
не знам дали ще има някакъв ефект,аз си поливам цялата глава и най-вече в корените.После ми стои по бухнаха,обемна косата
А за мазната коса,когато си правя маската с хума винаги ми се омазнява по-бавнобалсам,спрей винаги слагам в краищата,за да ми се омазнява бавно
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
"мажеш си косата с някакво масло"
Само да попитам това включва ли и Кокосовото масло на Икаров?![]()
♥♥Stefan&Elena♥♥ STELENA IS CLEARLY THE BEST. ♥
ами да... кокосово,масло от пшеничен зародиш,масло от жожоба,бадемово масло и т.н.Първоначално написано от IhaveSwag
![]()
Благодаря ти много.Първоначално написано от FuCKkK13
![]()
♥♥Stefan&Elena♥♥ STELENA IS CLEARLY THE BEST. ♥