Здравейте! Аз съм на 13 и имам проблем.. Имам цикъл от 2 години и половина. Беше си редовен-е, не точно на датата, но всеки месец ми идваше.. Но зимата напипах нещо на десния си яйчник, което при овулация ме болеше само като клекна, а да го пипна беше невъзможно. То се оправи, но от тогава не ми идва както трябва. Водя си календар: 19.01 - 23.02 - 17.04 - 23.05. Това е за тази година. Юни ме изпусна, сега юли го чакам, но незнам кога. Незнам на колко време ми е цикъла и нямам точна дата. Майка ми в момента не е тук, но ще се връща след 10 дни и ще отида на лекар с нея. Много е гадно, защото мислим да заминем на почивка и аз нямам М. все още... Незнам как да го предизвикам, какво ли не опитах-коремни преси, компреси, натоварване... Чудя се вече какво да направя. Не мисля, че все още не се е нормализирал, защото в началото си беше с 1-2 дни закъснение, не повече. Мои приятелки, на които им дойде тази година също си имат редовен цикъл, но това си е индивидуално. Майка ми няма редовен цикъл, но всеки месец и идва, няма дата, но всеки месец си има М.
Можете ли да ми кажете нещо, с което да го предизвикам ако сам не дойде до 2-3 дни? Само хапчета не искам да взимам без предписание, защото много, много не си падам по такива неща.. Много ще съм благодарна