.
Затворена тема
Страница 2 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 77
    Повече от фен Аватара на choparkopar
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her
    Цитирай Първоначално написано от PullMeCloser
    Авторке, ти за веган ли говориш или за вегетарианец? Защото до сега обсъждате само месото.
    Точно.
    Сега ще ме убие, ако се окаже, че не знае разликата.

Малко се превземаш, има дори лазаня и пица за вегетарианци.
    Не, не знам разликата нищо, че това ми е работата
    Обсъждаме месото, защото за това се заядоха най-напред.
    Наистина има много рецепти и т.н , в кварталния супер има някои неща за вегетарианци, но за вегани няма.А и все пак не всеки има време да готви по цял ден, както има огромно разнообразие за месоядни, трябва да има и за вегетарианци и вегани.

Голям фен Аватара на joannalof
    Оле как я нападате Чудно ми е как издържаш без млечните продукти,но поздравления за волята Аз също не ям всякакво месо,изключения правя за кюфтета,кебабчета и много сух салам!Пилешкото всички казват,че най-вкусно,но за мен нямааааааа нещо по гадно,ормиризливо.Агнешко ако помириша и ще падна Рибата винаги ми мирише на тиня Да,опитвала съм,не ми харесва вкуса,не ям и още съм жива и здрава.Без сирене,мляко не мога яйца ям рядко,но не съм почитател!Можеш да ядеш патладжани,тиквички,от тях стават страхотни кюфтета само с брашно.Оризът с зеленчуци също е вариант.Спагети с доматен сос . Но наистина по заведения е трудно,особено на гости - ВИНАГИ предлагат месо за храна и като кажеш,че не обичаш,винаги се обиждат!
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от miminko
    Сигурно е експлоатация да издоиш една кравичка
    Не съм лицемерна и не съм станала веган заради животните, макар и да ги обичам.
    Не е експлоатация, даже ако не я издоиш ще е много по-зле за нея, но защо да пиеш млякото? И моля не ми пробутвайте теорията за калция, защото това е рекламна измишльотина на производителите.

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    И аз не ям месо, но пък обичам картовки със сиренце

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от joannalof
    Оле как я нападате Чудно ми е как издържаш без млечните продукти,но поздравления за волята Аз също не ям всякакво месо,изключения правя за кюфтета,кебабчета и много сух салам!Пилешкото всички казват,че най-вкусно,но за мен нямааааааа нещо по гадно,ормиризливо.Агнешко ако помириша и ще падна Рибата винаги ми мирише на тиня Да,опитвала съм,не ми харесва вкуса,не ям и още съм жива и здрава.Без сирене,мляко не мога яйца ям рядко,но не съм почитател!Можеш да ядеш патладжани,тиквички,от тях стават страхотни кюфтета само с брашно.Оризът с зеленчуци също е вариант.Спагети с доматен сос . Но наистина по заведения е трудно,особено на гости - ВИНАГИ предлагат месо за храна и като кажеш,че не обичаш,винаги се обиждат!
    И от магданоза стават много вкусни кюфтенца с царевично брашно и овесени ядки

Град
    София
    Авторке, казваш че ние си измисляме оправдания, защото ни е вкусно, не правиш ли ти същото? Извинявай, но е много по-вредно да се лишиш от почти всички вещества, които са нужни на тялото ти, отколкото да ядеш умерено и добре приготвени меса. А яйцата, млякото, сиренето... Как ще си набавиш тези белтъчини? Денонощно ще се храниш с фасул и соя ли? Всеки организъм има нужда от тези неща, както и от протеините, които се съдържат в месото... Накрая излиза че ти си тази, която си вреди и не се храни природосъобразно. Не мисли за животът на кокошките, мисли за собственото си здраве, съобразявай се с твоята лична природа, не с тази на козите.
    Естествено, че не мисля за живота на кокошките, а за моя.
    Това е едно от клишираните оправдания.
    И , за да защитя начина си на хранене мога да кажа, че за 3 години вегетарианство и 1,5 веганство нямам никакви здравословни проблеми. Познавам и момиче, което е от 10 години веган, ако моя "стаж" ти се струва кратък и тя също е в отлично здраве. Но то разбира се не става само с ядене, както се казваше в онази реклама. Ако нямаш вътрешна хармония, а само нападаш и злобееш никога няма да си здрав.

Град
    София
    Аха, стана ми ясно.
    Отивай, че кокошчицата изстина и няма да ти е вкусна

Град
    София
    Не ставай нагла.
    Съжалявам, заразих се

Мега фен Аватара на insane7
    Град
    Русе/Detroit
    Поне се посмяхме.

Подкрепям miminko напълно. Ние като ядем месо в умерени количества значи не сме в отлично здраве?

Желязна логика.

Спри за момент и го погледни .. Той вижда мен в твоите очи .

Мега фен Аватара на granger
    Град
    Beyond reality
    Преди време даваха предаване и изследваха какво е най-добре да се яде , за да се чувства здрав човек! Изследваха Вегетарианец, Веган, човек, който яде само месо и човек който яде всичко,но разбира се, в разумни количества. Е познайте нито Вегетарианеца, нито Вегана , нито мръвкаря бяха ОК ! А да не говорим , че на Вегана и Вегетарианеца им липсваха толкова много калции и белтчини , че няма накъде! Аз лично , не желая да бъде веган . Нямам против хората,които са, техен избор, живи и здрави и нека си се хранят ,както пожелаят.
    maDamn

Голям фен Аватара на Dollystar
    Много е грозно да нападате така момичето, всеки може свободно да изрази мнението си и вие не сте нищо повече от нея, че да я критикувате. Тя сама решава как да живее, какво да яде и тн. А вие в момента само си губите времето със заядливи коментари, като сте по-умни просто си замълчете
    Не съм нито против нито за веганите!
    Когато започнеш да приемаш една жена като даденост, бавно но сигурно я губиш!!!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от insane7
    Поне се посмяхме.

Подкрепям miminko напълно. Ние като ядем месо в умерени количества значи не сме в отлично здраве?

Желязна логика.
    Ще видим след години

Супер фен Аватара на BrainDamage
    Цитирай Първоначално написано от granger
    Преди време даваха предаване и изследваха какво е най-добре да се яде , за да се чувства здрав човек! Изследваха Вегетарианец, Веган, човек, който яде само месо и човек който яде всичко,но разбира се, в разумни количества. Е познайте нито Вегетарианеца, нито Вегана , нито мръвкаря бяха ОК ! А да не говорим , че на Вегана и Вегетарианеца им липсваха толкова много калции и белтчини , че няма накъде! Аз лично , не желая да бъде веган . Нямам против хората,които са, техен избор, живи и здрави и нека си се хранят ,както пожелаят.
    Сега ще последва изказване, че резултатите са били манипулирани
    Everybody has been through some shit,
    whether it's drastic or not so drastic.
    Everybody gets to the point of "I don't give a fuck".

Супер фен Аватара на ivcheto0o
    Град
    Варна
    Цитирай Първоначално написано от choparkopar
    Сигурно е експлоатация да издоиш една кравичка
    Не е експлоатация, даже ако не я издоиш ще е много по-зле за нея, но защо да пиеш млякото? И моля не ми пробутвайте теорията за калция, защото това е рекламна измишльотина на производителите.
    А какво да го правим млякото?

Супер фен Аватара на BrainDamage
    Цитирай Първоначално написано от ivcheto0o
    Цитирай Първоначално написано от choparkopar
    А какво да го правим млякото?
    Ще го даваме на телетата да пораснат големи и да хрупат тревица, а ние редом до тях.
    Everybody has been through some shit,
    whether it's drastic or not so drastic.
    Everybody gets to the point of "I don't give a fuck".

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от BrainDamage
    Цитирай Първоначално написано от granger
    Сега ще последва изказване, че резултатите са мили манипулирани
    Аз пък съм правила експеримента със себе си Не, че това е най-разумното, но при толкова противоречиви мнения трябва сам да се убедиш.

Ами, аз лично ще дам пример със себе си- на 15 съм, винаги съм си яла всичко- яйца, млечни продукти, месо, плодове, зеленчуци.. и да си призная честно до преди 3-4 месеца на масата без месо почти не съм сядала(освен на закуска де) и съм в отлично здраве(да чукам на дърво)- нито веднъж не съм влизала в болница до сега и се разболявам веднъж годишно от някакъв сезонен грип, защото някой в училище ме е заразил... Лично аз не мисля, че бих могла да бъда нито веган, нито вегетарианец, защото много обичам месо, яйца, мляко, сирене, кашкавал.. а и не виждам защо да го правя. Но ако има хора, които имат волята, предпочитат и се чувстват по-добре да живеят така, нямам нищо против.

Мега фен Аватара на insane7
    Град
    Русе/Detroit

аз думи нямам.
    И все пак браво за това, че успяваш да се лишаваш дори от някои необходими за човека храни.
    Изисква се голяма воля за такова нещо. Преди да станеш веган какво си яла, ако може да попитам?

Спри за момент и го погледни .. Той вижда мен в твоите очи .

Град
    София
    Добре, пак ще пиша, въпреки че имах намерение да не го правя.
    Не ми отговори на въпроса, как ще си набавиш белтъчините, въглехидратите? Да, някои от зеленчуците съдържат белтъчини, но не достатъчно. А калций? Това че го пробутват с всяка второ реклама не значи че реално не е важен.
    Зелено-листни зеленчуци, ядки и семена (бадеми,сусам), тофу,сушени плодове...стига да искаш има от къде да си го вземеш.Единствено витаминът В12 липсва при вегетарианци и вегани, с това можеше да ме сразиш. Но много често липсва и при хора, които ядат "разумно" според месоядните норми.

Kалций има предостатъчно в ядките.

Вегетарианската и венгаска диета никога не могат да осигурят достатъчно протеин (пълен набор аминокиселини) освен ако не даваш луди ари за екзотични растения, но това никак не е природосъобразно понеже оставяш огромен въглероден отпечатък.

Животинските продукти са единствен източник на витамин Б12 и витамин А. Витамин А в растителни продукти - няма.
    Веганската диета има отвратително отношение на омега 3 към омега 6 киселините, което предразполага към възпалитени болести, една от които е инфаркт.
    ...

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от CanisDirus
    Kалций има предостатъчно в ядките.

Вегетарианската и венгаска диета никога не могат да осигурят достатъчно протеин (пълен набор аминокиселини) освен ако не даваш луди ари за екзотични растения, но това никак не е природосъобразно понеже оставяш огромен въглероден отпечатък.

Животинските продукти са единствен източник на витамин Б12 и витамин А. Витамин А в растителни продукти - няма.
    Веганската диета има отвратително отношение на омега 3 към омега 6 киселините, което предразполага към възпалитени болести, една от които е инфаркт.
    Ето още едно доказателство, че който си обича месото го брани със зъби и нокти.Май наистина сме хищници?

Еми не сме - всеяни сме.
    Но храносмилателната ни система е доста по-близка до тази на месоядните, отколкото на растителноядните.
    Говоря за зъбите, pH-то на стомаха и чревната флора, ролята на апендисита, дванадесетопръстника, черния дроб, жлъчката и тн.

Все неща, които могат да се прочетат в учебника по биология.

Въпрос:
    Колко дълго може да живее куче без апандисит? А котка? А човек? А заек? А крава?

Отговор: Кучето и котката нямат апандисит. Човека има и е закърнял, но милиони хора по света живеят без апандисит понеже им е отстранен.
    Апандисита обаче играе много важна роля в храносмилателната система на растителноядните - без него не могат да оцелеят.

Защо се получава така като сме растителноядни? ПИТАМ
    ...

Авторката на темата, говориш като сектантка.
    Един момент невнимание - цял живот страдание.
    НЕ на войната по пътищата!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от titkos
    Авторката на темата, говориш като сектантка.
    Ами за щастие не съм

Никой не може да ми промие мозъка, особено с плоските аргументи в тази тема

Точно ти пък да говориш за плоски аргументи.

За витамин Б12 не казваш нищо.
    За витамин А - нищо.
    За омега 3 (и то не безполезната алфа-линилеова киселина)
    за жлъчката и апанедикса - нищо.

А за хуя дето го ядеш в тая тема нещо да кажеш?
    ...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си