Цитирай Първоначално написано от N1ksun
Защо не се осъзнаеш какво говориш !?!? Как ще кажеш, че се е отклонил от правия път , за теб правия път е да се чукаш с всеки срещнат ли е или ? Ще кажеш , че да живееш според каноните на църквата и Бог е грешно , тогава поне ми обясни кое е правилно ?
Цитирай Първоначално написано от N1ksun
Цитирай Първоначално написано от MojoJojo88
По-скоро не си я разбрал правилно.Не видях да е написала, че да живееш по каноните на църквата и Бог е грешно. Всеки решава сам за себе си как да живее, и дали му е угодно да е по каноните, по Корана, или по негови си собствени начини.
Тя по-скоро имаше предвид под отклонение от правия път, че момчето очевадно изпитва влечение към авторката, което не се свежда единствено до емоционално такова, а със сигурност е и плътско, което (предварително казвам-не съм запозната с Протестантството) може би си е отклонение от правия път по протестантските канони...не знам...
Права си , не я бях разбрал точно. Но не мисля , че се откланява от правия път , не е монах нали . Всеки нормален човек изпитва някакво влечение от другия пол.Ако го направи с нея и след това се ожени за нея няма да има проблем , тук вече те си знаят .
Под правия път имах предвид, че като член на дадена деноминация, от него се очаква да се ожени за момиче, което също е член. Или в краен случай да направи избраницата си църковен член в последствие. А коя точно е неговата деноминация? Щото протестанските църкви са страшно много.

А на въпроса на никсън кое е правилно и кое грешно, според мен всеки един сам си определя критериите. А и като цяло правилно и погрешно са твърде черно-бели категории за мен. Моето лично мнение е, че човек трябва да прави каквото му идва отвътре, стига да не наранява на останалите с това. (Дори и това да значи да се чука, с когото си поиска наляво-надясно, стига да не изнасилва...)