- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Всичко за косата vol.2
Понеже съм привърженичка на разни индийски масла и тем подобни,днес прочетох за някакво масло от АМЛА,някой знае ли нещо повече и ползвал ли го е? Знам само че заздравявало косата и придавало блясък и мекота.
да.. може да добавиш хининова вода.. иначе количеството по принцип по 1-2сп.л , но ако си с дълга коса повече.. г/д. си прецени на окоПървоначално написано от warmche
![]()
MimiKalcheff93 след баня в корените... най-добре го прилей в някое шишенце с пулвелизатр и пръскай само в корените и след това разреши, за да може някъде ако не си пръснала да се разнесе и да има и там.. за шампоана - като цяло катранените шампоани са хубави... той е за подхранване и помага доста за пърхота ... п принцип е препоръчителен ако имаш пърхот
![]()
MegiBoOm маска с мед и зехтин само на върховете ? .. повечко масла в маските..кристали... както казаха жълтата серия на Глис + редовно ползване на флуида !..това се сещам
malka_sladkka косата ти е суха ама въпреки това слагаш 2 омазняващи и 3 изсушаващи съставки... сама помисли дали не трябва да е обратното.. според мен трябва да е обратното щом ти е суха косата
![]()
Косата ми е няколко пръста под рамото .. за колко време г/д може да порасне с около 15/20 см според вас? Не я горя, правя си маски с всичко и себорал форте слагам, само че тривитамила няма да го ползвам скоро, почивка правя. Да не би косата ми да расте бавно защото на училище я връзвам и ако това е проблема как да я вържа за да не и вреди или как да я нося ?![]()
ами ако не е вързано стегнато не пречи.. при всеки растежа на косата е различно... 15-20 см. за 8-9 месеца някъде ако ти расте нормално косата...само от толкова неща да не я пренаситишПървоначално написано от wiiwa
..
![]()
Нещо напоследък имам зачервяване на кожата...Не е на самия скалп, ами малко по-нагоре.Напоследък съм използвала само бадемово масло и стоя около 1 час.От какво е?Ако на някой му се е случвало, моля да сподели!
п.С. Сега вече сигурно ще ми кажете едно и също, след като ви кажа, че от момента, преди месец и половина, не съм спирала с маслата и всичко останало, което ми бяхте препоръчали и не съм правила дори една почивка
Родила съм се без да искам.
Ще умра без да искам.
Но ще живея както искам!
направи почивкаПървоначално написано от kittenella
![]()
Да, така е ама малко късно се усетих... явно тая хума ще я ползвам само за лице. Иначе ефекта беше доста добър поне косата ми беше доста обемна, ама малко по-сухичка стана от по принципПървоначално написано от FuCKkK13
Следващия път няма
![]()
Първоначално написано от wiiwa
Минимум година, даже година и нещо. Фризьорка ми е казвала, че косата расте по около 15 см на година. Колкото и да я поддържаш едва ли ще расте с повече от 1-2 см на месец)
Вижте какво забелязах.Преди,когато ползвах хининова вода,направо си я капвах от шишето в корените на косата ми и имаше страхотно действие.Откакво си изсипах течността в шише с пулверизатор,вече не ми действа колкото и да пръскам.И ако си мислите,че може да е така защото косата ми е свикнала с хининовата вода,не е така,бях направила почивка,и след нея си я изсипах в шише с пулверизатор.
или шишето не е било чисто или вече не ти действаПървоначално написано от XxInn0cencexX
![]()
Днеска си направих маска с:
1 жълтък
2 супени лъжици кис. мляко
2 с. л. мед
1 с. л. коняк
1 с. л. сок от лимон
1 с. л. бадемово масло
Много добре ми подейства на косата, още като отмивах маската косата ми беше много мека.
Humans need fantasy to be human.
^ колко време стоя с нея ?
...да, но на някои коси защото е консистенция, която изсушава. Подходяща е само за много мазни коси и кожи. В миналото се е използвала като средство, заместващо душ - гела и шампоана. Има много маски за коса с хума, така че ефекта от нея не е толкова летален.Първоначално написано от bloodymirror
mom4e sam
^ е не съм съгласна.. хумата е полезна за косата и нейното действие не е само изсушаващо,а и подхранващо.. така че изобщо не съм съгласна![]()
Всеки споделя мнение и опит, на теб как ти подейства на косата? На мен ми я изсуши много и от тогава не съм пробвала отново.Първоначално написано от FuCKkK13
![]()
mom4e sam
ами хумата по принцип има измиващо,изсушаващо и подхранващ действие.... ако ти е мазна косата тогава слагай само хума, иначе ако ти е нормална косата хума + най-малко 2 омазняващи съставки към нея и тогава в маската.. на мен ми действа добре.. от 12 годишна ползвам хума за лице... за косата я ползвам от около 2 и съм доволна, но аз я смесвам с доста други неща..Първоначално написано от Shantia
.. иначе майка ми има мазна коса и си прави маска с хума и оцет и й действа доста добре.. едно момиче от моя клас има рядка коса и по-дълга от под раменете 2-3 см. не може да я пусне.. ще изглежда още по-рядка (нейната коса е мн мн рядка, на никой не го пожелавам) .. и тя използваше хума около 3-4 месеца като спря пресата или ползваше преса на 2-3 седмици 1 път. и косата и порасна доста...
това са моите наблюдения
,а и баба ми ми е казвала, че едно време са имали натурална хума и са гълтали по мъничко парченце (един вид като хапче) почти всеки ден (все едно сега Геритамина и т.н. ) защото е полезна.. хем не е била пречиствана нито нищо.. така че
.. пробвай да направиш маска с хума,бадемово масло,жълтък,рициново масло (може и с зехтин да го замениш) и свинска мас и ще видиш, че действа добре
![]()
Много ме е страх.. направих си 2 пъти маска за коса в рамките на една седмица и всеки път като се къпех косата ми падаше МНОГО, а по принцип косата ми почти не пада.. маската е :
2с.л. тривитаминол
1с.л. бадемово масло
1с.л. мед
1с.л. лимонов сок
1с.л. ракия
Нали косата ставала по-хубава от тривитаминола? Нормално ли е да пада първите пъти или да го спирам/или да променя рецептата/.. обяснете ми набързо !!!![]()
п.с.:искам мнението на хората, които са го ползвали :P
Не съм пробвала точно тая маска, ама тривинатаминола съм го ползвала доста време и не съм имала подобен проблемПървоначално написано от f2f
Не е ли прекалено много 2 пъти за 1 седмица? Не съм ползвала и едновременно тривитаминол с бадемово масло, ама след маска косата не ми е падала, даже напротив... Не те съветвам повече да си празиш точно тази маска, явно не ти действа добре.
![]()
Момичета,не знам дали това е правилната тема,но ще можете ли да ми препоръчате хубава безамонячна боя?![]()
такам.. 1во е нормално първите пъти да ти пада коса, но това е косата,която скоро ще падне и от задушаването от маската пада по-скоро....може да е и от сезонния косопад... 2ро. маска може да се прави 1-2 пъти седмично.. от доооста време си правя маски 2 пъти седмично и нищо ми няма на косатаПървоначално написано от malka_sladkka
... 3то ако е от тривитаминола до следващите 4-5 пъти трябва да спре да пада, ако е сезонен косопад до 1 месец (при всеки е различно, но на мен и повечето момичета от темата започна да ни капе началото на този месец или около тази дата до колкото помня.. при всеки е различно) .. ако ти пада по малко коса не се притеснявай до 1 месец, месец и половина трябва да спре, но ако не е нито от маската,нито от сезонния трябва да ти пада по много коса в продължение на поне 1-2 месеца,за да се притесняваш
![]()
tequilasunrisee не мога да ти помогна понеже не се боядисвам![]()
а аз ще си правя маска утре защото днес нямах време![]()
Е, ако имаш възможност - при фризьор с професионална боя.Първоначално написано от tequilasunrisee
А ако се боядисваш вкъщи - Палете Делукс - http://www.palette.bg/nashite-produkti/deluxe/deluxe/ , но тук е новата Делукс с масла, аз съм използвала старата Делукс. Цеветът става изключително наситен, боята я държа 20 мин. Но цветовете винаги стават с тон два по-тъмниЕ, аз съм доволна и то много.
Не ти препоръчвам боите на Гарниер ..
От известно време косата ми е заплетена , като я реша, а това става често ме скубе и пада доста коса , маски от 4 дена не съм правила а за насъфтялото , не е нацъфтяла
Първоначално написано от wiiwa
о, боже .. ти всеки ден ли си правиш маски, че от 4 дена не си
.. може да е суха.. ама моля ти се кажи, че си нямала в предвид точно това,което написа