- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Защо да си веган е толкова трудно?
Не, не знам разликата нищо, че това ми е работатаПървоначално написано от PinkPan7her
![]()
Обсъждаме месото, защото за това се заядоха най-напред.
Наистина има много рецепти и т.н , в кварталния супер има някои неща за вегетарианци, но за вегани няма.А и все пак не всеки има време да готви по цял ден, както има огромно разнообразие за месоядни, трябва да има и за вегетарианци и вегани.
Оле как я нападатеЧудно ми е как издържаш без млечните продукти,но поздравления за волята
Аз също не ям всякакво месо,изключения правя за кюфтета,кебабчета и много сух салам!Пилешкото всички казват,че най-вкусно,но за мен нямааааааа нещо по гадно,ормиризливо.Агнешко ако помириша и ще падна
Рибата винаги ми мирише на тиня
Да,опитвала съм,не ми харесва вкуса,не ям и още съм жива и здрава.Без сирене,мляко не мога
яйца ям рядко,но не съм почитател!Можеш да ядеш патладжани,тиквички,от тях стават страхотни кюфтета само с брашно.Оризът с зеленчуци също е вариант.Спагети с доматен сос
. Но наистина по заведения е трудно,особено на гости - ВИНАГИ предлагат месо за храна и като кажеш,че не обичаш,винаги се обиждат!
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Не съм лицемерна и не съм станала веган заради животните, макар и да ги обичам.Първоначално написано от miminko
Не е експлоатация, даже ако не я издоиш ще е много по-зле за нея, но защо да пиеш млякото? И моля не ми пробутвайте теорията за калция, защото това е рекламна измишльотина на производителите.
И от магданоза стават много вкусни кюфтенца с царевично брашно и овесени ядкиПървоначално написано от joannalof
![]()
Естествено, че не мисля за живота на кокошките, а за моя.Първоначално написано от miminko
Това е едно от клишираните оправдания.
И , за да защитя начина си на хранене мога да кажа, че за 3 години вегетарианство и 1,5 веганство нямам никакви здравословни проблеми. Познавам и момиче, което е от 10 години веган, ако моя "стаж" ти се струва кратък и тя също е в отлично здраве. Но то разбира се не става само с ядене, както се казваше в онази реклама. Ако нямаш вътрешна хармония, а само нападаш и злобееш никога няма да си здрав.
Отивай, че кокошчицата изстина и няма да ти е вкуснаПървоначално написано от miminko
![]()
Съжалявам, заразих сеПървоначално написано от miminko
![]()
Поне се посмяхме.![]()
![]()
Подкрепям miminko напълно. Ние като ядем месо в умерени количества значи не сме в отлично здраве?
Желязна логика.
Спри за момент и го погледни .. Той вижда мен в твоите очи .
Преди време даваха предаване и изследваха какво е най-добре да се яде , за да се чувства здрав човек! Изследваха Вегетарианец, Веган, човек, който яде само месо и човек който яде всичко,но разбира се, в разумни количества. Е познайте нито Вегетарианеца, нито Вегана , нито мръвкаря бяха ОК ! А да не говорим , че на Вегана и Вегетарианеца им липсваха толкова много калции и белтчини , че няма накъде! Аз лично , не желая да бъде веган . Нямам против хората,които са, техен избор, живи и здрави и нека си се хранят ,както пожелаят.
maDamn
Много е грозно да нападате така момичето, всеки може свободно да изрази мнението си и вие не сте нищо повече от нея, че да я критикувате. Тя сама решава как да живее, какво да яде и тн. А вие в момента само си губите времето със заядливи коментари, като сте по-умни просто си замълчете
Не съм нито против нито за веганите!
Когато започнеш да приемаш една жена като даденост, бавно но сигурно я губиш!!!
Ще видим след годиниПървоначално написано от insane7
![]()
Сега ще последва изказване, че резултатите са били манипулираниПървоначално написано от granger
![]()
Everybody has been through some shit,
whether it's drastic or not so drastic.
Everybody gets to the point of "I don't give a fuck".
А какво да го правим млякото?Първоначално написано от choparkopar
Ще го даваме на телетата да пораснат големи и да хрупат тревица, а ние редом до тях.Първоначално написано от ivcheto0o
Everybody has been through some shit,
whether it's drastic or not so drastic.
Everybody gets to the point of "I don't give a fuck".
Аз пък съм правила експеримента със себе сиПървоначално написано от BrainDamage
Не, че това е най-разумното, но при толкова противоречиви мнения трябва сам да се убедиш.
Ами, аз лично ще дам пример със себе си- на 15 съм, винаги съм си яла всичко- яйца, млечни продукти, месо, плодове, зеленчуци.. и да си призная честно до преди 3-4 месеца на масата без месо почти не съм сядала(освен на закуска де) и съм в отлично здраве(да чукам на дърво)- нито веднъж не съм влизала в болница до сега и се разболявам веднъж годишно от някакъв сезонен грип, защото някой в училище ме е заразил...Лично аз не мисля, че бих могла да бъда нито веган, нито вегетарианец, защото много обичам месо, яйца, мляко, сирене, кашкавал.. а и не виждам защо да го правя. Но ако има хора, които имат волята, предпочитат и се чувстват по-добре да живеят така, нямам нищо против.
![]()
![]()
аз думи нямам.
И все пак браво за това, че успяваш да се лишаваш дори от някои необходими за човека храни.
Изисква се голяма воля за такова нещо. Преди да станеш веган какво си яла, ако може да попитам?
Спри за момент и го погледни .. Той вижда мен в твоите очи .
Зелено-листни зеленчуци, ядки и семена (бадеми,сусам), тофу,сушени плодове...стига да искаш има от къде да си го вземеш.Единствено витаминът В12 липсва при вегетарианци и вегани, с това можеше да ме сразиш. Но много често липсва и при хора, които ядат "разумно" според месоядните норми.Първоначално написано от miminko
Kалций има предостатъчно в ядките.
Вегетарианската и венгаска диета никога не могат да осигурят достатъчно протеин (пълен набор аминокиселини) освен ако не даваш луди ари за екзотични растения, но това никак не е природосъобразно понеже оставяш огромен въглероден отпечатък.
Животинските продукти са единствен източник на витамин Б12 и витамин А. Витамин А в растителни продукти - няма.
Веганската диета има отвратително отношение на омега 3 към омега 6 киселините, което предразполага към възпалитени болести, една от които е инфаркт.
...
Ето още едно доказателство, че който си обича месото го брани със зъби и нокти.Май наистина сме хищници?Първоначално написано от CanisDirus
![]()
Еми не сме - всеяни сме.
Но храносмилателната ни система е доста по-близка до тази на месоядните, отколкото на растителноядните.
Говоря за зъбите, pH-то на стомаха и чревната флора, ролята на апендисита, дванадесетопръстника, черния дроб, жлъчката и тн.
Все неща, които могат да се прочетат в учебника по биология.
Въпрос:
Колко дълго може да живее куче без апандисит? А котка? А човек? А заек? А крава?
Отговор: Кучето и котката нямат апандисит. Човека има и е закърнял, но милиони хора по света живеят без апандисит понеже им е отстранен.
Апандисита обаче играе много важна роля в храносмилателната система на растителноядните - без него не могат да оцелеят.
Защо се получава така като сме растителноядни? ПИТАМ
...
Авторката на темата, говориш като сектантка.![]()
Един момент невнимание - цял живот страдание.
НЕ на войната по пътищата!
Ами за щастие не съмПървоначално написано от titkos
![]()
Никой не може да ми промие мозъка, особено с плоските аргументи в тази тема![]()
Точно ти пък да говориш за плоски аргументи.
За витамин Б12 не казваш нищо.
За витамин А - нищо.
За омега 3 (и то не безполезната алфа-линилеова киселина)
за жлъчката и апанедикса - нищо.
А за хуя дето го ядеш в тая тема нещо да кажеш?
...