- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Защо да си веган е толкова трудно?
Не, не че сънувам пържоли и яйца. Просто никой не мисли за хората, които не искат да задръстват организма си с вредни боклуци. Вчера бяхме с приятеля ми в супермаркета и обикаляхме като луди, за да ми изберем нещо за вечеря. Салатата е хубаво нещо, но от време на време трябва да си хапнеш и нещо друго. От всякъде обаче надничат замразено месо, мазни и отблъскващи сирена, тортички и т.н.
Да не говорим за заведенията, където все ми се налага да ям едно и също, защото готвачите под салата, явно разбират малко зеленчуци покрити със сирене, кашкавал, яйца и не дай си Боже месо. От картофите трайно се отвратих, защото просто друго подходящо като за мен няма. Наистина се чувствам като концлагеристка, когато ми сложат поредната порция безвкусни картофи под носа, но другата алтернатива е да стоя гладна.
И защо хората приемат с пренебрежение решението да живееш здравословно и природосъобразно? В кой век сме, че яденето на месо да е символ на богатство и просперитет? Я се осъзнайте!
Go green, go vegan!
Ние лъвове ли сме? Че нещо се обърках...
съгласна съм с горното мнение, месото, което ядем, е от специално отгледани за целта животни. аз също съм против боклучавите храни и сготвените в литри мазнина меса и картофи, но това не означава, че не ям изобщо месо и картофи. а и в един по - голям супермаркет винаги можеш да намериш разнообразни храни без месо.
Първоначално написано от choparkopar
По същата твоя логика , че щом не сме лъвове защо ядем месо - ние кози ли сме , че да ядем трева ???
Ами не, но животните също не се хранят "природосъобразно" защо не кажеш същото нещо и на тях. Второ всики човек решава какво да си яде...това, че хората предпочитат месо теб не те бърка..щом си решила да си веган ние нямаме против, но е много тъпо да обвиняваш всички, които не саПървоначално написано от choparkopar
![]()
Това, че животните са специално отгледани не прави месото по-малко лошоМесото си е месо, дори кокошката цял живот да си е похапвала екологично чиста храна и да е живяла, за да стане част от нечия трапеза.
http://www.youtube.com/watch?v=h-UQCK58VN8
http://www.youtube.com/watch?v=OSxvjX4qm9g
+ 1000000000Първоначално написано от miminko
Не, не сме лъвове, но сме хищници - като лъва!Първоначално написано от choparkopar
А отговор на въпроса ти "защо е толкова трудно да си веган" - защото е неестествено и ненормално! Затова!![]()
Ние нямаме хищни нокти, остри зъби, не сме толкова бързи....-просто сме устроени да ядем по-скоро храната на козичките.Първоначално написано от SameLove
И никого не насилвам да става веган, просто това е по-правилният начин на живот.
И защо да е по-правилният?!Първоначално написано от choparkopar
![]()
Не, не сме лъвове, но сме хищници - като лъва!Първоначално написано от choparkopar
А отговор на въпроса ти "защо е толкова трудно да си веган" - защото е неестествено и ненормално! Затова![/quote]
Това, че сме хищници е пълна лудост, просто е шокиращо така да се самопринизяваме![]()
Мила, противоречиш си! И ти препоръчвам да оставиш всеки сам за себе си да прецени кой е най-правилният начин на живот за него!Първоначално написано от choparkopar
И бтв нищо принизително не виждам в това да си хищник, все пак хищниците днес заемат върха на хранителната верига по цял свят![]()
Добре де, яж си свинските пържоли и умри на 40- мен какво ми пукаПървоначално написано от Runaway11
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Нямам думи просто...
Това е начинът на живот на много хора и стават все повече и повечеПървоначално написано от miminko
![]()
Вярно е че можем да ядем всичко, но можем и да страдаме от затлъстяване, инфаркт, хипертония...а те не са в резултат на морковите и зелето.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
кое му е по правилното???
всеки отганизъм има нужда от хранителни вещества които се съдържат САМО в месото. Осъзнаваш ли се че със твоите коментари подтикваш децата 13-17 ( които най-често четат този форум) да спра да ядут месо.Осъзнваш ли кво можеш да причиниш. Това да ядеш месо не означьва че живееш не здравословно. Не са и здравословни повечето плодове и зеленчуци пълни с химикали и боклуци (за съжаление)
never never let you go you are the one i'm surching for....
Защо се карате? Това дали някой яде месо или не си е до вкусови предпочитания. И това, че някой хапва свинско, изобщо не е признак, че ще умре на 40.![]()
Everything changes, but beauty remains ...
Дядо ми е умрял на 40, защото не е сядал без месо...добре де 43.Първоначално написано от miminko
miminko извинявам се..![]()
choparkopar това е в резултат от прекомерното хранене не от това, че ядеш месо, сирене или кашкавал! И съм напълно съгласна с горното мнение!
Моят дядо пък яде всеки ден месо, а е на 74 и е в отлично здраве...не зависи от това...Първоначално написано от choparkopar
![]()
Авторке, ти за веган ли говориш или за вегетарианец? Защото до сега обсъждате само месото.
Everything changes, but beauty remains ...
Точно.Първоначално написано от PullMeCloser
Сега ще ме убие, ако се окаже, че не знае разликата.
Малко се превземаш, има дори лазаня и пица за вегетарианци.
Епична тема се заформя![]()
И в случея не става въпрос само за месо, а и за яйца, сирена, млека и т.н. Наистина осъзнаваш ли от какви и колко нужни на организма ти витамини и продукти се лишаваш. Все пак успех с веганството, но не си натрапвай по този начин мнението. Както казаха вече, можеш да повлияеш на много подрастващи с изказванията си и това, че според теб е правилно не значи, че е!
Everybody has been through some shit,
whether it's drastic or not so drastic.
Everybody gets to the point of "I don't give a fuck".
Мила, не бъди толкова крайна. Преди няколко поста някой ти обясни, че не е здравословно да ядеш мазни, пържени в литри олио и т.н. храни. Но ако ядеш чиста пилешка пържола без кожа - няма нищо нездравословно в това! Основната причина за затлъстяване е обездвижването, а не храненето. Факторите, които влияят на хората, страдащи от хипертония или преживели инфаркт далеч не се свеждат само до нездравословна храна. Не можеш да отречеш, че стрес, цигари, алкохол, вредни влияния от околната среда и т.н. имат поне толкова голямо значение колкото и хранатаПървоначално написано от choparkopar
И между другото прабаба ми е на 86 години и яде месо поне 3 пъти в седмицата. Дано да е жива и здрава още много години милата ми![]()
Мисля че темата ти беше един вид оплакване че няма достатъчно неща по магазините за вегани,а вие го обърнахте на спор-всеки може да се храни както си иска и това да е правилното за него,не е нужно някой да се опитва да си налага мнението.А относно проблема на авторката,ами научи се да готвиш вярвай ми има толкова неща които се готвят без месо,има хиляди рецепти за ястия с картофи,ориз,зеленчукови супи и много други.Добре донякъде разбирам защо не ядеш месо и яйца,но защо се отказваш и от млечните продукти?
Всички коментари доказват, че толерантността на хората към нещо, което си е съвсем нормално и на никого не вреди е меко казано липсваща.
Естествено, че ще си намерите хиляди оправдания за ползата от месото и храната от животински произход, нали все пак всеки си държи на това, което му е вкусно и като му кажеш, че е вредно започва да те гледа лошо и да спори. Вземете почетете по въпроса, вижте двете клипчета, които се загубиха из коментарите и тогава си кажете мнението.