.
Затворена тема
Страница 3 от 4 ПървиПърви 1234 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 77
    Повече от фен Аватара на choparkopar
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от CanisDirus
    Еми не сме - всеяни сме.
    Но храносмилателната ни система е доста по-близка до тази на месоядните, отколкото на растителноядните.
    Говоря за зъбите, pH-то на стомаха и чревната флора, ролята на апендисита, дванадесетопръстника, черния дроб, жлъчката и тн.

Все неща, които могат да се прочетат в учебника по биология.

Въпрос:
    Колко дълго може да живее куче без апандисит? А котка? А човек? А заек? А крава?

Отговор: Кучето и котката нямат апандисит. Човека има и е закърнял, но милиони хора по света живеят без апандисит понеже им е отстранен.
    Апандисита обаче играе много важна роля в храносмилателната система на растителноядните - без него не могат да оцелеят.

Защо се получава така като сме растителноядни? ПИТАМ
    Естествено, че по някои неща приличаме на месоядните животни, иначе щяхме да си кълвем редом с кокошките. Това не прави вредното по-малко вредно. Има хора, които никога през живота си не са яли животинска храна, така че всичко е възможно.

Па има хора дето цял живот ядат животинска храна. И то някви столетници из Япония и Родопите.

Страшни аргументи. Зададох ти конкретни въпроси и чакам конкретни отговори.
    ...

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от miminko
    Цитирай Първоначално написано от choparkopar
    Ето още едно доказателство, че който си обича месото го брани със зъби и нокти.Май наистина сме хищници?
    А ти не браниш ли със зъби и нокти своите виждания? Не се ли опитваш да ни убедиш че твоят начин на хранене е правилният? Не отричам че всеки има свободата да живее живота си както намери за добре, стига да не вреди на другите, но след като ти защитаваш своето мнение, така ние защитаваме нашето.Лесно е да излезеш с този номер, когато ти говорят истини и ти казват научни факти, които не можеш да оспориш. Може би се чувстваш по-добре без месо и млечни продукти, но е от самовнушение и чиста съвест, повярвай ми.
    От самото начало казах, че никой не убеждавам да става веган, съжалявам ако в първия ми пост така е прозвучало. Просто искам толерантност и равенство. Вегетарианците и веганите не са шепа хора(да, дори в България) и няма нужда да са пренебрегвани и критикувани. Това не е секта, не е нещо лошо, просто е по-малко разпространено.Когато те нападнат и разкритикуват, трябва да си много зле, за да не защитиш убежденията си. Яжте си каквото искате и престанете да ме нападате, просто исках да се оплача от несъобразителността на търговците.

Голям фен Аватара на Sladurchoo
    Град
    Бургас
    Според мене не трябва да лишаваш организма си от нищо... стига да е полезно и да е в малки количества... Дори шоколадът е полезен, стига да го ядеш по малко и да е натурален, примерно ...месото също е много полезно

От самото начало казах, че никой не убеждавам да става веган, съжалявам ако в първия ми пост така е прозвучало. Просто искам толерантност и равенство. Вегетарианците и веганите не са шепа хора(да, дори в България) и няма нужда да са пренебрегвани и критикувани. Това не е секта, не е нещо лошо, просто е по-малко разпространено.Когато те нападнат и разкритикуват, трябва да си много зле, за да не защитиш убежденията си. Яжте си каквото искате и престанете да ме нападате, просто исках да се оплача от несъобразителността на търговците.
    Престанете да си врете разбирранията в хорските лица и няма да имате проблеми.

Пускаш провокативни теми и после се чудиш що хората те хранят. Ми да защо ли...
    ...

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от CanisDirus
    Престанете да си врете разбирранията в хорските лица и няма да имате проблеми.

Пускаш провокативни теми и после се чудиш що хората те хранят. Ми да защо ли...
    И кое точно му е провокативното?
    И защо вие си врете вашите разбирания?
    Научно се обяснява и единия начин на хранене и другия, всеки вижда това, което му изнася, но защо по-малкото да са задължително в грешка.

Повече от фен Аватара на sunnnnnnnn
    Град
    in ur mind
    Авторке по този начин лишаваш организма си от полезни неща .. то ти ако не ядеш месо, яйца, мляко, кашкавал,сирене, риба и т.н , то какво ти остава да ядеш?
    а и също не отговори на въпроса на миминко : С какво ще навреди една пилешка пържола примерно на организма? Моля те отговори че ми стана интересно .. : ))
    Ако спориш с идиот, то е вероятно и той да прави същото

И кое точно му е провокативното?
    И защо вие си врете вашите разбирания?
    Научно се обяснява и единия начин на хранене и другия, всеки вижда това, което му изнася, но защо по-малкото да са задължително в грешка.
    Прочети си пак първото мнение.
    Ние не си врем разбиранията. Да си видяла някъде тема "Яжте вкусни животни, тревопасни. месото е полезно".

Аз все още чакам да ти видя научните обяснения.
    ...

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от sunnnnnnnn
    Авторке по този начин лишаваш организма си от полезни неща .. то ти ако не ядеш месо, яйца, мляко, кашкавал,сирене, риба и т.н , то какво ти остава да ядеш?
    а и също не отговори на въпроса на миминко : С какво ще навреди една пилешка пържола примерно на организма? Моля те отговори че ми стана интересно .. : ))

http://www.recipemagician.com/polezn...nite-produkti/

Хвали се като хомосексуалист, защитава се като сектант. Нищо лично...
    Един момент невнимание - цял живот страдание.
    НЕ на войната по пътищата!

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от miminko
    Аз направила ли съм тема, за да ви се карам че в 21 век ядете само маруля и зеле? Я помисли.
    Идеята на темата не беше да се "карам", а да замисля някои от посетителита на форума, не да се защитавам, а да се оплача, не да ви предавам урок, а просто да предложа идеята, защото съм сигурна, че малко хора знаят значението на "веган".

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си